"Bank of Cyprus", cea mai mare bancă cipriotă, a obţinut, în primele nouă luni ale acestui an, un profit de 76 de milioane de euro (95 de milioane de dolari), în baza vânzării activelor sale din Ucraina, România şi Serbia.
În trimestrul al treilea, banca cipriotă a avut pierderi de cinci milioane de euro, după un profit de 50 de milioane de euro în trimestrul al doilea. Rezultatele la nouă luni au fost influenţate de veniturile de 60 de milioane de euro, rezultate de pe urma vânzării activelor mai sus menţionate.
"Bank of Cyprus" a anunţat, ieri, că acţiunile sale vor fi reluate la tranzacţionare la mijlocul lunii decembrie, după ce au fost suspendate timp de 18 luni. În martie 2013, titlurile băncii au fost oprite de la tranzacţionare, în condiţiile în care sistemul bancar din ţară aproape s-a prăbuşit sub condiţiile planului internaţional de salvare stabilit de creditorii internaţionali.
La începutul lui 2013, "Bank of Cyprus" a devenit prima bancă din zona euro obligată să confişte parte din depozitele clienţilor, ca să poată supravieţui crizei. În 2014, "Bank of Cyprus" a obţinut cu succes un miliard de euro de la investitori privaţi, printre care s-au numărat miliardarul american Wilbur Ross şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).