CA SĂ-ŞI SPOREASCĂ VENITURILE Băncile germane investesc miliarde de euro în tehnologie

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2018

Băncile germane vor aloca miliarde de euro în digitalizare, în următorii ani, în vederea sporirii veniturilor lor, arată o analiză Oliver Wyman publicată de Bloomberg.

Potrivit acesteia, cei mai mari 50 de creditori germani vor cheltui până la 6 miliarde de euro (7 miliarde de dolari) până în 2020 pentru dezvoltarea iniţiativelor lor digitale. Suma reprezintă aproximativ 12% din veniturile totale obţinute anul trecut de bănci şi exclude cheltuielile obişnuite cu sectorul IT, scrie sursa citată.

Bănci precum "ING Groep" NV din Olanda au atras clienţi în Germania - cea mai mare economie a Europei - printr-o strategie axată pe internet şi mobile banking. Şi ceilalţi creditori urmează acest proces, creând posturi de directori de operaţiuni digitale şi luând în considerare colaborarea cu aşa-numitele companii fintech, menţionează analiza Oliver Wyman, care adaugă că rămâne de văzut câte dintre aceste investiţii vor da roade.

"Dacă cineva creează o aplicaţie mobilă, atunci toată lumea va crea o aplicaţie mobilă, indiferent dacă are sens sau nu, doar că o aplicaţie costă în cele din urmă bani", a declarat Goekhan Oeztuerk, partener la firma de servicii financiare Oliver Wyman, adăugând: "Ceea ce s-a investit nu a fost, de multe ori, gândit în mod corespunzător. De exemplu, dacă produsul generează venituri".

Din perspectiva costurilor, crearea de platforme care să diminueze cheltuielile băncilor poate avea sens, conform studiului Oliver Wyman, care menţionează că, în multe bănci germane, costurile au crescut odată cu veniturile în ultimii ani, raportul mediu cost/venit fiind de aproximativ 70%.

"Digitalizarea este aici şi se extinde într-un ritm brutal", a declarat Joachim Olearius, purtătorul de cuvânt al băncii private "M.M.Warburg & CO." din Hamburg, care, de curând, a lansat un consilier robot.

Potrivit unui studiu recent al Deloitte LLP, băncile germane au doar un grad moderat de maturitate digitală. Pentru comparaţie internaţională, Germania se plasează, la acest capitol, pe locul 24 în rândul a 38 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb