BCE: Inflaţia în zona euro ar putea încetini

V.D.
Bănci-Asigurări / 16 noiembrie 2018

BCE: Inflaţia în zona euro ar putea încetini

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a reconfirmat că BCE este în grafic pentru finalizarea programului său de achiziţii de obligaţiuni până la sfârşitul anului şi şi-a exprima prudenţa privind perspectivele de creştere a economiei zonei euro, avertizând că ritmul de creştere al inflaţiei ar putea să nu fie atât de rapid cum se estima, transmit CNBC şi Reuters.

După ani în care a sprijinit creşterea economiei zonei euro, BCE a anunţat luna trecută că schema sa de achiziţii de active, în valoare de 2.600 miliarde de euro, se va încheia anul acesta, iar ratele dobânzilor ar putea creşte din vara anului viitor.

"Dacă sporesc incertitudinile în rândul companiilor în legătură cu perspectivele de creştere ale economiei şi inflaţia, micşorarea marjelor s-ar putea dovedi mai persistentă. Aceasta va afecta ritmul de creştere al inflaţiei şi prin urmare evoluţia inflaţiei previzionată pentru următoarele trimestre", a afirmat Mario Draghi, la o conferinţă pe teme bancare desfăşurată vineri la Frankfurt.

Acesta a avertizat că "incertitudinile privind perspectivele de creştere pe termen mediu au sporit".

"Nu există motive pentru ca actuala expansiune a zonei euro - pentru al cincilea an consecutiv - să se încheie în mod abrupt", a declarat Draghi, adăugând că actualul ciclu economic este rezistent şi se constată tensiuni pe piaţa forţei de muncă.

Potrivit Eurostat, creşterea PIB-ului zonei euro a încetinit la 0,2% în trimestrul trei din 2016, după un avans de 0,4% în precedentele trei luni. Analiştii se aşteaptă ca în următoarele trimestre zona euro să înregistreze o creştere anuală de aproximativ 2%, dar este puţin probabil ca pe ansamblul acestui an avansul PIB-ului să ajungă la nivelul de anul trecut, de 2,5%.

Printre factorii care afectează creşterea se află comerţul global, în special protecţionismul, precum şi efectele temporare ale vremii nefavorabile şi scăderea producţiei auto, după implementarea noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP), apreciază şeful BCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb