Biden anunţă că SUA îşi încheie retragerea din Afganistan mai devreme

G.B
Internaţional / 9 iulie 2021

Biden anunţă că SUA îşi încheie retragerea din Afganistan mai devreme

Preşedintele Joe Biden a declarat, ieri, că misiunea militară americană din Afganistan se va încheia la 31 august, mai devreme decât era prevăzut, şi că poporul afgan este singurul care poate decide cum este condusă ţara, potrivit Digi24.

"Noi nu am mers în Afghanistan pe a face construcţie statală. Este dreptul şi responsabilitatea poporului afgan să-şi decidă viitorul şi felul în care vor să-şi administreze ţara", a spus preşedintele american.

Joe Biden a mai spus şi că Războiul din Afganistan nu poate continua la nesfârşit şi că nu va mai trimite "încă o generaţie de americani să lupte în Afganistan".

"Nu voi mai trimite încă o generaţie de americani să lupte în Afganistan fără a avea vreo aşteptare pentru un rezultat. Situaţia de securitate actuală din ţară ne-a confirmat că încă un an de luptă în Afganistan nu este o soluţie ci una pentru a rămâne acolo pe termen nedeterminat", a adăugat Biden.

Biden a explicitat direct că misiunea militară americană se va încheia în 31 august, mai devreme de data programată. El a spus că SUA s-a implicat în Afganistan pentru a preveni un atac terorist la nivelul tragediei de la 11 septembrie, iar acest obiectiv a fost atins.

"Ne-am atins obiectivul. De aceea am mers acolo. Nu am mers în Afganistan ca să facem construcţie statală. SUA nu îşi permite să stea legată de politici de acum 20 de ani. Trebuie să răspundem la ameninţări acolo unde sunt ele astăzi", a adăugat Biden.

Situaţia de securitate din Afganistan s-a deteriorat constant de la anunţul că trupele americane se vor retrage. De atunci, trupele mai multor ţări NATO au părăsit regiunea, iar talibanii au ocupat zone importante ale ţării şi îşi continuă asaltul împotriva forţelor de securitate afgane.

"Toate trupele britanice atribuite misiunii NATO din Afganistan se vor întoarce acasă", a anunţat Boris Johnson într-o declaraţie în faţa Parlamentului britanic.

"Din motive evidente, nu voi face public calendarul retragerii noastre, însă ce pot spune Camerei este că majoritatea forţelor noastre au părăsit deja Afganistanul", a continuat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. AM INTELES FOARTE BINE !!! COPILUL LUI PILAT , SE SPALA PE MAINI !!! SI BINE FACE !!! IN SFARSIT , SI-A DAT SI CINEVA IN AMERICA , SEAMA CA ARMATELE MODERNE NU POT FACE FATA , UNUI RAZBOI DE PARTIZANI !!! IN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL , CHIAR DACA GERMANII AR FI INVINS IN EUROPA PE TOATA LUMEA , INCLUSIV PE RUSI , IN IUGOSLAVIA LUI TITO , SI IN MARILE PADURI DIN URSS , S-AR FI INCAIERAT CU PARTIZANII , SUTE DE ANI , FARA NICI UN REZULTAT PRACTIC !!! SI RAZBOIUL DIN VIETNAM , A FOST PENTRU AMERICANI , UN RAZBOI DE PARTIZANI !!! PE CARE , LA UN MOMENT DAT , L-AU PIERDUT !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb