CONSILIUL SUPREM DE APĂRARE A ŢĂRII Numărul militarilor trimişi peste hotare creşte

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 28 iunie 2018

Numărul militarilor trimişi peste hotare creşte

Obiectivele ţării noastre pentru Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfăşura în perioada 11-12 iulie au fost analizate şi aprobate în şedinţa de ieri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Şedinţa a fost condusă de Klaus Iohannis şi la ea au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, directorul SRI, Eduard Hellvig, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, potrivit unei imagini publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. Singurul care a lipsit a fost Tudorel Toa­der, ministrul Justiţiei.

Pentru ţara noastră, Summitul are o importanţă deosebită din perspectiva avansării proiectelor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic al NATO, dar şi a proiectării stabilităţii în vecinătatea estică, mai cu seamă în regiunea Mării Negre.

În cadrul şedinţei CSAT, membrii au aprobat forţele armate ale Româ­niei care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2019. Comparativ cu anul 2018, acestea vor fi mai mari cu 305 militari, ceea ce reprezintă o creştere de 11,7%.

Astfel, Armata României va participa cu un efectiv de 2.098 militari şi civili la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne va participa cu 932 militari şi poliţişti.

CSAT: Roşia Montană trebuie înscrisă în patrimoniul UNESCO

În încheierea şedinţei, George Ivaşcu, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a informat membrii CSAT cu privire la stadiul includerii "Peisajului cultural minier de la Roşia Montană" în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Subiectul "Roşia Montană", ca parte a patrimoniului cultural naţional şi a patrimoniului cultural universal, a fost permanent în atenţie, atât din punct de vedere cultural, cât şi sub aspect social, cu impact major într-o zonă istorică a României.

CSAT consideră că, în baza cadrului legal existent, Guvernul României dispune de instrumentele şi de instituţiile abilitate pentru a gestiona întregul proces de includere a "Peisajului cultural minier de la Roşia Montană" în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

În legătură cu acest subiect, organizaţia Greenpeace România a trimis, ieri, o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Ministerului Culturii, CSAT şi Comitetului Patrimoniului Mondial UNESCO prin care solicită Guvernului să retragă cererea de suspendare a dosarului şi să susţină includerea peisajului minier Roşia Montană în patrimoniul UNESCO. De asemenea, se solicită CSAT să apere interesele ţării şi ale cetăţenilor.

Totodată, organizaţia neguvernamentală care se ocupă de protecţia mediului transmite Comitetului patrimoniului mondial UNESCO că societatea civilă din România recunoaşte şi apreciază valoarea excepţională a peisajului minier de la Roşia Montană şi că doreşte să beneficieze de şansa unei dezvoltări responsabile oferită prin includerea acestuia în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bani aruncati pe geam ca sa dea bine la total! c-asa suntem noi, drepti ca plopii cu mucii pe piept!

    Trimiteti-i la facut experienta de lupta reala.

    LA INTOARCEREA LOR MARIM TARA ;) ! ... dupa ce unii vor fi incercat micsorarea ei.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb