Barna acuză PSD de "discurs super-populist" privind referendumul de demitere a lui Clotilde Armand

J.P.
Politică / 9 iunie 2021

Barna acuză PSD de "discurs super-populist" privind referendumul de demitere a lui Clotilde Armand

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat că social-democraţii, care au anunţat că vor susţine orice iniţiativă cetăţenească de convocare a unui referendum pentru demiterea primarului Clotilde Armand, fac dovada unui discurs "super-populist", în condiţiile în care costul salubrizării în Sectorul 1 e de până la cinci ori mai mare decât în alte unităţi administrative, conform Agerpres.

"E aproape înduioşător să vezi liderul PSD leşinând de grija cetăţenilor printr-un discurs super-populist. Eu mă mir cumva, urmărind scandalul din aceste zile, cum s-a ajuns la o degradare atât de profundă a discursului politic în care să vedem că i se reproşează unui primar că pur şi simplu e preocupat şi are grijă de o risipă înfiorătoare a banilor cetăţenilor din respectivul sector, către o companie fără niciun fel de etică. Speţa e foarte clară: avem un contract de aproape 25 de ani, semnat de domnul Chiliman, pentru 25 de ani, păstrat intact de guvernarea PSD a domnului Tudorache. (...) Se plătesc sume uriaşe zilnic pentru un serviciu care în restul României este de trei-patru-cinci ori mai redus. Lucrul acesta trebuie să înceteze. Nu putem să ridicăm permanent din umeri, cum a făcut guvernarea PSD", a spus Barna la TVR 1.

El a susţinut că, potrivit legii, Romprest are obligaţia de a asigura serviciul de salubritate, care este unul de utilitate publică.

"Această companie, pe cadrul legal actual şi pe cadrul contractul actual, contestat cum este el, are obligaţia să asigure serviciul de utilitate publică. În momentul de faţă avem o companie care nu îşi îndeplineşte obligaţia legală, este un şantaj", a precizat liderul USR PLUS.

Pe de altă parte, Barna şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că Armand nu are susţinerea PNL în Consiliul Local în ceea ce priveşte subiectul salubrizării.

"Eu mă aştept să existe un sprijin, care nu există din păcate, pentru primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, din partea colegilor de la PNL, cel puţin pe acest subiect. (...) Mi-e greu să spun care sunt resorturile, altele decât acelea că o parte din consilierii respectivi susţin să fie plătite toate acele facturi, chiar dacă sunt de patru-cinci ori peste orice preţ din piaţă", a afirmat el.

Potrivit lui Barna, necolectarea la timp a deşeurilor reprezintă "un cost de disconfort", finalitatea fiind obţinerea unui tarif corect pentru asigurarea serviciului de salubritate.

"Ideea că suntem permanent umiliţi de nişte contracte oneroase şi cetăţenii sunt mereu împinşi la colţ şi sunt ultimii care contează, că le luăm banii - asta încearcă Clotilde Armand să oprească. Ideea că suntem victime şi acel 'nu ai ce să faci' din România. Păi dacă nu face niciunul nimic, unde ajungem? La metrou era la fel dacă Drulă nu ieşea să spună 's-a terminat' (...). Asta înseamnă schimbarea în România, să îţi asumi lupte şi cetăţenii înţeleg asta. Da, sunt nişte zile de disconfort. Şi eu am gunoi la bloc, dar este un cost de disconfort pe care trebuie să îl plătim ca să putem pune problemele astea în dezbatere publică şi să fie o presiune şi pe acest furnizor care de ani de zile încasează milioane de euro. (...) Finalitatea este ajungerea la un tarif cu acest furnizor sau cu altul - nu asta e miza - la un tarif corect, tariful managementului deşeurilor din celelalte sectoare. Adică Sectorul 1 este, aşa, o 'perlă a coroanei' la gunoaie", a spus Barna.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Acest COMIC instalat intr-o functie peste capacitatea lui intelectuala se crede buricul pamantului cand de fapt ,el,este un GAINAR care fura de prin curtile oamenilor.

    1. Ce ai făcut tu Barna?

      Nimic. 

      Romani, scăpați o data de mincinoși. 

      Și alegeți cu atenție data viitoare. 

      Nimic, atât a făcut Barna pentru slujba ce o are!!

      Barna = Nimic. 

    Cu cat vorbeste, cu atat se vede cat de ticalos este. A apara un coleg de partid in principiu este laudabil, este o dovada de spirit de echipa, de camaraderie, de loailitate, bla bla bla bla. A apara pozitia descreieratei aleia intr-un razboi al gunoierilor din spatele caruia se iteste Maricel Pacuraru, decredibilizeaza total personajul. USR prin golaniile lui Stelian Ion , comportamentul discretionar al lui Armand, smecheriile lui Ghinea a devenit de mult timp nefrecventabil. Daca adaugi taxele de mediu vehiculate pentru masini le doresc o moarte grabnica in chinuri. Ca partid

    1. Primarul Clotilde Armand vede toate mașinile parcate pe trotuar in weekend între Arcul de Triumf și Piața Presei Libere?

      Primarul sectorului 1 se uita la cafeneaua construită nou in parcul Herastrau(partea cu aviatorilor)?? 

      Acest Primar observa lipsa rigolelor și/sau a bordurilor pe strada Teheran? 

      Acest Primar se ocupa sa acopere gropile după iarna.. ? Nu am văzut nici o groapa in astfalt acoperită. 

      Acest Primar se joaca pe Facebook și seamănă discordie între oameni. 

      Etc. 

      Uitați-va la cât de mincinos este acest primar. 

      Acest Primar încearcă sa își construiască o cariera doar prin vorbe, dar vorbe agitatoare, urate. 

      Cu bugetul Primăriei S1 poți realiza foarte multe Proiecte, dar dacă este un om rau și incompetent nu faci decât mizerie, scandal.. 

      Faceți referendumul!!!

      Luați măsuri!!!! 

    Parafrazez : Barna, nici nu stii cat de mic incepi sa fii !

    Am sperat ca, in atatia ani de opozitie, baietii astia de la USR au invatat cum merge sistemul si cum lucreaza mafiotii. Si ca, atunci cand vor veni la putere vor sti exact cum si unde sa loveasca pentru a destabiliza mafiotii.

    In schimb, cu dezamagire, o vad pe Clotilde facand scandal, iar mafiotii nu mai ridica gunoaiele. Ii lipseste acestei doamne orice urma de instinct politic - oamenii au memorie scurta, ei isi vor aduce aminte doar ca, in mandatul ei, au stat cu gunoiul la poarta (in cel mai bogat sector din Bucuresti, da?). Si ca pe vremea PNL (Chiliman) sau PSD (Tudorache) nu era asa. Strigatele ei pe Facebook, clamarile ei ca se lupta cu mafia nu vor impresiona pe nimeni, oamenii nu o vor mai vota. 

    1. Ceva nu este in regula . Chiar si fostul primar Tudorache nu a avut curajul sa plateasca facturi de 100mil

      dupa ce Curtea de Conturi le-a declarat ilegale 

    Barna, PSD-ul este un partid de pureci. Tu insa ai demonstrat ca esti mai rau ca ei, esti un parameci. O lighioana moleculara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb