Numărul românilor care au ales pachete turistice la munte şi în staţiuni balneare a crescut puternic în primele patru luni ale anului, demonstrând revenirea turismului românesc în perioada post-Covid-19.
Astfel, în perioada ianuarie-aprilie 2023 s-a înregistrat o creştere a rezervărilor în staţiuni montante şi balneare cu aproape 50%, faţă de perioada similarăa anului trecut. Datele sunt oferite de Bibi Touroperator, unul dintre cei mai importanţi touroperatori specializaţi exclusiv pe oferte turistice în România.
Tariful mediu al unui sejur montan contractat în primele 4 luni ale anului a fost de 535 de lei, în creştere cu 28% în comparaţie cu preţul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului trecut. Durata media a unui sejur în destinaţiile montante a rămas aceeaşi, de 3 zile. Topul destinaţiilor montane este condus de Sinaia, Poiana Braşov şi Predeal.
În ce priveşte segmentul balneo, preţul mediu al unui sejur rezervat în ianuarie-aprilie 2023 a fost de 1.050 lei, în creştere cu 16% faţă preţul mediu în ianuarie - aprilie 2022. Durata medie a unui sejur a rămas neschimbată, de 4 nopţi. Top 3 destinaţii balneo sunt în acest an Băile Felix, Călimăneşti Căciulata şi Băile Herculane.
"Turismul în staţiuni montane şi balneo din România a crescut puternic în primele 4 luni ale lui 2023 faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Odată cu depăşirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activităţi de relaxare şi tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunităţile şi ofertele pe care chiar ţara noastră le pune la dispoziţie, ceea ce este desigur îmbucurător", a declarat Adrian Voican, preşedinte Bibi Group4Travel.