BERD a înregistrat pierderi record în 2008, primele din ultimii 10 ani

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 februarie 2009

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înregistrat în 2008 pierderi nete de 602 milioane euro, comparativ cu un profit net de 1,9 miliarde euro în 2007, din cauza scăderii masive a burselor din pieţele emergente, relatează Reuters, potrivit NewsIn.

Rezultatul a fost "în mare parte efectul unor pierderi din deţinerile de capital ale BERD, care şi-au pierdut din valoare odată cu declinul burselor la nivel mondial", a anunţat banca într-un comunicat.

BERD planifică o majorare substanţială a investiţiilor în 2009, ca răspuns direct la impactul crizei financiare mondiale asupra economiilor din Europa de Est, arată un comunicat BERD. Pierderea nu va afecta planurile de investiţii ale băncii, aceasta rămânând cu o capitalizare puternică. Banca urmează să investească circa 7 miliarde euro în acest an, comparativ cu 5,1 miliarde euro în 2008.

Astfel, BERD estimează că va investi circa 3 miliarde euro în 2009 în sectorul financiar, aproximativ 1,5 miliarde euro în sectorul corporativ şi în jur de 2,5 miliarde euro în sectorul energetic şi în infrastructură.

Răspunsul BERD la criză, care acum are un impact asupra tuturor ţărilor unde banca are investiţii, s-a axat asupra nevoilor imediate ale sectorului financiar, pentru a contribui la consolidarea instituţiilor solide şi la menţinerea fluxurilor de credit pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), ale căror surse de finanţare au îngheţat, arată comunicatul.

Printre investiţiile recente se numără pachete financiare pentru sectorul bancar din Georgia, pentru Raiffeisen Bank Aval din Ucraina şi pentru Banca Transilvania, unul dintre principalele IMM-uri româneşti, precizează comunicatul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb