BBC: Biden se apără după ce l-a numit pe Trump o ameninţare la adresa democraţiei

A.F.
Politică / 16 iulie

BBC: Biden se apără după ce l-a numit pe Trump o ameninţare la adresa democraţiei

Joe Biden a susţinut că l-a numit pe Donald Trump o ameninţare la adresa democraţiei, oferind primul său interviu de la atentatul la viaţa rivalului său politic, potrivit BBC. Preşedintele a declarat că campania sa a avut datoria de a comunica în mod clar ameninţarea unui al doilea mandat al lui Trump şi nu a fost de acord că a fost nevoie să îşi reducă retorica.

Cu toate acestea, el i-a spus lui Lester Holt de la NBC că a fost o "greşeală" să spună că a fost "timpul să îl punem pe Trump în centrul atenţiei" în timpul unei convorbiri private cu donatorii cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat.

Biden a declarat că a vrut să spună că democraţii trebuie să se concentreze mai mult pe Trump, pe politicile sale şi pe declaraţiile false pe care le-a făcut în timpul dezbaterii prezidenţiale de la sfârşitul lunii trecute. Mai mulţi republicani l-au acuzat pe Biden şi pe alţi democraţi că au incitat la atentatul la viaţa lui Trump. Mulţi au citat în mod special comentariul lui Biden

despre "ţintă". JD Vance, care a fost anunţat luni drept contracandidatul lui Trump la preşedinţie, a declarat, în urma atacului armat, că retorica democraţilor cu privire la candidatul republican "a condus direct la tentativa de asasinat a preşedintelui Trump". Potrivit Politico, Biden ar fi declarat în cadrul apelului donatorilor: "Am o singură sarcină, şi anume să îl înving pe Donald Trump. Sunt absolut sigur că sunt cea mai bună persoană pentru a putea face asta. Aşadar, am terminat de vorbit despre dezbatere. Este timpul să-l punem pe Trump într-o ţintă".

Preşedintele Biden, într-un discurs rostit duminică în Biroul Oval, a denunţat atacul şi a cerut americanilor să "facă un pas înapoi", avertizând că "retorica politică din această ţară a devenit foarte aprinsă".

Când a fost întrebat în interviul NBC dacă a făcut, de asemenea, un pas înapoi pentru a-şi examina comentariile din trecut pentru orice "care ar putea incita oamenii care nu sunt echilibraţi", dl Biden a spus că retorica incendiară nu a venit de la el. "Nu m-am angajat în această retorică", a spus dl Biden. "Acum, adversarul meu este angajat în această retorică".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Acel tanar a fost victima a propagandei agresive antitramp. Si si JB are o parte din vina.

    1. Corect. Biden a chemat manifestantii pe 6 ianuarie la Capitoliu pentru o redecorare a interioarelor, tot el se adrezeaza oponentilor cu porecle si nume peiorative jignitoare in timp ce Trump discuta intotdeauna arrgumentat fara atacuri la persoana.

    Biden a incitat un republican la violenta impotriva lui Trump - e noaptea mintii !

    Democratii prefera sa aiba ca presedinte un senil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb