SĂPTĂMÂNA VIITOARE, ÎN COMISIA DE BUGET DIN CAMERA DEPUTAŢILOR Legea plafonării dobânzilor şi retractul litigios - în şedinţă extraordinară

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2018

Legea plafonării dobânzilor şi retractul litigios - în şedinţă extraordinară

Proiectele legislative privind plafonarea dobânzilor şi retractul litigios ar urma să intre în dezbatere în Comisia de Buget din Camera Deputaţilor, într-una dintre zilele săptămânii următoa­re, după cum a anunţat, ieri, pe pagina sa de Facebook, senatorul Daniel Cătălin Zamfir, care a trecut de la PNL la ALDE acum circa două săptămâni.

Daniel Zamfir a precizat: "Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea au decis ca legile împotriva cămătăriei să se voteze în sesiunea extraordinară de săptămana viitoare".

Senatorul ne-a menţionat că şedinţa extraordinară va avea loc cel mai probabil marţi, urmând ca, miercuri, cele două iniţiative ale sale să fie dezbătute în plen.

După ce o perioadă însemnată parlamentarul Zamfir a dat lovitură după lovitură, trecând prin toate comisiile din Senat mai multe proiecte legislative legate de sistemul financiar-bancar, în ultimele luni iniţiativele sale au rămas blocate în circuitul de aprobare, majoritatea aflându-se la comisiile din Camera Deputaţilor.

Legea plafonării do­bânzilor şi cea privind retractul litigios, care au trecut de Senat încă de la finalul lunii februarie, nici măcar nu au mai fost puse pe ordinea de zi a şedinţelor Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege care vizează plafonarea dobânzilor propune un nivel maxim al DAE de 18% pentru creditele de consum şi un plafon de 2,5 ori mai mare faţă de dobânda de politică monetară pentru împrumuturile ipotecare şi pentru cele imobiliare.

Iniţiativa legislativă privind retractul litigios prevede că, în timpul desfăşurării unui proces în instanţă, debitorul va putea răscumpăra creanţa de la firma de recuperare la cel mult dublul preţului cu discount la care creditul a fost achiziţionat de recuperator, moment în care litigiul va fi stins. Ambele proiecte au provocat reacţii diverse din partea sistemului financiar-bancar, analiştilor din domeniu şi Băncii Centrale, reprezentanţii băncilor şi cei ai BNR nefiind de acord cu aceste iniţiative.

Alt proiect de lege depus de Daniel Zamfir la Parlament este cel care prevede modificarea articolului 25 din statutul BNR, respectiv ridicarea imunităţii civile şi penale de care dispune conducerea Băncii Naţionale a României (BNR).

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. mai vorbim.

    Limitarea DAE la de 2,5 ori dobanda de politica monetara este prea mica, in special in periodele de relaxare monetara. Efectul va fi umflarea pietei imobiliare, bula speculativa. Pe unii nu-i intereseaza, acum s-au asociat intr-un club select: zamfir, tariceanu, dragnea, toti unul si unul. Dobanzile si cursul cresc din cauza politicilor lor.

    1. In orice tara normala indivizi de teapa astora infundau puscariile pentru subminarea economiei. Dar cum noi traim in Penalistan genul asta de plescari si asociatii lor mustaciosi, sunt liberi si bine mersi.

      S-a mai discutat pe aici ca in multe tari "normale" cum le numesti, legea plafonarii dobanziloe exista de multi ani.

      ...

      Nu luati in seama penibilul de la 2.1, e postacul lui citu. Va dati seama ce jalnic, postac al unui postac...

      Daca vrei sa te cultivi citeste raportul BNR, daca vrei sa te cultivezi raportul BCR. Nea Catu m-a citat cu raportul BNR si indemnizatia de pensionare, insa nu inseamna ca face Comparatie la penny si billa. Pentru 5,5 miliarde EUR poti sa raspunzi de ce BNR nu a aprobat calculul riscului de credit pe baza IRB si a folosit SA?

      Pentru propagandistul Securitati, orice tara normala înseamna Rusia. Acolo, daca te identifica propaganda securista drept penal, Putin comanda transport de urgenta cu duba, exact cum le place propagandistilor securisti din România. Si lui make.

    O sa fie amuzant de vazut cum multi din sustinatorii dlui Zamfir si ai acestor legi in special vor cumpara o casa in viitor.Ar fi bine sa incepeti sa strangeti cureaua si sa economisiti ca sa aveti de unde cheltui.

    1. Se stie ca daca nu se vor mai da credite, preturile vor creste si nimeni nu va mai putea cumpara case.

      Ar fi absurd sa crezi ca preturile vor deveni accesibile si ca nu va mai fi nevoie sa te supraindatorezi prosteste. Total absurd. :) 

    domnule sa stii ca esti foarte bun .nici mie nu mia trecut prin minte aceste noutati legislative foarte foarte buneee.domnule tinete de iele sa poata fi puse in practica pentru ca e foarte multa lume pacalita de banci si de firmele de recuperatori nu pot sa mai aiba un cont in ro mania pentruca sint blocate de acesti camatari fara bani numai cu legi facute in coruptie si spaguiala pe timpul camatarului basescu . care acum este fermier si vrea sa fie si agent imobiliar la livezii si port unde navele au disparut iar acum vin dupa griu si nuci vindute de fermierul basescu dar nu muncit de el ci de hargati..ok

    toata romania este plina de bancheri camatari te pacalesc pe net ca iti da si face numai vino la banca iar acolo ce sa veti te intreaba ce vrei sati iei masina casa sau mine nu te vezi zeci de mii de comiisioane ete etc care din supermarchet iar in acest timp pina sa raspunzi el te citeste si te interaba a vrei sa.ti iei masina siti baga o dobinda d

    La comentari ai dreptul doar daca ai credit si nu esti prea bun platnic?Sau doar daca este greu sa folosesti limba Romana?Inteleg de la cine are Dl Zamfir sustinere...Hai cu DIP hai cu legile camatariei etc...Mai oameni...Tot pe voi o sa va afecteze.Scoala nu protectie este necesar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb