ZIARUL BURSA

28 iunie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Fotografie de MAKE

Orban nu a reuşit să o răstoarne pe Dăncilă

George MarinescuPolitică / 28 iunie 2018

Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie împotriva guvernului Dăncilă a fost respinsă, ieri, de plenul Parlamentului. Deşi pentru căderea Executivului erau nevoie de 233 de voturi, moţiunea a fost votată doar de 166 de parlamentari.

Pentru a fi siguri că parlamentarii lor nu vor introduce greşit bilele în cele două urne şi din dorinţa de a evita o surpriză neplăcută, liderii coaliţiei le-au interzis aleşilor PSD şi ALDE să îşi exercite dreptul la vot.

Practic, ieri, a avut loc încă o partitură din piesa politică "nicio sesiune fără moţiune", un demers despre care liderii opoziţiei ştiau că va fi sortit eşecului deoarece coaliţia PSD-ALDE are în Parlament o majoritate mai mult decât confortabilă pentru a-şi asigura controlul asupra guvernului.

Cravată pentru Alexis Tsipras, ştreang pentru poporul grec

Cravată pentru Alexis Tsipras, ştreang pentru poporul grec

Călin RecheaPolitică / 28 iunie 2018

Călin Rechea

Înainte de a-şi începe mandatul de prim-ministru, în ianuarie 2015, Alexis Tsipras a promis că va purta cravată doar când creditorii internaţionali vor accepta tăierea datoriei Greciei până la un nivel sustenabil.

La o întrunire de la sfârşitul săptămânii trecute, premierul de la Atena şi-a pus cravata pentru a "sărbători" încheierea ultimului program de bail-out, dintre cele trei prin care a trecut Grecia în ultimii 8 ani.

Legea plafonării dobânzilor şi retractul litigios - în şedinţă extraordinară

SĂPTĂMÂNA VIITOARE, ÎN COMISIA DE BUGET DIN CAMERA DEPUTAŢILOR Legea plafonării dobânzilor şi retractul litigios - în şedinţă extraordinară

E.O.Politică / 28 iunie 2018

Proiectele legislative privind plafonarea dobânzilor şi retractul litigios ar urma să intre în dezbatere în Comisia de Buget din Camera Deputaţilor, într-una dintre zilele săptămânii următoa­re, după cum a anunţat, ieri, pe pagina sa de Facebook, senatorul Daniel Cătălin Zamfir, care a trecut de la PNL la ALDE acum circa două săptămâni.

UE extinde controalele privind banii care intră şi ies din blocul comunitar

UE extinde controalele privind banii care intră şi ies din blocul comunitar

Alina VasiescuInternaţional / 28 iunie 2018

Orice sumă de peste 10.000 de euro va trebui declarată la vamă, indiferent că este în numerar la purtător, pe cec sau pe card preplătit, ori trimisă prin poştă, curierat, cargo 

Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi ai UE (Coreper) a aprobat, ieri, un acord între Consiliul Europei, reprezentat de preşedinţia bulgară, şi Parlamentul European, cu privire la un regulament menit să îmbunătăţească controalele numerarului care intră sau iese din Uniune.

"România nu poate fi hub al distribuţiilor de gaze, pentru că nu are piaţă"

KRISTOF TERHES, FGSZ: "România nu poate fi hub al distribuţiilor de gaze, pentru că nu are piaţă"

LAURENŢIU COSMOIUCompanii / 28 iunie 2018

Ţara noastră nu poate deveni un hub al distribuţiilor de gaze pentru că nu are piaţă, consideră Kristof Terhes, director general al FGSZ (operatorul sistemului naţional de transport al gazelor din Ungaria), care a spus, ieri, într-o conferinţă de profil: "În primul rând, România trebuie să se deschidă unei pieţe, să se deschidă oportunităţilor. Austria este cel mai apropiat hub din regiune şi probabil că va rămâne aşa în următorii 10-15 ani".

CA SĂ-ŞI SPOREASCĂ VENITURILE Băncile germane investesc miliarde de euro în tehnologie

V.R.Internaţional / 28 iunie 2018

Băncile germane vor aloca miliarde de euro în digitalizare, în următorii ani, în vederea sporirii veniturilor lor, arată o analiză Oliver Wyman publicată de Bloomberg.

Potrivit acesteia, cei mai mari 50 de creditori germani vor cheltui până la 6 miliarde de euro (7 miliarde de dolari) până în 2020 pentru dezvoltarea iniţiativelor lor digitale. Suma reprezintă aproximativ 12% din veniturile totale obţinute anul trecut de bănci şi exclude cheltuielile obişnuite cu sectorul IT, scrie sursa citată.

Vimetco şi Conef vizează vânzarea a 54% din acţiunile Alro

ÎN CADRUL OFERTEI SECUNDARE, Vimetco şi Conef vizează vânzarea a 54% din acţiunile Alro

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 28 iunie 2018

Preţul maxim de subscriere pentru investitorii de retail este de 6,18 lei/titlu, cu 71,19% peste cel din data de 26 iunie  

Ieri, cotaţia ALR a urcat cu 14,96%, rămânând fără ofertă, în sistemul bursei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de ofertă publică secundară de vânzare pentru acţiunile Alro (ALR), operaţiune prin care Vimetco NV, acţionarul majoritar al combinatului din Slatina, împreună cu firma Conef, acţionar minoritar, vizează înstrăinarea a 383,79 milioane de titluri ALR, reprezentând 53,77% din capitalul social al companiei, informează emitentul printr-un raport remis bursei.

Preţul maxim de subscriere pentru investitorii de retail este de 6,18 lei/titlu, cu 71,19% peste cel de închidere din şedinţa din data de 26 iunie, în timp ce pentru tranşa investitorilor instituţionali acţiunile pot fi subscrise la orice preţ, până la cel maxim, inclusiv. Astfel, la preţul maxim, este posibil ca vânzătorii să atragă 2,37 miliarde de lei (circa 508,7 milioane de euro).

Analist S&P, pus sub acuzare pentru insider trading

Analist S&P, pus sub acuzare pentru insider trading

Alina VasiescuInternaţional / 28 iunie 2018

Guvernul SUA a pus sub acuzare, săptămâna aceasta, un analist al agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) şi pe doi prieteni ai acestuia, toţi din Manhattan, pentru insider trading (realizarea de tranzacţii în baza unor date confidenţiale) în legătură cu achiziţia de 9,3 miliarde de dolari a companiei "Valspar" Corp. de către "Sherwin-Williams" Co.

Împrumut de 400 de milioane de euro acordat ţării noastre de Banca Mondială

Împrumut de 400 de milioane de euro acordat ţării noastre de Banca Mondială

A.T.Internaţional / 28 iunie 2018

Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale a aprobat, ieri, suma de 400 milioane de euro (aproximativ 493,06 milioane USD), care va fi acordată României în contul unui împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre şi va include o Opţiune de Tragere Amânată în cazul producerii unei catastrofe (Catastrophe Deferred Drawdown Option - CATDDO), potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Inaugurare să fie, dar să ştim şi noi... când

STADION TÂRGU JIU Inaugurare să fie, dar să ştim şi noi... când

D.N.Sport / 28 iunie 2018

Oficialii formaţiei Pandurii Târgu Jiu au anunţat că inaugurarea noului stadion va avea loc, cel mai probabil, în luna noiembrie a acestui an. O nouă amânare, dar deja a devenit o obişnuinţă. Întârzierea inaugurării a depăşit deja un an, aşa că nu mai este o problemă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Birocraţia nu-i iartă nici pe cei defavorizaţi

O.D.Macroeconomie / 28 iunie 2018

Un raport realizat pe baza unei cercetări efectuate în zece comunităţi dezavantajate din ţară, în care există proiecte finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), relevă că birocraţia este similară proiectelor POSDRU (Programul...

Rulaj de 35 milioane de lei

BVB Rulaj de 35 milioane de lei

A.I. Piaţa de Capital / 28 iunie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 35,25 milioane de lei (7,57 milioane de euro), valoare situată sub media volumului din acest an, de circa 47 milioane de lei.

MACRO NEWSLETTER 28 iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 28 iunie 2018

Macroeconomie / 28 iunie 2018

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală în luna mai 2018, până la 3,2%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 3,2% a creditului guvernamental şi a unui avans de 3,1% a creditului...

Italia amână vânzarea Ilva către ArcelorMittal

Italia amână vânzarea Ilva către ArcelorMittal

Companii / 28 iunie 2018

Noul Guvern italian a amânat cu două luni şi jumătate planificata vânzare a celei mai mari oţelării din Europa - Ilva - către ArcelorMittal, deoarece Roma vrea mai mult timp pentru a reanaliza oferta, transmite Reuters, conform Agerpres.

DNA a trimis în instanţă cazul Belina

George MarinescuPolitică / 28 iunie 2018

Direcţia Naţională Anticorupţie a decis ieri trimiterea în judecată a dosarului Belina, în care printre inculpaţi se numără Sevil Shhaideh, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo