Băsescu: Paralelismul proiectelor energetice, o mare problemă

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 27 mai 2009

Preşedintele Băsescu a subliniat: "Vom fi în continuare buni vecini, insistând asupra garantării independenţei şi integrităţii tuturor statelor din zonă".

Preşedintele Băsescu a subliniat: "Vom fi în continuare buni vecini, insistând asupra garantării independenţei şi integrităţii tuturor statelor din zonă".

Paralelismul proiectelor ener­getice ale Rusiei şi Uniunii Europene reprezintă una dintre marile probleme ale relaţiilor dintre cele două părţi, a declarat, ieri, preşedintele României, Traian Băsescu, la Forumul Economic Europa - Rusia, de la Bucureşti. UE va trebui să se străduiască să convingă Rusia şi să o implice în proiecte comune, a afirmat şeful statului. Criza gazelor a zdruncinat, potrivit preşedintelui României, înţelegerile UE cu Rusia şi încrederea în această ţară.

Potrivit Agerpres, Traian Băsescu susţine că această criză globală împinge UE şi Rusia la colaborare şi arată că cele două părţi sunt interdependente. În acest context, este nevoie de o mai mare predictibilitate şi transparenţă. "Este necesară o sporire a colaborării economice, de care ambii parteneri au nevoie. Scopul comun este creşterea standardelor de viaţă ale cetăţenilor", a adăugat Traian Băsescu.

Uniunea Europeană şi Rusia trebuie să găsească împreună echilibrul şi viziunea creării unei vecinătăţi stabile, iar Marea Neagră trebuie să reprezinte un destin care ne uneşte şi nu unul care ne separă, a mai declarat preşedintele Traian Băsescu, ieri dimineaţă, în cuvântul de deschidere rostit în cadrul Forumului Economic Europa-Rusia.

Şeful statului a adăugat că, în ultimii ani, UE, prin adoptarea Sinergiei Mării Negre, a pus la dispoziţia ţărilor riverane un instrument prin care să stimuleze reformele şi să sprijine cooperarea regională în domenii precum transportul, energia, mediul, lupta împotriva crimei organizate sau societatea informaţională. Preşedintele Băsescu a subliniat: "Vom fi în continuare buni vecini, insistând asupra garantării independenţei şi integrităţii tuturor statelor din zonă. Şi aici remarc marea problemă a conflictelor îngheţate. Ca o ţară care a cunoscut avantajele opţiunii libere, România nu poate susţine o altă abordare, aceasta fiind singura cale de a oferi prosperitate şi un trai cât mai bun pentru cât mai mulţi cetăţeni".

Domnia sa afirmă că unicitatea UE constă şi în inteligenţa şi generozitatea cu care a întins o mână foştilor adversari. Acum 20 de ani, odată cu prăbuşirea "cortinei de fier", UE îşi începea lungul său drum spre estul continentului, animată de un ideal, dar fără a avea garanţia că decizia extinderii avea să fie luată sau că această decizie avea să fie una de succes

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb