BCE:  Incertitudinile prelungite afectează perspectivele de creştere ale economiei zonei euro

I.T.
Internaţional / 9 august 2019

Incertitudinile prelungite afectează perspectivele de creştere ale economiei zonei euro

Incertitudinile prelungite afectează perspectivele de creştere ale economiei zonei euro, în special în industrie, se arată în buletinul economic publicat, ieri, de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

Riscul ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord se menţine şi, alături de escaladarea conflictului comercial dintre SUA şi China, afectează avansul economiei mondiale. Creşterea economiei zonei euro va fi mai slabă în trimestrele doi şi trei, avertizează BCE.

Acest buletin confirmă decizia adoptată de BCE la şedinţa de politică monetară din 25 iulie, când a hotărât să menţină nemodificată dobânda cheie şi, totodată, a cerut oficialilor săi să pregătească opţiuni pentru mai multe măsuri de relaxare a politicii monetare, deschizând calea pentru o reducere a costului creditului şi o extindere a achiziţionării de active la şedinţa din septembrie.

Perspectivele economiei mondiale se înrăutăţesc tot mai mult, a avertizat luna trecută preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

În special, a explicat şeful BCE, previziunile se înrăutăţesc pentru sectorul industrial din zona euro, iar o redresare în semestrul doi din 2019 este acum mai puţin probabilă.

Sporirea promisiunilor privind noi măsuri de stimulare este menită să sprijine încrederea în economia zonei euro, pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă sectorul industrial.

Deşi încrederea consumatorilor şi creditarea bancară rămân la un nivel ridicat, recentele date din industrie arată o imagine sumbră, sporind riscul ca cererea externă slabă, parţial ca rezultat al războiului comercial, să afecteze curând evoluţia zonei euro.

În iunie, Banca Centrală Europeană a modificat previziunile pentru următorii doi ani privind creşterea economică şi a inflaţiei, recunoscând că riscurile la adresa încetinirii în Europa vor fi mai extinse şi vor dura mai mult decât se anticipa.

În conformitate cu noile estimări ale BCE, PIB-ul zonei euro ar urma să înregistreze o creştere de 1,2% în acest an şi un avans de 1,4% anul viitor, faţă de prognoza din martie, ce indica o expansiune de 1,1% în 2019 şi 1,6% în 2020.

Rata inflaţiei în zona euro ar urma să se situeze la 1,3% anul acesta, faţă de 1,2% previzionată anterior, şi să crească uşor, la 1,4% (faţă de 1,5% estimată anterior).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7170
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3244
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9713
Gram de aur (XAU)Gram de aur397.9899

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb