Berbeceanu a scăpat de restricţiile impuse la eliberarea sa condiţionată

E.D.
Anticorupţie / 19 aprilie 2014

Curtea de Apel Alba Iulia a respins ieri, ca fiind nefondată, contestaţia formulată de DIICOT la decizia Tribunalului Hunedoara de revocare a măsurilor preventive care i-au fost impuse fostului şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Decizia este definitivă şi în aceste condiţii se poate spune că fostul şef de la Crimă Organizată a făcut un pas important în demersul care urmăreşte reabilitarea sa profesională. Acesta a obţinut în mod definitiv revocarea măsurilor preventive luate în luna noiembrie 2013, de magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Măsurile preventive în cazul fostului şef al BCCO Alba au fost dispuse după eliberarea sa din arest preventiv, în noiembrie 2013, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis transformarea măsurii arestului preventiv în cea a obligării acestuia de a nu părăsi ţara. În plus Berbeceanu a fost obligat să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organelor judiciare; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; să nu comunice cu 46 de persoane care au diferite calităţi în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Alba.

Şedinţa de judecată care a avut loc joi, 17 aprilie, a durat circa 20 de minute, judecătoarea ascultând cu atenţie pledoariile şi argumentele procurorului DIICOT Alba, ale celor doi avocaţi dar şi ale lui Traian Berbeceanu.

Argumentul principal invocat de reprezentantul DIICOT la decizia Tribunalului Hunedoara, de revocare a măsurilor preventive impuse fostului comisar şef al BCCO Alba Iulia, a fost faptul că procurorul DIICOT de la structura centrală, ce a convins instanţa ÎCCJ să ia măsurile împotriva lui Berbeceanu, nu are nicio legătură cu acuzaţiile de represiune nedreaptă aduse de DNA celor care au instrumentat probele în dosarul arestării lui Berbeceanu, respectiv a şefului DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fostului procuror DIICOT Nicolaie Cean şi a ofiţerului de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, Alin Muntean.

Iar pentru că Ordonanţa DNA stă la baza deciziei Tribunalului Hunedoara, procurorul a catalogat-o ca nelegală şi neîntemeiată, solicitând judecătorului admiterea contestaţiei DIICOT şi anularea sentinţei tribunalului.

Avocaţii au susţinut la rândul lor ca fiind justă decizia Tribunalului Hunedoara, pentru că între timp au apărut elemente noi în dosar, de o mare gravitate, respectiv Ordonanţa DNA de începere a urmăririi penale în cazul celor trei menţionaţi mai sus care sunt acuzaţi de "fabricarea" probelor împotriva lui Berbeceanu. În ceea ce priveşte argumentul DIICOT prezentat mai sus, avocaţii spun că nu se suţine atâta timp cât la baza deciziei ÎCCJ au stat probele adunate de cei anchetaţi de DNA tocmai pentru că le-ar fi "fabricat". Astfel apărătorii au cerut să fie menţinută decizia tribunalului, ca o măsură reparatorie pentru fostul şef al BCCO Alba.

La sfârşit a luat cuvântul şi fostul comisar Traian Berbeceanu care a spus că îşi menţine în totalitate declaraţiile făcute la Tribunalul Hunedoara. Acesta mai spus că a slujit cetăţeanul şi Poliţia Română timp de 23 de ani, fără greşeală, iar prin "înscenarea" ce i s-a făcut, i s-a distrus cariera, i s-a traumatizat familia şi aşteaptă de la justiţie repararea acestor lucruri. "Sunt nevinovat faţă de toate acuzaţiile care mi se aduc", a conchis Traian Berbeceanu!

La ieşire din sala de judecată, fostul şef al BCCO Alba Iulia a declarat că are încredere în justiţie şi că va lupta până la capăt pentru a se face dreptate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb