Berlinul va furniza ajutor de peste un miliard de euro Ucrainei

G.D.
Internaţional / 16 aprilie 2022

Christian Linder, ministrul de finanţe german

Christian Linder, ministrul de finanţe german

Guvernul german a anunţat ieri că doreşte să deblocheze peste un miliard de euro ca ajutor militar pentru Ucraina, dar fără a preciza la ce vor fi folosiţi banii, în timp ce Kievul se plânge ca nu primeşte arme grele de la Berlin, notează AFP.

Aceste fonduri sunt prevăzute într-un buget suplimentar pentru acest an.

În total, toate ţările la un loc, Berlinul a decis să-şi majoreze ajutorul internaţional în sectorul apărării "la două miliarde de euro" în cadrul acestui buget colectiv, "cea mai mare parte fiind planificată sub formă de ajutor militar în favoarea Ucrainei", a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a guvernului.

Această sumă de două miliarde de euro "va merge în principal către Ucraina", a confirmat pe Twitter ministrul de finanţe, Christian Lindner, ceea ce ar garanta Kievului mai mult de un miliard de euro.

Fondurile urmează să fie folosite de Ucraina pentru a finanţa în principal achiziţiile de echipamente militare.

Guvernul german caută în acest fel să răspundă criticilor tot mai mari din partea autorităţilor ucrainene, dar şi a unora dintre partenerii săi UE, precum Polonia sau ţările baltice, cu privire la aparenta sa lipsă de sprijin în materie de armament pentru Kiev, chiar complezenţa sa faţă de Moscova.

Şeful statului german, Franck Walter-Steinmeier, a suferit astfel, săptămâna aceasta, o înfrângere diplomatică văzând o propunere de a vizita Kievul, pe care o făcuse, refuzată de autorităţile ucrainene.

Acestea din urmă îi reproşează preşedintelui german, şi fost ministru de externe, care în prezent are înainte de toate un rol onorific, că a condus de ani de zile o politică pro-rusă. Şi se pronunţă în schimb pentru vizita cancelarului Olaf Scholz, cu promisiunea unor livrări rapide de arme grele în faţa ofensivei ruseşti care se profilează în estul ţării.

Cancelarul social-democrat este însă reticent să autorizeze astfel de livrări, precum tancuri, luate din stocurile armatei germane, de teamă să nu intre într-o spirală militară periculoasă cu Rusia.

El urmează să facă faţă începutului unei crize în cadrul coaliţiei sale guvernamentale care reuneşte şi ecologişti şi liberali. Aceste ultime două partide sunt din ce în ce mai favorabile livrării de arme grele şi îl acuză deschis pe Olaf Scholz de lipsă de leadership.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. MAI , OAMENI BUNI , EUROPENI , CINSTITI GERMANI , VOI CHIAR SANTETI BATUTI IN CAP CU TOTII ??? A-TI BAUT DIN CANA DUPA SARPELE ALA VICLEAN DE BIDEN ??? LUMEA ZICE DESPRE EL , CA E O FOSILA AMNEZICA , BUNA SA FIE BAGATA LA MUZEUL GRIGORE ANTIPA , INTR-UN BORCAN , IN FORMOL !!! N-AR FI RAU L-ASI BAGA SI EU , DE VIU , DAR NU ASTA E PROBLEMA !!! EL E , DE FAPT UN MARE SMECHER !!! SI MAI ALES , UN MARE AFACERIST PENTRU TARA LUI !!! IN PRIMUL RAND : TOATE ARMELE , DE ORICE FEL , PE CARE SUA LE TRIMITE IN UCRAINA , V-OR FI PLATITE CU BANI GREI DE BUGETUL ACESTEI TARI , CAND BALAMUCUL DE ACOLO , SE V-A FI TERMINAT !!! ALIMENTEAZA DIN GREU , ACEST CONFLICT , STA PE MARGINE , SI SE BUCURA : ''''''' INTARATA-I DRACE , CA SI MIE A-MI PLACE !!!!!!!! ''''''''. IN AL DOILEA RAND : PAS CU PAS , A-MI PLACE TACTICA LUI , CA E AMERICAN , CE DRACU ' INCEPE SA DE-A SFATURI MAI INTAI , CICA RECOMANDARI , APOI V-OR URMA PRESIUNI , SOMARI SI AMENINTARI EUROPEI , SA RENUNTE DE BUNAVOIE LA GAZUL RUSESC MAI IEFTIN , CARE ESTE DISTRIBUIT DE LA GAZPROM , SI EUROPA CEA TAMPITA , SA FACA BINE SA CUMPERE GAZ AMERICAN MULT MAI SCUMP , DE TIP ''''' GPL ''''''', CARE V-A FI ADUS CU MULTA GENEROZITATE DE CATRE NAVELE TANK AMERICANE , LA FRAIERI !!!!!!!!! CINE SANT FRAIERII ??? VA LAS SA GHICITI DE 3 ORI !!! CINE NU E GATA , AL IAU CU LOPATA !!! S-AU CU PARUL !!!!!!!!! CINE E FRAIERUL PRINCIPAL ????????? NU GERMANIA ??? POATE CA NU , GHICITI !!! GHICI , GHICITOAREA MEA !!!!!!!!!!! VEDETI CA TIP DE CONDUCATORI ARE AMERICA , SI CE CONDUCATORI DE RA- - T , ARE ROMANIA , DE EXEMPLU ??? CAT DE DESTEPTI , SANT DE FAPT AMERICANII , FATA DE ''''' ALTII '''''', CARE SE ZBAT NUMAI PENTRU FOLOASELE LOR PERSONALE , CAND AJUNG LA PUTERE ????? BERLINUL DA ARMAMENT UNOR '''''' untermenscheni ''''''', CA ACESTIA SA UCIDA DIN GREU , ALTI ''''''' untermenscheni ''''''' ??? 2 POPOARE DE OAMENI SEMI - SALBATICI SE OMOARA INTRE EI , SI ALTII PROFITA ??? TOTUL E O AFACERE PENTRU ''''''supermenscheni '''''' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. L-ASI... V-A FI ...A-MI PLACE...V-OR URMA

      Mda, scoala e pentru prostii care nu s-au prins de cum sta treaba cu ''''''' untermenscheni ''''''' si ''''''supermenscheni ''''''. 

    Eu observ asa. Germania a fost umilita la nivel european de un sarlatan. Pe langa palma data presedintelui Germaniei, si cancelarul a fost umilit. Pentru ca lui i-a fost permisa vizita dar numai daca vine cu arme si bani. Altfel, nu.

    Germania s-a executat. A scos un miliard de euro pentru ca Scholz sa poata face o poza cu un escroc.

    In ce hal a ajuns Germania. 

    1. Germania nu face nimic nou, tot plateste un miliard la cateva zile si unui alt escroc si o face de ani de zile.

      In ce hal a ajuns Rusia. Un actor ucrainian preda lectii de leadership unui KGB-ist de scoala sovietica, incremenit in proiect.

      Se rasucesc in mormint Dzerjinski, Yagoda, Beria, Andropov. Ce sa mai vorbim de Tatucul Popoarelor, genialisimul generalisim Stalin! 

    Doamne fereste, Germania e condusa de USR!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb