Bibi Touroperator: Vânzările montane şi balneare cresc cu aproape 50% în primele patru luni

S.B.
Miscellanea / 26 mai 2023

Bibi Touroperator: Vânzările montane şi balneare cresc cu aproape 50% în primele patru luni

Numărul românilor care au ales pachete turistice la munte şi în staţiuni balneare a crescut puternic în primele patru luni ale anului, demonstrând revenirea turismului românesc în perioada post-Covid-19.

Astfel, în perioada ianuarie-aprilie 2023 s-a înregistrat o creştere a rezervărilor în staţiuni montante şi balneare cu aproape 50%, faţă de perioada similarăa anului trecut. Datele sunt oferite de Bibi Touroperator, unul dintre cei mai importanţi touroperatori specializaţi exclusiv pe oferte turistice în România.

Tariful mediu al unui sejur montan contractat în primele 4 luni ale anului a fost de 535 de lei, în creştere cu 28% în comparaţie cu preţul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului trecut. Durata media a unui sejur în destinaţiile montante a rămas aceeaşi, de 3 zile. Topul destinaţiilor montane este condus de Sinaia, Poiana Braşov şi Predeal.

În ce priveşte segmentul balneo, preţul mediu al unui sejur rezervat în ianuarie-aprilie 2023 a fost de 1.050 lei, în creştere cu 16% faţă preţul mediu în ianuarie - aprilie 2022. Durata medie a unui sejur a rămas neschimbată, de 4 nopţi. Top 3 destinaţii balneo sunt în acest an Băile Felix, Călimăneşti Căciulata şi Băile Herculane.

"Turismul în staţiuni montane şi balneo din România a crescut puternic în primele 4 luni ale lui 2023 faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Odată cu depăşirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activităţi de relaxare şi tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunităţile şi ofertele pe care chiar ţara noastră le pune la dispoziţie, ceea ce este desigur îmbucurător", a declarat Adrian Voican, preşedinte Bibi Group4Travel.

Hotelierii de la munte şi balneo îi aşteaptă de altfel pe români cu pachete speciale şi în perioada minivacanţei de 1 iunie şi Rusalii. Pe Valea Prahovei mai sunt disponibile oferte cuprinse între 600 lei/persoană pentru un sejur de 3 nopţi la un hotel de 3 cu mic dejun inclus şi 1.600 de lei/persoană tot pentru un sejur de 3 noţi la un hotel de 5 cu mic dejun şi acces la zona spa. În Băile Felix, un sejur de 3 nopţi în aceeaşi perioadă la un hotel de 3 costă 550 lei/persoană, cu mic dejun şi acces la piscină, iar la un hotel de 5 ajunge la 3.100 lei/persoană sejur de 4 nopţi, cu demipensiune, prânz festiv, programe de divertisment şi acces la zona spa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb