BERD ar putea plasa 50 milioane euro într-un fond de investiţii pentru Europa Centrală şi Balcani

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 ianuarie 2009

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ar putea decide, în 24 martie, să contribuie cu până la 50 milioane euro la un fond regional axat pe instrumente de tip mezanin şi equity, în valoare de 350 milioane euro, care va investi în firme medii din Europa Centrală şi ţările balcanice.

Finanţările de tip mezanin sunt cele care îmbină împrumuturile cu participarea la capitalul social al debitorului, iar cele de private equity reprezintă aporturi de capital.

Fondul Accession Mezzanine Capital III va face, de asemenea, inves­tiţii selective în companii din Rusia, Ucraina şi Turcia, potrivit comunicatului BERD, citat de NewsIn.

Fondul va fi condus de Mezzanine Management Central Europe şi va continua strategia Accession Mezzanine Capital I şi II. El are ca scop o implementare mai flexibilă a finanţărilor de tip mezanin în restructurarea şi extinderea balanţei de plăţi şi raţionalizarea structurii capitalului, dar şi susţinerea golului de finanţare între participarea la capital şi provizioanele pentru datorii care s-au adâncit, ca rezultat al întinderii creditării.

De asemenea, fondul va sprijini expansiuni către Est, spre Rusia, Ucraina şi Turcia, dar şi utilizarea unei finanţări suplimentare de tip mezanin, şi va promova forme sofisticate de capital între investitorii din regiune.

BERD ar putea investi până la 50 milioane euro, restul fondurilor urmând să provină de la investitori instituţionali, bănci şi alţi investitori privaţi din SUA şi Europa. Ţinta de capitalizare a fondului este de 350 milioane euro, dar ar putea ajunge la maximum 400 milioane euro.

Pentru a primi finanţare prin Accession Mezzanine Capital III, companiile trebuie să îndeplinească reglementările naţionale privind mediul, sănătatea şi siguranţa cetăţenilor, precum şi standardele UE în ce priveşte protecţia mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb