BCR acordă un pachet de finanţare verde grupului Teraplast

S.B.
Bănci-Asigurări #Construcţii / 24 iunie 2021

BCR acordă un pachet de finanţare verde grupului Teraplast

Grupul TeraPlast a semnat un acord cu Banca Comercială Română pentru obţinerea unui pachet de finanţare verde de 12,7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al băncii, remis redacţiei.

Fondurile vor fi utilizate pentru o investiţie de tip greenfield într-o capacitate de producţie de folii biodegradabile.

Împrumutul va fi folosit pentru construirea şi echiparea unei unităţi de producţie pentru fabricarea ambalajelor biodegradabile, pungi şi saci, în conformitate cu legea 181/2020, privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile, unde sunt prevăzute criteriile de conformitate pentru deşeurile biodegradabile (90% materiale biodegradabile şi certificare OK compost). Proiectul Grupului TeraPlast beneficiază de o finanţare mixtă, care include aportul acţionarilor, împrumutul bancar în acord cu principiile de finanţare verde şi un ajutor de stat, care acoperă 50% din costurile eligibile.

Pachetul de finanţare verde în valoare de 12,7 milioane euro va fi acordat în două tranşe: 6,9 milioane de euro cu o scadenţă de până la 7 ani şi 5,8 milioane de euro ca finanţare punte pentru subvenţia de stat care urmează să fie primită. Pentru această investiţie, Grupul TeraPlast a înfiinţat o nouă companie, TeraBio Pack SRL, iar fabrica va fi operaţională din trimestrul trei al acestui an. Acestă unitate va deservi piaţa din România, dar şi pieţe din Europa.

Principalele materii prime pentru această unitate sunt acidul polilactic şi amidonul de cartof, care se încadrează în categoria materiilor prime regenerabile - activitate bazată pe materii prime regenerabile, în conformitate cu taxonomia UE.

TeraPlast este liderul pieţei de canalizări exterioare din PVC şi al celei de granule PVC. Grupul investeşte în 2021 şi în dublarea capacităţii de reciclare, pentru a deveni unul dintre primii cinci reciclatori europeni de PVC rigid. De asemenea, investiţiile vor continua şi în extinderea producţiei de energie regenerabilă, în prezent 11% din necesarul de producţie fiind acoperit prin panouri fotovoltaice. Compania îşi propune să reducă cu 100% emisiile de gaze cu efect de seră, să crească ponderea energiei provenite din surse regenerabile cu până la 20-30% şi să continue digitalizarea proceselor interne. În 2021, TeraPlast şi-a luat angajamentul de guvernanţă corporativă responsabilă, devenind parte din UN Global Compact, aderând la principiile în domeniul drepturilor omului, al muncii, al mediului şi a luptei împotriva corupţiei.

"Proiectul de peste 12 milioane de euro pentru fabrica de folii biodegradabile este cea mai mare investiţie de până acum a Grupului în produse sustenabile şi ne bucură sprijinul oferit de BCR pentru dezvoltarea acestei fabrici. Avem interese convergente în abordarea sustenabilă a afacerilor. Întreg modelul nostru de business este definit de guvernanţă responsabilă: corporativă, socială şi de mediu, iar prin dezvoltarea acestei noi unităţi nu doar că răspundem unei nevoi, ci avem o contribuţie efectivă la atingerea ţintelor de înlocuire a ambalajelor din plastic cu produse biodegradabile. Noua investiţie va reprezenta o nouă bază de dezvoltare durabilă a Grupului", a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

"Suntem un susţinător activ al mediului de afaceri, în special atunci când vorbim despre investiţii sustenabile, unde avem un model de business bazat pe respect pentru mediu şi cu responsabilitate pentru viitor. Finanţăm investiţiile verzi în România, cu precădere în domeniul energiei regenerabile, iar Grupul TeraPlast este un exemplu de lider în zona de investiţii verzi. Sperăm ca modelul lor să fie preluat cât mai des în mediul de business românesc. Grupul Erste este aliniat la setul de angajamente UN Global, în aspectele legate de mediu, implicare socială şi guvernanţă corporativă, iar prin activităţile de finanţare verde, sustenabilă, ne îndreptăm eforturile spre atenuarea impactului negativ al factorilor de risc ESG. De asemenea, ne asumăm în mod activ rolul de consilieri pentru clienţii noştri, sprijinindu-i în diferite faze de analiză, structurare şi implementare a obiectivelor ESG specifice", a declarat Ioana Voinescu, Head of Construction & Transportation BCR.

Dezvoltarea acestei unităţi de producţie pentru ambalaje biodegradabile înseamnă operaţiuni responsabile şi durabile, iar legea 181 din 19 august 2020, privind gestionarea deşeurilor nepericuloase compostabile, care a intrat în vigoare din 20 februarie 2021, prevede ca sacii biodegradabili să fie folosiţi şi în gospodării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb