BVB Rulaj de 35 milioane de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iunie 2018

Rulaj de 35 milioane de lei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 35,25 milioane de lei (7,57 milioane de euro), valoare situată sub media volumului din acest an, de circa 47 milioane de lei.

Gabriel Aldea, senior broker în cadrul societăţii Tradeville, a caracterizat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii: "Astăzi (n.r. ieri), am înregistrat o şedinţă mixtă la Bursa de Valori Bucureşti, indicii locali încheind ziua în apropierea nivelurilor de la finalul şedinţei de ieri (n.r. alaltăieri). Dintre aceştia, numai BET-FI şi BET-BK au reuşit evoluţii pozitive, aprecierile lor fiind însă neglijabile, de 0,04%, respectiv 0,06%. Pentru restul indicilor am consemnat mici deprecieri, cel mai mult corectându-se indicele BET, cu 0,31% faţă de şedinţa precedentă. Tendinţa mixtă a pieţei noastre contrastează cu cea a celor internaţionale, acestea reuşind, astăzi (n.r. ieri), o revenire consistentă după mai multe şedinţe de scădere, pe fondul reducerii temerilor privind o escaladare a războiului comercial dintre Statele Unite şi China.

Cel mai mare avans, pe segmentul principal, a fost înregistrat de acţiunile Alro (ALR), cu 15%, după ce, astăzi (n.r. ieri), a apărut anunţul companiei privind aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a prospectului de oferta publică secundară prin care acţionarii Vimetco NV şi Conef SA doresc să vândă peste 53,76% din acţiunile emitentului, oferta urmând să aibă loc între 2 şi 16 iulie.

Dintre acţiunile din cadrul indicelui BET, OMV Petrom (SNP) au consemnat cea mai bună evoluţie, crescând cu 0,65%, compania petrolieră fiind al doilea cel mai lichid emitent de la BVB, cu o valoare a tranzacţiiilor de aproape 6 milioane de lei.

Cea mai amplă scădere a fost înregistrată de acţiunile Biofarm (BIO), acestea corectându-se cu 3,5%, pe fondul unui rulaj redus de doar 63.545 titluri.

Din cadrul indicelui BET, cel mai mult s-au depreciat acţiunile MedLife (M), cu 2,52%, pe fondul unui volum redus, de 898 titluri, principalul factor fiind anunţul privind impunerea de Consiliul Concurenţei a unei amenzi de 755.926 lei".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), care au însumat transferuri în valoare de 8,9 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 36,5 lei, în scădere cu 0,14 %.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile SNP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,309 lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 12,7 lei, în depreciere cu 1,4%, pe fondul unei valori transferate de 5,12 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,34 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui rulaj de 2,69 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" au fost derulate două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 2,55 milioane de lei, a fost realizată cu acţiunile Altur (ALT), la preţul unitar de 0,0235 lei, în scădere cu 12,96%.

A mai fost realizat un transfer "deal" cu titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), la preţul de 12,84 lei/titlu, în depreciere cu 0,31%, valoarea tranzacţiei fiind de 0,47 milioane de lei.

Indicele BET Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de titluri de la BVB, a scăzut cu 0,06%, în timp ce indicele energetic BET-NG a coborât cu 0,09%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB s-a depreciat cu 0,54%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Alro" (ALR): +14,96%

2. "Altur" (ALT): +14,81%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +4,00%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +2,63%

5. "Vrancart" (VNC): +2,55 %

Topul celor mai mari scăderi

1. "Biofram" (BIO): -3,50%

2. "MedLife" (M): -2,52%

3. "Teraplast" (TRP): -2,22%

4. "DIGI Communications NV" (DIGI): -1,99%

5. "Compa" (CMP): -1,91%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ati auzit vreodata de jocul "bambilici" !!!, ei bine, evolutia BVB este un joc de bambilici, am umarit unele simboluri, destul de multe, coboara putin sau ... urca putin dupa care la sfarsitul "jocului, trago concluzia jocului de BAMBILICI". Asta sa fie Bursa de la Bucursti ???. Cum naiba ne gasesc sau mai gasesc fraieri ???, eu mai raman obligat de "recuperarea uneo sume de bani dupa care ... in mod sigur ... RENUNT LA JOCUL DE BAMBILICI DE PE BVB !!!". Nu merita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb