"Bank of America", amendată cu aproape 17 miliarde de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 august 2014

"Bank of America", amendată cu aproape 17 miliarde de dolari

Sancţiunea este una record pentru sectorul corporate din SUA

"Bank of America" Corp., a doua mare bancă din Statele Unite, a ajuns la un acord amiabil cu autorităţile americane de reglementare, urmând să plătească o amendă de 16,65 miliarde de dolari ca să pună capăt acuzaţiilor potrivit cărora i-a indus în eroare pe investitori ca să cumpere titluri riscante garantate ipotecar. Aceste titluri s-au aflat la originea crizei financiare globale din 2008.

Înţelegerea anunţată ieri de Departamentul de Justiţie de la Washington prevede ca "Bank of America" să plătească o amendă de 9,65 miliarde de dolari, la care se adaugă despăgubiri de aproximativ şapte miliarde de dolari către persoanele care au luat împrumuturi ipotecare. Amenda este cea mai mare impusă vreodată unei companii din SUA.

Directorul "Bank of America", Brian Moynihan, a declarat: "Credem că această înţelegere este în interesul acţionarilor noştri şi ne permite să continuăm să ne concentrăm pe viitor".

"Bank of America" a informat că acordul cu autorităţile îi va reduce profitul brut în trimestrul al treilea cu aproximativ 5,3 miliarde de dolari, respectiv 43 de cenţi pe acţiune.

Amintim că, în luna iulie, divizia bancară din cadrul "Bank of America" a ajuns la un acord amiabil cu autorităţile SUA, în baza căruia plăteşte 16,6 milioane de dolari ca să scape de acuzaţiile potrivit cărora a procesat tranzacţii pentru traficanţii de droguri. Conform Departamentului Trezoreriei, banca a procesat, în perioada 2005-2009, câteva sute de tranzacţii pentru traficanţi de droguri supuşi sancţiunilor SUA. În plus, autorităţile de la Washington susţin că "Bank of America" nu a raportat la timp conturile în cauză.

Costurile legale suportate de bancă au determinat scăderea profitului acesteia în trimestrul al doilea din 2014, la 2,3 miliarde de dolari, de la 4 miliarde dolari în aceeaşi perioadă din 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb