"Bayer" a vândut 9,4% din "Covestro"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 septembrie 2017

"Bayer" a vândut 9,4% din "Covestro"

Cumpărătorii au plătit 1,2 miliarde de euro pe această participaţie

Producătorul german de medicamente şi pesticide "Bayer" AG şi-a redus, din nou, cota deţinută la "Covestro" AG, la 31,5% de la 40,9%, vânzând 19 milioane de acţiuni (9,4%) din compania care fabrică plastic. Preţul obţinut pe deţinerea vândută este de 1,2 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari).

Ieri, "Bayer" a informat că a plasat acţiunile la un preţ de 63,25 euro fiecare, cu 3,7% sub cotaţia de închidere din ziua precedentă.

Compania germană a fost de acord să oprească timp de 90 de zile un nou plasament de acţiuni "Covestro" - o societate desprinsă din "Bayer", respectiv cotată la bursă în urmă cu doi ani.

Fondul de pensii al "Bayer" are în proprietate, separat, 8,9% din "Covestro".

De plasamentul de ieri, destinat investitorilor instituţionali, s-au ocupat băncile "Barclays" şi "Citigroup". Aşa cum a informat anterior, "Bayer" intenţionează ca pe termen mediu să se separe în totalitate de "Covestro".

Amintim că, luna trecută, Comisia Europeană a anunţat lansarea unei investigaţii aprofundate a acordului de preluare a companiei americane "Monsanto" Co. de către "Bayer", pentru 66 de miliarde de dolari, fiind îngrijorată de impactul asupra concurenţei de pe pieţele pesticidelor şi seminţelor.

Acordul dintre cele două companii ar crea cel mai mare grup integrat din sectorul mondial al pesticidelor şi seminţelor, potrivit Comisiei, care consideră că ar limita numărul companiilor care vând erbicide şi seminţe de legume în Europa.

"Comisia are îngrijorări preliminare că achiziţia propusă ar putea reduce concurenţa pe o serie de pieţe, rezultând preţuri mai mari, o calitate mai scăzută, mai puţine posibilităţi de alegere şi mai puţină inovaţie", a subliniat Comisia.

"Bayer" a prezentat anterior propuneri ca să răspundă îngrijorărilor Comisiei Europene în problemele antitrust legate de preluarea "Monsanto", dar compania a refuzat să comunice care sunt acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb