BAT România a contribuit cu 10,8 miliarde de lei la bugetul de stat, în 2023

S.B.
Companii / 16 iulie

BAT România a contribuit cu 10,8 miliarde de lei la bugetul de stat, în 2023

BAT este al doilea cel mai mare contribuabil al României, cu o contribuţie totală de 10,8 miliarde lei (2,1 miliarde euro) în accize şi taxe la bugetul de stat în 2023.

Această sumă se adaugă celor 26,1 miliarde de euro contribuţie directă a BAT la bugetul de stat în circa 27 de ani de activitate pe piaţa locală.

BAT este cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului, cu o cotă de piaţă de circa 50%, un investitor strategic şi un angajator de top în România. Investiţiile totale ale companiei în fabrica din Ploieşti au depăşit pragul de 500 de milioane de euro de la construcţia sa în 1996. Compania şi-a triplat numărul de angajaţi în ultimii ani în cele trei entităţi economice prezente în România (de la aproximativ 1.200 de angajaţi în 2013, la peste 3.000 în prezent) şi generează indirect alte 30.000 de locuri de muncă, prin lanţul de distribuţie şi aprovizionare. În ultimul an, BAT şi-a extins echipa locală şi a investit în renovarea birourilor celor două entităţi din Bucureşti, pentru a oferi angajaţilor spaţii funcţionale care să încurajeze flexibilitatea, colaborarea, creativitatea şi un impact redus asupra mediului.

"Suntem mândri să fim unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat şi la economia României: de circa 27 de ani, investim în dezvoltarea oamenilor şi a afacerii noastre şi pentru a genera un impact pozitiv în societate; colaborăm activ cu furnizori şi parteneri locali, într-un cadru comercial solid care sprijină întreprinderile mici şi mijlocii şi contribuie la dezvoltarea unei economii locale solide. Continuăm dezvoltarea afacerii noastre în România şi ne bazăm pe o reglementare sustenabilă, care include un cadru fiscal moderat şi predictibil, capabil să protejeze industria legitimă de alternative ilegale şi, totodată, să susţină inovaţia şi tehnologia necesare pentru dezvoltarea de produse care să răspundă aşteptărilor consumatorilor noştri", a spus Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud - Est în cadrul BAT.

BAT este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de bunuri de larg consum şi exportatori din România. 70% din volumele produse în fabrica BAT din Ploieşti, ţigări şi consumabile din tutun pentru glo, cel mai inovator dispozitiv care încălzeşte tutunul din portofoliul companiei, sunt exportate în peste 50 de ţări din întreaga lume. Fabrica BAT din Ploieşti este a doua cea mai mare fabrică a grupului din Europa şi între primele 5 din lume.

BAT este, de asemenea, singura companie care oferă în prezent fumătorilor adulţi din România toate cele trei categorii de produse cu risc redus, precum produse pentru vapat, produse de încălzire a tutunului şi produse moderne cu nicotină pentru uz oral. Compania investeşte circa 2 miliarde de lire anual în dezvoltarea alternativelor cu risc redus la fumat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb