BERD a înregistrat profit net de 1,4 miliarde euro

C.P.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 februarie 2011

Manfred Schepers

Manfred Schepers

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înregistrat un profit net de 1,4 miliarde de euro în 2010 şi a realizat investiţii record de 9 miliarde de euro, urmând ca în 2011 să îşi sporească investiţiile în ţările din zona de activitate a băncii.

"Profiturile BERD au crescut în 2010, pe măsură ce Europa emergentă a început să iasă din criză. Investiţiile în 2011 se vor concentra asupra vulnerabilităţilor precum lipsa diversificării economiilor reale, dezvoltarea slabă a pieţelor interne de capital şi necesitatea creşterii eficienţei energetice", potrivit unui comunicat al băncii.

Responsabilii BERD au declarat că în 2010 banca a continuat să acţioneze împotriva crizei şi a efectelor acesteia, realizând un număr record de 386 de proiecte de investiţii, în cadrul cărora au investit nouă miliarde de euro, faţă de 7,9 miliarde, în 2009.

România este a treia ţară ca valoa-re a portofoliilor investite de BERD, după Rusia şi Ucraina. De la începutul activităţii în România, BERD a investit peste 4,8 miliarde euro în diverse sectoare ale economiei şi a mobilizat investiţii suplimentare de peste 8 miliarde euro.

Peste 75% dintre cele 271 de proiecte în care participă BERD în Româ-nia se află în sectorul privat, în special în industrie, comerţ, agricultură, energie, finanţe şi infrastructură.

Creditele neperformante ale BERD reprezintă numai 3% din totalul portofoliului de credite, iar în ultimii cinci ani BERD a reuşit să îşi sporească capitalul de bază de rang 1 (Core Tier 1 capital) cu 57%, ajungând la 12,1 miliarde de euro numai din câştiguri nedistribuite, a subliniat vicepreşedintele BERD, Manfred Schepers.

Potrivit comunicatului, BERD şi-a menţinut cotaţia "AAA" în 2010, ceea ce i-a permis să contracteze împrumuturi la dobânzi avantajoase, acţionarii aprobând anul trecut o creştere de 50% a capitalului autorizat, care s-a ridicat la 30 de miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb