BEC: Rezultate parţiale pe Bucureşti: Firea 43,14%, Nicuşor Dan 30,46% şi Predoiu 11,1%

Mina Irina
Politică / 7 iunie 2016

Rezultate parţiale pe Bucureşti: Firea 43,14%, Nicuşor Dan 30,46% şi Predoiu 11,1%

USB cere renumărarea voturilor în 18 secţii din sectorul 1

----------

Actualizare 21:33 Clotilde Armand: "Nu ne oprim; Firea ştie ce înseamnă falsul electoral"

Candidatul USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a afirmat astăzi că a cerut renumărarea voturilor din 18 secţii pentru clarificarea lucrurilor, precizând că, dacă rezultatul nu îi va fi favorabil, nu este decisă dacă va prelua mandatul de consilier local sau pe cel de consilier general.

"Când ne uităm la ce s-a întâmplat în secţiile de votare unde am avut un reprezentant este un anumit tipar. Acest tipar nu s-a întâlnit în secţiile unde nu am avut reprezentant.(...) Eu, perzsonal, cred că e foarte important să lămurim aceste lucruri, pentru că e un proces democratic. Chiar dacă se dovedeşte că a câştigat PSD, e bine să nu fie o pată, să fie totul clarificat. Şi în Franţa s-ar fi cerut acest lucru. În niciun caz nu vreau să arunc o lumină negativă asupra României, este complet împotriva lucrurilor pe care vreau să le fac eu, fiindcă eu vreau să dau o imagine extrem de bună României", a declarat Clotilde Armand, potrivit unor surse din media.

Aceasta a menţionat că nu este decisă dacă va alege mandatul de consilier general sau pe cel de consilier local dacă rezultatul votului la Primăria Sectorului 1 nu îi va fi favorabil, răspunsul urmând să-l dea după o discuţie cu Nicuşor Dan.

"Nu ştim dacă am fost aleasă primar la Sectorul 1. Dar ştim că am fost aleasă consilier general, că am fost numărul 2 pe listă, dar şi consilier la Consiliul Local. evident, nu pot să cumulez cele două funcţii. Nu pot să spun acum pe care o voi alege. Probabil că Nicuşor Dan îmi va cere să fiu la Consiliul General", a precizat Armand.

"Nu ne oprim aici. Nu am primit răspuns de la Biroul Electoral dacă întâmpinarea noastră a fost acceptată sau nu, dar e important să îmi continui meseria. Eu am nişte competenţe pe care le pun la dispoziţia României. Este foarte important să fac acest lucru", a adăugat Clotilde Armand.

Ea a mai spus că nu va abandona lupta politică alături de USB, dar a punctat că nu vizează un post de deputat sau senator.

"E foarte prematur să vorbim de acest lucru. Eu, personal, sunt o persoană care e mai interesată sau mai indicată pentru poziţii executive, nu pe partea legislativă. Nu este un post, un rol, o contribuţie care mi s-ar potrivi. Eu ştiu să acţionez, să dirijez, să poun în mişcare nişte organizaţii mari. La asta mă pricep, nu să fac legi, chiar dacă am o opinie", a explicat Clotilde Armand.

De asemenea, într-o postare pe Facebook, aceasta i-a răspuns social-democratei Gabriela Firea.

''Doamna Gabriela Firea şi PSD ne poartă de grijă. Ne acuză că folosim minciuni şi dezinformări. Ca membră în partidul condus de un condamnat penal pentru falsificarea unor alegeri, doamna Firea ştie desigur din proprie experienţă ce înseamnă falsul electoral. Este ca un banc la Radio Erevan; doamna Firea are dreptate, numai că nu Nicuşor Dan, ci Dragnea a încălcat legea. Că tot veni vorba despre dezinformare; vreau să-i reamintesc doamnei Firea că în timp ce 12.000 de români stăteau la coadă la Londra în 2014, ea a transmis că sunt «secţii goale în diaspora». Doamna Firea, aveţi demnitatea măcar acum să vă cereţi scuze pentru că aţi dezinformat fără scrupule poporul român? Vă cereţi scuze pentru declaraţia şefului dvs, condamnatul penal Dragnea, care-i asemuieşte pe românii din străinătate cu nişte fantome? Pentru că singura fantomă pe care o cunosc este doctoratul lui Ponta, colegul dvs de partid'', a scris Armand pe reţeaua de socializare.

Gabriela Firea a declarat, astăzi, referitor la cererea depusă de USB pentru renumărarea voturilor la Sectorul 1, că o pierdere trebuie tratată cu fair play şi că toate partidele au semnat procesele verbale, adăugând că USB a încălcat legea electorală chiar în ziua votului.

(S.A.)

Actualizare 19:06 Mariana Câmpeanu: "Mitul că alegătorul român este misogin a fost dărâmat de Gabriela Firea"

Mitul că alegătorul român este misogin a fost dărâmat de Gabriela Firea, a declarat astăzi, în plenul Camerei superioare a Parlamentului, senatorul PNL Mariana Câmpeanu.

Senatorul PSD Gabriela Firea, care a câştigat competiţia electorală pentru funcţia de primar general al Capitalei, a fost felicitată şi aplaudată de colegii săi, transmit surse din media.

"Aş vrea să vă comunic că mitul propagat în România că alegătorul român este misogin a căzut şi a fost dărâmat de colega noastră din Senat Gabriela Firea. În numele unei minorităţi foarte importante din Senat şi anume al femeilor din Senat, o felicităm şi vă îndemnăm să aveţi grijă ca la alegerile parlamentare să nu mai credeţi în acest mit că electoratul român este misogin", a afirmat Câmpeanu.

(S.A.)

----------

Actualizare 18:16 Dragnea: "Declaraţiile lui Iohannis pe tema alegerilor - o palmă dată românilor"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că afirmaţiile lui Iohannis pe tema alegerilor locale reprezintă "o palmă" dată românilor şi că, probabil, şeful statului s-a referit la PNL, partid care a umblat cu "candidaţi vopsiţi" la locale.

"Am o constatare, chiar a vorbit repede după alegeri. Deci, făcând un efort să vorbească, chiar la două zile, e un efort care trebuie apreciat. În rest, cred că s-a referit PNL, părerea mea. Poate la Braşov, la Tulcea, la Târgu Mureş, unde au mers cu candidaţi vopsiţi şi ascunşi. În ceea ce priveşte votul românilor, eu niciodată nu o să-mi permit să critic românii care votează într-un fel sau altul. Asta, de fapt, este o palmă dată românilor care au votat, nu partidelor. Un partid poate greşi, dar cei care hotărăsc sunt cetăţenii. Or, nu cred că are cineva dreptul din ţara asta sau din altă ţară să-i certe pe români că au votat într-un anume fel. Încă mai cred că în România avem dreptul de vot, încă mai cred. Sigur, speranţa nu mai este atât de puternică, dar încă mai avem dreptul acesta, teoretic", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Preşedintele Iohannis a afirmat că este discutabil faptul că au fost alese, în urma scrutinului de duminică, persoane cu probleme penale.

"Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi, din păcate, trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs. Suntem, încă, foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de-a mea să insist pe importanţa schimbării clasei politice", a spus Iohannis, potrivit unor surse de presă.

(S.A.)

------------

Actualizare 18:00 Liviu Dragnea: "Colegii primari care au crezut că pot fi aroganţi au pierdut"

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, consideră că pierderea alegerilor în unele organizaţii PSD se datorează mai ales atitudinii conducerilor acestora, el anunţând că vor exista măsuri în acest sens, dar nu imediat.

"Nu am luat nicio decizie astăzi cu privire la posibile măsuri în organizaţiile respective, pentru că vreau ca negocierile să nu fie tulburate de acest lucru, dar le-am spus colegilor că, în perioada următoare, o să se întâmple lucrul acesta. După ce vom finaliza negocierile şi deciziile importante din Parlament, voi merge prin ţară având câteva obiective foarte clare. În primul rând, şi le-am spus să se pregătească, voi avea întâlniri cu toţi primarii nou aleşi şi preşedinţii de Consilii judeţene nou aleşi, pentru ca proiectele pentru care au fost aleşi să fie parte din programul nostru de guvernare (...), de asemenea să mă asigur că nu pleacă toată lumea în concedii după aceste alegeri", a declarat Dragnea, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Potrivit acestuia, dacă într-o organizaţie va ajunge la concluzia că trebuie să se schimbe ceva serios, o simplă sancţiune sau un simplu pachet de sancţiuni nu este suficient.

"Şi acolo trebuie să luăm măsuri serioase, pentru că, de exemplu, în această campanie electorală toţi colegii mei care au înţeles ce am hotărât la congres, care au înţeles care este noua linie a partidului, abordarea, atitudinea, au câştigat alegerile, şi mă refer în primul rând la primari. Colegi primari care aveau două, trei, patru, chiar cinci mandate, care au crezut că se pot comporta urât cu oamenii sau care au crezut că pot fi aroganţi sau îngâmfaţi, şi care au crezut că de la sine vor fi aleşi, au pierdut. Şi în judeţele unde am fi putut avea rezultate mai bune şi nu le-am obţinut, una din cauze a fost şi atitudinea conducerii judeţene. Nu merg să cosmetizez nicio organizaţie, merg să iau măsuri serioase şi profunde. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca acea organizaţie să devină funcţională şi să poată exploata potenţialul PSD. Vestea bună este că sunt puţine judeţe în această situaţie. Vestea proastă este că sunt judeţe la care nu mă aşteptam", a precizat liderul PSD.

El a arătat că, în cadrul reuniunii CExN, a fost făcută o analiză detaliată a alegerilor locale şi a campaniei electorale cu fiecare preşedinte de organizaţie judeţeană. Totodată, s-a discutat despre stadiul negocierilor pentru formarea majorităţilor în Consiliile judeţene.

"Am făcut şi o primă analiză - nu este cea finală. Ca primă informaţie: avem în jur de 1.700 de primari - asta înseamnă 53% din numărul total de primari. De data asta se pare că am câştigat mai multe oraşe decât de obicei, deci a început să câştige PSD şi în oraşe mai mult decât de obicei, ceea ce pentru noi este o veste bună. Ca şi vot politic, la consiliile judeţene, calculând numărul de mandate de consilieri judeţeni, procentul este de 44,2%, vot politic direct este de aproximativ 40%. Avem majoritatea singuri în 14 judeţe, în 11 facem majoritate cu ALDE, în două cu UNPR şi ALDE, deci în total 27 de judeţe unde putem singuri sau împreună cu ALDE şi UNPR să facem majorităţile. Am luat o decizie politică în Comitetul Executiv Naţional ca majorităţile cu prioritate să se facă cu ALDE şi UNPR acolo unde se poate. (...) Mai sunt posibilităţi şi în alte judeţe unde putem constitui majorităţi şi cu alte formaţiuni politice, dar negocierile sunt în curs. Avem reşedinţe de judeţ câştigate pe care nu le-am avut până acum - Bacău, Târgovişte, Galaţi, Zalău, Turnu Severin, Piteşti. Am şi pierdut trei - Botoşani, Satu Mare şi Ploieşti. Am discutat foarte serios cu fiecare preşedinte de organizaţie, sunt câteva judeţe unde s-ar fi putut obţine rezultate mai bune", a detaliat preşedintele PSD.

(G.F.)

-------------

Actualizare 17:32

PSD a câştigat Primăria Capitalei prin Gabriela Firea cu 43,14%, Nicuşor Dan (USB) a obţinut 30,46%, Predoiu (PNL) 11,10%, după numărarea a 90% din secţii, în vreme ce pentru CGMB rezultatele centralizate sunt: PSD-UNPR 40,64%, USB -25,19%, PNL - 13,02%, PMP 7,07%, ALDE 6,39%, a anunţat astăzi Biroul Electoral Central (BEC).

Astfel, scorurile electorale ale candidaţilor la Primăria Capitalei sunt: Gabriela Firea (PSD) 43,14%, Nicusor Dan (USB) 30,46%, Catalin Predoiu (PNL) 11,10%, Robert Turcescu (PMP) 6,43%, Daniel Barbu (ALDE) 3%.

Votul pentru consilieri generali este următorul: Alianţa PSD+UNPR - 40,64%, USB - 25,19%, PNL - 13,02%, PMP - 7,07% şi ALDE - 6,39%.

La nivel naţional, votul pentru consiliile judeţene a fost câştigat de PSD cu 37,55% din voturi, urmat de PNL cu 31,97%, ALDE cu 6,31%, UDMR cu 5,36% şi PMP cu 4,26%, după ce au fost centralizate rezultatele din 99,59% din secţiile de votare, a precizat BEC.

Cât priveşte votul pentru primării, situaţia după numărarea voturilor din 99,46% dintre secţii este următoarea: PSD 37,62%, PNL 32,63%, ALDE 5,89, independenţi 5,2%, UDMR 4,13%.

Astfel, PSD a cîştigat 1.669 primării, fiind urmat de PNL, care a obţinut 1.079 primării. UDMR are 195 de mandate de primar, ALDE 64, iar UNPR 26. Primăriile din 53 de localităţi vor avea primari independenţi.

La consilii locale, PSD are 36,15%, PNL 30,7%, ALDE 6,62%, UDMR 5,21%, iar PMP 4,03%.

La nivel naţional, PSD a obţinut 16.556 mandate de consilier local. Social-democraţii sunt urmaţi în clasament de liberali - 13.082 mandate. Pe locrile următoare se situează ALDE - 2480 de mandate, UDMR - 2281, PMP -1.219 şi UNPR - 1201 mandate. Restul formaţiunilor au obţinut sub 1000 de mandate, a mai anunţat BEC.

(S.A.)

----------

Actualizare 16:10 Tăriceanu: "USB nu este decât o himeră"

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat astăzi că votul care s-a îndreptat către Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) reflectă o pierdere de încredere a cetăţenilor în partidele politice deja cunoscute, chiar dacă USB nu este decât o "himeră".

"Votul care s-a îndreptat către USB, care nu este un partid, el este o mişcare anti-sistem alcătuită din oameni care nu au niciun fel de competenţe nici profesionale, nici administrative, dar reflectă o pierdere de încredere a cetăţenilor în partidele politice deja cunoscute pe scena politică, chiar dacă USB nu este decât o himeră. USB îl pun în aceeaşi linie cu votul pe care l-au dat foarte mulţi cetăţeni la alegerea preşedintelui Iohannis în 2014, după care a urmat o uriaşă dezamăgire. Aş îndrăzni să spun că ar fi bine să reflecteze foarte serios, pentru că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu votul dat pentru USB. Nu are structuri, nu are oameni pregătiţi, nu este o formaţiune politică care să funcţioneze coerent. A reprezentat o opţiune de moment pentru cei care au o nemulţumire", a susţinut liderul ALDE, potrivit unor surse din presă.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, la rândul său astăzi, că începe practic pentru partid campania electorală pentru alegerile parlamentare. El a spus că în acest sens va fi evaluată activitatea parlamentarilor pe care îi are în acest moment ALDE, dar şi potenţialii candidaţi care ar putea fi propuşi pentru legislatura viitoare.

(G.F.)

----------------

Actualizare 16:04 Laura Chiriac se retrage din funcţiile din ALDE, după ce a fost pusă să renunţe la mandatul de consilier

Laura Chiriac, candidatul ALDE la Sectorul 1, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că se retrage din toate funcţiile deţinute în partid, după ce a fost ieri luni să renunţe la mandatul de consilier local obţinut la alegerile din 5 iunie.

"Aparatele de partid, mai vechi sau mai noi, au trasformat-o într-o campanie de vest sălbatic, uitând că oamenii aspiră la vestul civilizat! Mulţumesc Alianţei Liberalilor şi Democraţilor care mi-a încredinţat această candidatură, la mai puţin de un an de la intrarea mea în politică! Cu o promptitudine demnă de un aparat politic bine uns, partidul m-a chemat ieri de acasă şi mi-a pus în faţă documentele pentru renunţarea la mandatul de consilier local, obţinut în urma acestor alegeri! Îi mulţumesc şi persoanei care a făcut efortul de a le redacta! Erau cinci!", a scris Laura Chiriac pe Facebook.

Laura Chiriac a precizat că rezultatul pe care l-a obţinut la Sectorul 1 a fost mult sub aşteptări.

"Este tot ceea ce s-a putut obţine cu un buget infim de campanie şi cu mii de km parcurşi pe jos! Şi fără compromisuri! Pe de altă parte, este cel mai bun scor obţinut de un candidat Alde în Bucureşti! (...) Până la viitorul proiect, politic sau nu, mă voi retrage din funcţiile deţinute în ALDE, urându-le succes colegilor mei de la sectorul 1 şi având credinţa că mandatul lor de consilieri locali va fi călăuzit de nevoile şi interesele oamenilor", a mai scris Laura Chiriac.

Laura Chiriac a obţinut locul 5 în sectorul 1, potrivit datelor parţiale anunţate de BEC.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:00 USB a cerut renumărarea voturilor în 18 secţii din sectorul 1

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secţii din sectorul 1, apreciind că în acestea ''s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă'' între procentajul voturilor nule şi cele pentru candidata USB la Primărie, Clotilde Armand.

"Am solicitat renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din sectorul 1 întrebuinţate în secţiile de votare 5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 şi 158, aflate în circumscripţia teritorială a sectorului 1 Bucureşti. Motivul este că, în aceste secţii, între procentajul voturilor pentru Clotilde şi cel al voturilor nule, s-a înregistrat o corelaţie negativă puternic semnificativă (-0,555, nivel de semnificaţie 99%). Cu alte cuvinte, cu cât au fost mai multe voturi nule, cu atât mai puţine pentru candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand. Mulţumim domnului Mircea Kivu pentru ajutor", a scris liderul USB, Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan a anunţat, luni seara, că USB va depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în cinci-zece secţii, invocând discrepanţe statistice.

"Sperăm ca Biroul Electoral al Sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. (...) În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare", a spus Nicuşor Dan, la B1 Tv. Tot luni, Nicuşor Dan scria pe Facebook că reprezentanta USB în cursa pentru Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câştigat în secţiile de votare în care formaţiunea a avut observatori, dar a pierdut în celelalte.

"Câteva numere, fără comentarii. În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi). Nu am avut delegaţi în 36 de secţii. În acestea PSD a câştigat cu 1.755 de voturi (medie 46 voturi / secţie în defavoarea noastră)", a spus liderul USB.

(G.F.)

----------------

Actualizare 14:50 Iohannis: "Până ne întâlnim cu toţii, o să fim iarăşi foarte calmi şi o să analizăm la rece toate rezultatele"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, în cadrul vizitei oficiale din Luxemburg că, este bine că se află într-o vizită de stat imediat după alegerile locale, pentru a putea analiza apoi "la rece" rezultatele.

"Cred că o primă evaluare politică pot să fac. Rezultatele alegerilor au arătat că procesul democratic este solid şi ireversibil în România, independent de tot felul de discuţii mărunte şi foarte mărunte care au fost. Cetăţenii au avut posibilitatea şi au ales liderii comunităţilor şi, din acest punct de vedere, chiar dacă s-a speculat că va fi o participare extrem de mică, iată că nu a fost aşa de slabă participarea, cel puţin în ţară. Bucureştiul, din nefericire, a făcut un pic o excepţie şi bucureştenii s-au dus într-un procent foarte mic la vot, dar trebuie să vedem şi de ce a fost aşa. Poate partidele trebuie să vină cu oferte mai atractive, poate partidele nu au înţeles foarte bine ce doresc bucureştenii de la administraţia locală", a declarat Iohannis cu privire la alegerile locale care au avut loc duminică, potrivit unor surse din presă.

Întrebat dacă a discutat cu liberalii despre rezultatele pe care PNL le-a obţinut, Iohannis a spus: "Cred că este bine, într-un fel, că am avut această vizită de stat imediat după alegeri şi, până ne întâlnim cu toţii, o să fim iarăşi foarte calmi şi o să analizăm la rece toate rezultatele". Preşedintele a adăugat că nu este rolul său să analizeze rezultatele unui partid.

(G.F.)

-----------------

Actualizare 14:30 Gabriela Firea: "Nicuşor Dan nu spune nimic de încălcările flagrante ale legii electorale din acest week-end".

Gabriela Firea a declarat astăzi că Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB) a încălcat legea electorală după încheierea campaniei prin continuarea publicării mesajelor de susţinere în mediul online.

"Când au avut loc alegeri şi după momentul în care campania s-a încheiat, Nicuşor Dan a făcut în continuare campanie. A avut câteva somaţii publice din partea Biroului Electoral, au fost reclamaţii făcute de mai multe partide politice. Practic, USB a fost singura formaţiune care a încălcat Legea electorală, după încheierea campaniei electorale, în mediul online, şi sunt publice aceste date. În momentul în care ridic standardul atât e sus şi spui că vii cu suflu nou în politică, cu oameni oneşti, curaţi şi că nu mai vrei să existe nimic din ce a fost până acum în politică, trebuie tu însuţi să dovedeşti că eşti primul care respecţi legea. A încălca Legea electorală este primul pas spre a încălca orice lege din această ţară, inclusiv Constituţia", a declarat Firea.

Întrebată despre varianta ca Nicuşor Dan să fie unul dintre viitorii viceprimari ai Bucureştiului, Gabriela Firea a spus că ea este "foarte deschisă şi la dialog, şi la cooperare cu toţi consilierii generali".

"Sunt obligată în faţa bucureştenilor să nu existe între noi dizarmonii, dar atunci când vezi că există minciună şi că există dezinformare atragi atenţia partenerului de dialog că trebuie să îşi schimbe atitudinea dacă vrem să fim parteneri egali, parteneri corecţi, unii cu ceilalţi. Nu poţi să ai un discurs la televizor şi altul în viaţa privată când nu sunt camere de luat vederi. Discursul trebuie să fie acelaşi şi atitudinea şi când este presă şi când nu este presă", a mai declarat Firea.

(G.F.)

--------------

Actualizare 14:20 UNPR: "A fost o campanie dificilă, dar am reuşit să ne îndeplinim obiectivul stabilit"

Gabriel Oprea şi preşedintele partidului, Valeriu Steriu au transmis astăzi prin intermediul unei declaraţii comune că UNPR şi-a atins obiectivele electorale stabilite.

"A fost o campanie dificilă, dar am reuşit să ne îndeplinim obiectivul stabilit. Singuri şi în alianţe, am obţinut victorii în 12% din municipiile reşedinţă de judeţ. În Bucureşti, UNPR va avea în acest mandat 10% din numărul total de consilieri municipali. Am obţinut rezultate foarte bune în multe oraşe şi comune din toate judeţele ţării, avem primari care şi-au înnoit mandatele, avem primari care încep acum primul mandat şi avem numeroşi consilieri locali şi judeţeni", se arată în declaraţia comună a celor doi.

Potrivit UNPR partidul a obţinut ca vot politic 5,8%, după centralizarea a 94% din secţiile de votare, cea mai importantă victorie fiind considerată cea de la Bucureşti.

(G.F.)

------------

Actualizare 10:34 Rezultate parţiale din Bucureşti

Alianţa PSD+UNPR a obţinut la Primăria Capitalei 43,45% din totalul voturilor valabil exprimate la alegerile locale de duminică, urmată de USB cu 29,93%, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din 889 de secţii din totalul celor 1.252 existente în Bucureşti.

(M.I.)

---------

Partidul Social Democrat a obţinut 37,62% din voturile valabil exprimate pentru primari la alegerile locale de duminică, fiind urmat de Partidul Naţional Liberal cu 32,80%, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din 3.122 de secţii din totalul celor 3.186 existente în ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb