Actualizare Barna, despre declaraţia liderului UDMR referitoare la OUG 7: "Discuţiile despre moţiunea de cenzură - foarte actuale"
Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, astăzi, că discuţiile referitoare la depunerea unei moţiuni de cenzură sunt "foarte actuale", în contextul în care liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că abrogarea OUG 7/2019 ar fi soluţia ideală.
"Este un element pe care îl susţinem şi noi: Ordonanţa 7 trebuie abrogată, este o altă faţă a Ordonanţei 13 de acum doi ani. Şi da, în mod constant, USR a spus lucrul acesta: acest guvern trebuie să plece, el nu mai reprezintă de mult timp interesele României, nici nu ştiu dacă le-a reprezentat vreodată, şi din această perspectivă, discuţiile pentru moţiunea de cenzură sunt foarte actuale şi foarte importante, mai ales că respectivul calendar este destul de strâns", a declarat Barna la Parlament, întrebat cum comentează afirmaţiile liderului UDMR referitoare la abrogarea OUG 7/2019, potrivit Agerpres.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, astăzi, că abrogarea OUG 7/2019 ar fi soluţia ideală, el afirmând că această ordonanţă care modifică legile Justiţiei nu are nicio utilitate şi nu este raţională.
-----
Votul obţinut de Laura Codruţa Kovesi în comisiile de specialitate din Parlamentul European pentru funcţia de procuror european reprezintă o palmă pe care majoritatea PSD-ALDE o primeşte odată în plus şi de la partenerii europeni, a afirmat, astăzi, preşedintele USR, Dan Barna.
"Votul din Comisia LIBE arată pentru întreaga Europă, pentru profesioniştii din instituţiile european, pentru politicienii de la nivel european că doamna Laura Codruţa Kovesi este un procuror profesionist, de încredere, care acum are şanse crescute de a devenit procuror european. Şi acesta este un lucru de care noi, în România, ar trebui să fim foarte mândri. Şi în acest context, este o palmă pe care majoritatea PSD ALDE şi acest guvern care face România de râs de doi ani şi jumătate o primeşte odată în plus şi de la partenerii europeni referitor la modalitatea în care România a înţeles să nu-şi susţină candidatul pentru aceasta poziţie prestigioasă la nivel european. Este o veste bună pentru România şi un mesaj care arată că lupta anticorupţie, statul de drept, democraţia şi modalitatea europeană pe care România trebuie să-şi continue dezvoltarea au în continuare susţinere şi acest lucru este cel mai important", a declarat Dan Barna la Parlament, potrivit Agerpres.
Potrivit liderului USR, "politizare este ceea ce s-a întâmplat cu Ordonanţa 7 şi, de asemenea, încercarea disperată ca de doi ani şi jumătate, din decembrie 2016, de când PSD-ALDE au preluat puterea, să încerce să transforme toate instituţiile în servicii de interes privat".
"La nivel european, unde avem o diversitate de forţe politice, o diversitate de reprezentanţi, de familii europene, rezultatul votului - şi cel de zilele trecute, şi cel de astăzi - arată că, într-adevăr, doamna Kovesi are imaginea şi credibilitatea unui profesionist, pe care Europa o ia în considerare foarte serios să o aşeze în poziţia de procuror european. Este o victorie pentru ceea înseamnă democraţia şi statul de drept în Europa", a adăugat Dan Barna.
Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a obţinut, astăzi, cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de ieri pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.02.2019, 19:58)
Votul din Comisia Macovei arată disprețul stăpânilor UE în privința periferiei.
Politizare este tocmai votarea unui candidat care manifestă carențe evidente, inclusiv de ordin moral.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Marius în data de 27.02.2019, 21:46)
Te doare, nu-i asa ?Iti vine sa-ti rupi hainele de pe tine de ciuda , nu mai poti de nervi.Ha ha ha ha ha
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.02.2019, 22:09)
UE a ajuns de panaramă. Securiștii, în dorința lor de a controla tot, se fac de toată panarama, la nivel global.
E de râs. România a avut președinte cizmar timp de 25 de ani. Influența României poate lăsa urme. :)))))))))))))))
1.3. Urmele sunt adanci (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de King Rocker în data de 28.02.2019, 11:25)
Urmele cizmarului sunt adanci, priveste doar la guvernul actual si se simte nostalgia.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.03.2019, 07:58)
Compensez cu Florian Coldea, Mitică Dumbravă și Laura Kovesi. Asudă competență. :)))))))))))