Biden a subliniat sprijinul continuu al SUA pentru Israel

T.B.
Internaţional / 15 octombrie 2023

Biden a subliniat sprijinul continuu al SUA pentru Israel

Preşedintele american Joe Biden a subliniat sprijinul continuu al SUA pentru Israel, precum şi nevoia de ajutor umanitar pentru civilii palestinieni, în apelurile de sâmbătă cu liderii Israelului şi Autorităţii Palestiniene, White, spuse House, informează reuters.

În primul său apel cu preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas de la atacul Hamas asupra Israelului în urmă cu o săptămână, Biden i-a oferit lui Abbas sprijinul deplin pentru "asistenţa umanitară necesară poporului palestinian, în special în Gaza", transmite sursa menţionată.

"Preşedintele Biden a detaliat eforturile SUA de a coordona cu partenerii pentru a preveni extinderea conflictului, iar cei doi lideri au discutat despre necesitatea menţinerii stabilităţii în Cisiordania şi în regiunea mai largă", a spus Casa Albă într-un comunicat, transmite reuters.

Casa Albă a spus că Biden a subliniat sprijinul neclintit al SUA pentru Israel în apelul său cu premierul Benjamin Netanyahu, cu care a vorbit în mod regulat de la atac, informează sursa citată. De asemenea, Biden l-a informat pe liderul israelian cu privire la sprijinul militar al SUA şi şi-a repetat avertismentul împotriva oricărui efort de a extinde conflictul, se arată în comunicat, potrivit sursei menţionate.

Biden a discutat, de asemenea, despre coordonarea SUA cu ONU şi ţările regionale în ceea ce priveşte ajutorul umanitar pentru civili, afirmă reuters.

"Preşedintele Biden şi-a reafirmat sprijinul pentru toate eforturile de a proteja civilii", a spus Casa Albă, potrivit sursei menţionate.

Apelurile au venit în timp ce Israelul se pregătea sâmbătă să lanseze un atac la sol în Fâşia Gaza controlată de Hamas, după ce le-a spus palestinienilor care locuiesc pe teritoriul dens populat să fugă spre sud, transmite reuters.

Netanyahu i-a spus lui Biden că "unitatea şi determinarea" sunt necesare pentru a atinge obiectivele de luptă ale Israelului împotriva conducătorilor Hamas din Gaza, a declarat biroul lui Netanyahu, adăugând că i-a mulţumit preşedintelui pentru sprijinul acordat, conform sursei citate.

Biroul lui Abbas a declarat că liderul palestinian i-a spus lui Biden că respinge complet strămutarea palestinienilor din Gaza, deoarece Israelul ripostează pentru un atac mortal al Hamas asupra teritoriului său, menţionează reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In lume,la ora actuala exista 30 de conflicte militare,

    asteptam sprijinul neconditionat in arma+bani a tarilor NATO,

    a tuturor combatantilor,in gloria profitului industriei de armament  

    1. Vine daca-l astepti, stai calm! Bineinteles sprijinul va fi impotriva partii sustinute de trolache rusi ca tine!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb