Belgia acuză concurenţa turistică în cadrul Uniunii Europene

G.U.
Internaţional / 6 iunie 2020

 Philippe Goffin- Şeful diplomaţiei belgiene (Sursă foto: Wikipedia)

Philippe Goffin- Şeful diplomaţiei belgiene (Sursă foto: Wikipedia)

Uniunea Europeană este incapabilă să se coordoneze pentru redeschiderea frontierelor întrucât ţările au intrat într-o formă de concurenţă turistică, a declarat sâmbătă şeful diplomaţiei belgiene, Philippe Goffin, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Noi suntem printre solicitanţii unei astfel de coordonări, dar nu funcţionează. Anumite ţări au intrat într-o formă de concurenţă turistică", a declarat el într-un interviu pentru cotidianul La Libre Belgique.

Miniştrii de interne au încercat să ajungă vineri la un acord pentru redeschiderea coordonată a frontierelor interne şi externe ale UE, închise din luna martie pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Majoritatea statelor a acceptat data de 15 iunie pentru ridicarea controalelor şi a restricţiilor de circulaţie instituite în cadrul spaţiului Schengen, dar unele state preferă să decidă singure.

"Atunci când Italia anunţă prima redeschiderea frontierelor sale pe 3 iunie, face asta şi pentru a lansa un apel către turişti", a subliniat ministrul.

"Fiecare a gestionat această criză într-un mod foarte autonom, pentru că situaţia nu este la fel peste tot", a explicat el.

"Marele ducat al Luxemburgului nu şi-a închis niciodată frontierele. Germania şi-a închis foarte strict frontierele, după care a fost printre primele care a pledat pentru redeschidere. Noi, belgienii, am pledat pentru coerenţă europeană. Asta, în mod evident, nu a fost posibil", şi-a exprimat el regretul.

"În ceea ce priveşte redeschiderea frontierelor UE spre exterior, Belgia va lua o decizie în lumina recomandărilor Comisiei Europene. Rămân optimist în privinţa capacităţii Europei de a anunţa o dată comună", a conchis el.

Interdicţia călătoriilor neesenţiale spre UE instituită pe 17 martie a fost prelungită până la sfârşitul lunii iunie pentru a permite buna pregătire a unei deschideri progresive a frontierelor externe.

Însă Grecia, a cărei economie depinde de turism, şi-a anunţat decizia de a relua călătoriile aeriene de la 15 iunie într-o serie de ţări terţe precum Australia, China şi Coreea de Sud.

Philippe Goffin a avertizat împotriva anunţării dispariţiei virusului. "Sperăm că nu vor exista evoluţii negative, pentru că în caz contrar vom lua din nou măsuri", a spus el.

Ministrul a reamintit dependenţa statelor UE pentru furnizarea de material medical şi a pledat pentru crearea de "rezerve strategice de anumite produse" pentru a evita concurenţe intereuropene. Trebuie făcute eforturi pentru dezvoltarea unei reţele de producţie în UE, a insistat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ce am anumite "parti" din EU au trata cu "sictir" Italia cand a solicitat solidaritate si coeziune EU acum ce sa vezi , Begia tara a mai turistica din EU se angoaseaza ca Italia face pasi inainte!

    JENANT! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb