BERD acordă un împrumut de 6,5 milioane euro Companiei de Factoring

Cristina Pîrlea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 aprilie 2007

BERD va acorda un împrumut de 6,5 milioane euro Companiei de Factoring (CdF), prima societate de factoring din Romania, pentru a promova creşterea sectorului privat din ţara noastră.

Operaţiunea de factoring constă în vânzarea de către bancă sau o societate specializată a creanţelor generate din facturile comerciale. În cadrul tranzacţiei, banca sau firma de factoring ofera finanţare imediată. CdF va folosi împrumutul BERD, care va fi oferit în lei şi euro, pentru a putea finanţa mai multe afaceri prin factoring.

Astfel, IMM-urile şi retailerii vor avea acces mai uşor la finanţări pentru a-şi extinde afacerile. Proiectul face parte din programul BERD de facilitare a comerţului, care susţine dezvoltarea comerţului internaţional şi cea a factoring-ului intern şi internaţional.

Acest împrumut este primul proiect BERD de finanţare a unei companii de factoring, în cele 29 de ţări în care operează, a declarat Kurt Geiger, director pentru instituţii financiare în cadrul BERD. În România, acesta va avea un impact semnificativ, ajutând întreprinderile locale să devină mai competitive printr-un acces mai uşor la finanţări, iar noutatea acestui împrumut este reflectată de interesul arătat de investitorii internaţionali, a adăugat domnul Geiger.

Înfiinţată în 2006, Compania de Factoring oferă servicii clienţilor din toate segmentele societăţii, de la corporaţii la IMM-uri. Compania este controlată de Intermarket Bank (Austria) şi Banca Transilvania, ambele deţinând câte 50% din capitalul emitentului.

"Aderarea României la Uniunea Europeană a adus noi provocări pentru entităţile financiare nebancare din România", a spus Valentin Chirca, CEO al Companiei de Factoring. Aceasta este prima finanţare oferită CdF de către o instituţie financiară internaţională şi va fi urmată de alte tranzacţii similare. Acest împrumut va consolida poziţia noastră de lider în sectorul nou creat al factoring-ului, a adăugat domnul Chirca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb