Clădirile "Oregon Park"au trecut în proprietatea Lion's Head Investments

R.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2018

Clădirile "Oregon Park"au trecut în proprietatea Lion's Head Investments

Investitorul imobiliar Lion's Head Investments este noul proprietar al clădirilor de birouri "Oregon Park" din Bucureşti, în urma preluării recente a aces-tora de la Portland Trust.

Lion's Head Investments este un joint venture creat între fondul de investiţii sud-african Old Mutual şi AG Capital, un fond de investiţii regional, cu sediul în Bulgaria.

În opinia reprezentanţilor Lion's Head Investments, ţara noastră devine o destinaţie atractivă în regiune pentru investitorii imobiliari, compania având în plan noi investiţii în regiune.

Lion's Head Investments are în proprietate, la nivel internaţional, cinci clădiri care însumează o suprafaţă de 235.000 de metri pătraţi şi o valoare estimată la 310 milioane de euro.

Christo Iliev, preşedinte executiv al AG Capital şi director executiv al Lion's Head Investments, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că noul proprietar al "Oregon Park" analizează piaţa din ţara noastră încă de anul trecut, iar Sergey Koinov, director executiv al Lion's Head Management, a afirmat că investitorul analizează şi alte posibile "ţinte" în Bucureşti, dar şi în alte oraşe.

Cele trei clădiri ale "Oregon Park" au fost dezvoltate de Portland Trust şi Ares Management LP, tranzacţia dintre acestea şi noul joint-venture fiind încheiată pe data de 14 iunie.

Afacerea presupune achiziţia celor două clădiri deja finalizate şi închiriate în totalitate (A şi B), precum şi a celei de-a treia, clădirea C, aflată în construcţie. Oficialii investitorului imobiliar au mai precizat că fostului proprietar al "Oregon Park" îi revine responsabilitatea să finalizeze construcţia celei de-a treia clădiri şi să o închirieze.

Christo Iliev a declarat: "Vom continua să inves-tim în regiune atât timp cât vom identifica proprietăţi imobiliare de calitate, la preţuri rezonabile".

Sergey Koinov a afirmat: "După aproximativ un an de cercetare a pieţei de birouri din Bucureşti, am ajuns la concluzia că Oregon Park a atins toate cerinţele noastre în ceea ce priveşte calitatea construcţiei, sustenabilitatea şi valoarea pe termen lung".

Odată ce vor fi gata, cele trei clădiri din "Oregon Park" vor avea o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 70.000 de metri pătraţi, parcul de birouri întinzându-se pe o suprafaţă de circa patru hectare.

Lori Collin, director Lion's Head Romania, a afirmat: "România, dar mai ales Bucureştiul se află într-un moment bun pentru dezvoltări imobiliare. Acesta este atât rezultatul generat de cererea noilor chiriaşi internaţionali, cât şi a celor deja existenţi la nivel local, precum şi a unui «pipeline» de aproximativ 600.000 de metri pătraţi de proiecte de birouri planificate sau aflate în plin proces de construcţie".

Aceştia au mai spus că intenţionează să îşi extindă portofoliul până la 500 de milioane de euro, în decursul unui an de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb