Berceanu acuză liberalii de controale excesive la Ministerul Transporturilor

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 20 martie 2007

Ministrul PD al Transporturilor, Radu Berceanu, a protes­tat, ieri, faţă de controalele efectuate în minister de către instituţii conduse de liberali şi iniţiate, potrivit acestuia, de către premier, precizând că aşteaptă un nou control de la Finanţe, după cele de la Autoritatea de Control.

"Acum se pregăteşte un al treilea mega-control de la Ministerul de Finanţe (condus de către liberalul Sebastian Vlădescu n.r.) la toate societăţile comerciale (din subordinea Ministerului Transporturilor n.r.) pentru ultimii doi ani", a susţinut Berceanu, citat de NewsIn.

Celelalte controale menţionate de către ministrul trans­porturilor au fost efectuate de către Autoritatea de Control a Guvernului şi au vizat substanţele folosite pentru dezinfectarea maşinilor în perioada epidemiei de gripă aviară şi atribuirea contractului pentru autostrada Bucureşti-Braşov.

"Contractul de atribuire a autostrăzii a fost făcut în luna august şi, până în ianuarie, Corpul de Cotrol nu a avut nimic de controlat, iar dintre cei care au participat la acea licitaţie niciunul nu a avut nicio contestaţie de făcut. (...) În privinţa substanţelor de la gripa aviară, se controlează pe ei înşişi. Ei erau în Guvern când au decis de azi pe mâine să stropească roţile autoturismelor. Puteau să controleze măcar când s-a terminat, nu după un an şi ceva", a explicat Berceanu.

Ministrul a precizat că va transmite Ministerului Finanţelor o listă cu cenzorii şi reprezentanţii acestui minister în Consiliile de Administraţie ale societăţilor controlate. "Dacă găsesc nişte nereguli financiare, să îi dea pe mâna DNA", a spus Berceanu.

"Ştiu foarte bine ale cui sunt aceste metode. Am discutat şi noi acum vreo câţiva ani buni cu Tal Silberstein. Ştim cam ce stil are şi toate aceste ches­tiuni sunt de provenienţă Sielberstein-Frankenstein", a conchis Berceanu, cu referire la Tal Silberstein şi Arthur Finkelstein, noii consilieri ai premierului.

Şeful Autorităţii de Control al Guvernului (ACG), Cristian David, a declarat săptămâna trecută că, în urma controalelor făcute de instituţia pe care o conduce, a constatat că au fost modificate condiţiile de participare la licitaţia pentru construcţia autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, cu încălcarea legii privind achiziţiile publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb