BCE respinge restructurarea datoriei Greciei

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 mai 2011

Restructurarea datoriei Greciei ar distruge sistemul bancar elen, consideră Jurgen Stark, membru în consiliul de conducere al BCE.

Restructurarea datoriei Greciei ar distruge sistemul bancar elen, consideră Jurgen Stark, membru în consiliul de conducere al BCE.

Oficialii Băncii Centrale Europene (BCE) exclud restructurarea datoriei Greciei, idee contrară liderilor politici din regiune, care cred că o eventuală restructurare ar rezolva criza financiară din zona euro.

"O restructurare a datoriei Greciei nu este adecvată pentru că ar crea o catastrofă care ar distruge sistemul bancar", a declarat ieri, în Grecia, Jurgen Stark, membru în consiliul de conducere al BCE.

"Este o iluzie să crezi că o restructurare sau orice formă de reeşalonare ar ajuta la soluţionarea problemelor cu care se confruntă Grecia", a spus Jurgen Stark.

În opinia sa, o restructurare ar afecta calitatea obligaţiunilor guvernamentale greceşti şi, în consecinţă, ar distruge băncile elene care utilizează aceste obligaţiuni pentru a obţine împrumuturi de la BCE. "Grecia nu are altă opţiune decât să continue consolidarea bugetară. Dacă programul de ajustare economică va fi implementat în totalitate, atunci sustenabilitatea datoriei va fi asigurată iar Grecia va fi solventă", a subliniat Stark.

Colegul său din BCE, Lorenzo Bini Smaghi, afirma, recent, că "o soluţie pentru reducerea datoriilor, care ar presupune nerambursarea acestora, nu va funcţiona".

Zilele trecute, miniştrii de Finanţe din Europa au luat în discuţie, pentru prima oară, o posibilă negociere cu investitorii în obligaţiuni elene, în vederea extinderii perioadei de rambursare a datoriilor de către Grecia.

Potrivit oficialilor europeni, programul de 110 miliarde euro, prin care Grecia a fost salvată anul trecut de la colaps, nu a reuşit să stabilizeze sănătatea financiară a ţării. Europa ar putea analiza o "reprogramare" a scadenţei obligaţiunilor elene, ca parte a unui pachet de măsuri ce ar include vânzarea rapidă a unor active ale statului şi reduceri mai drastice de cheltuieli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb