BCE: Aprecierea din trecut a euro va mai avea impact asupra inflaţiei

Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2018

BCE: Aprecierea din trecut a euro va mai avea impact asupra inflaţiei

Aprecierea din trecut a euro va mai avea impact asupra inflaţiei timp de câteva trimestre, dar efectul va fi mascat de puterea mai mare a firmelor de stabilire a preţurilor, potrivit unui articol publicat ieri de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters, conform news.ro.

BCE a stimulat economia timp de mai mulţi ani, pentru a relansa inflaţia, dar aprecierea din ultimul an a euro, care a fost parţial inversată în ultimele săptămâni, a susţinut apelurile oficialilor băncii centrale de a înăspri politica monetară treptat, pentru a evita sufocarea creşterii şi a inflaţiei.

"Aprecierea euro de la jumătatea anului 2017 ar putea fi încă relevantă pentru următoarele trimestre. Această influenţă a cursului ar putea fi însă dificil de detectat, dacă va fi compensată de alţi factori, între care puterea mai mare a firmelor de stabilire a preţurilor", se arată în buletinul economic al BCE.

Euro este cu 4% mai puternic în raport cu dolarul comparativ cu acum un an, dar s-a depreciat cu aproa­pe 7% faţă de un vârf atins în primul trimestru.

Preţurile bunurilor industriale din afara sectorului energetic sunt cele mai sensibile la fluctuaţia cursului valutar, pentru că au o componentă ridicată a importurilor şi doar marjele de distribuţie şi de retail separă preţurile acestora de preţurile de consum.

Cu toate acestea, inflaţia preţurilor la producători a rezistat la presiunea exercitată de aprecierea cursului valutar, pentru că aceste preţuri depind în mare parte de forţa de muncă locală şi de costuri altele decât cele pentru muncă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb