Biden respinge planul Chinei cu privire la negocieri de pace ruso-ucrainene

S.B.
Internaţional / 25 februarie 2023

Biden respinge planul Chinei cu privire la negocieri de pace ruso-ucrainene

Preşedintele american Joe Biden respinge un apel al Chinei la negocieri în Războiul rus din Ucraina, a cărui implementare ar fi numai în favoarea Rusiei, informează news.ro.

"Dacă-l aplaudă Putin, cum poate fi bun?", a declarat vineri, într-un interviu acordat postului ABC News, Joe Biden.

"Nu sunt pus pe glume, vorbesc cât se poate de serios", a subliniat el.

"Eu n-am văzut nimic în plan care să arate că e ceva care să fie benefic altcuiva decât Rusiei, dacă se dă curs planului chinez", a insistat Biden.

Biden a criticat planul chinez în 12 puncte şi a respins ideea ca China să negocieze pacea în timpul războiului.

"Ideea că China va negocia rezultatul unui război total nedrept cu Ucraina pur şi simplu nu este raţională", a declarat el.

China îndeamnă Rusia şi Ucraina să organizeze negocieri de pace şi respinge orice folosire a armei nucleare, într-un document de 12 puncte, publicat vineri, la exact un an de la invazia Ucrainei de către Rusia.

"Toate părţile trebuie să susţină Rusia şi Ucraina să lucreze în aceeaşi direcţie şi să reia dialogul direct cât mai rapid posibil", în vederea unei "soluţii paşnice", subliniază Ministerul chinez de Externe.

Acest document - intitulat "Poziţia Chinei asupra rezolvării politice a crizei ucrainene" - a fost publicat pe site-ul ministerului cu ocazia marcării unui an de la izbucnirea Războiului rus în Ucraiona, la 24 februarie 2022.

Joe Biden a analizat totodată posibilitatea ca China să furnizeze Rusiei armament, cu privire la care oficiali americani au avertizat în ultimele zile.

El a refuzat să spună care ar fi consecinţele înarmării Rusiei de către China, însă a sugerat că Beijingul va fi vizat de aceleaşi "sancţiuni dure" ca orice gucern sau entitate care a furnizat armament Rusiei.

Statele Unite deţin informaţii clasificate potrivit cărora Guvernul chinez se gândeşte să livreze Rusiei drone şi muniţie pe care să le folosească în Războiul din Ucraina, au declarat CNN trei surse la curent cu aceste informaţii clasificate.

Se pare că Beijingul nu a luat o decizie finală încă, potrivit surselor citate, însă negocieri între Rusia şi China cu privire la preţ şi amploarea echipamentului sunt în curs.

Ministrul chinez de Externe a subliniat vineri că China adoptă o "abordare responsabilă" a exporturilor sale militare şi că nu vinde armament în zone de conflict.

Beijingul reacţiona astfel după ce o publicaţie germană a dezvăluit că China negociază cu Rusia să-i furnizeze drone.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Felicitari SUA. Tocmai ai semnat declaratia informala de razboi mondial. Se facu istorie. Asa se va scufunda in noroi hegemonia americana ce a durat 60 de ani.

    1. si care hegenonie doresti sa ii ia locul?

      Chia sau Rusia? 

      s c cret 

      Rusia,clar

      Va fi război mondial doar în situația în care China va decide că o alianță cu Rusia e în derulare,asta constănd în trimiterea de arme în Rusia.China nu cred că are interese economice a face așa ceva,dar fără Rusia clepsidra e întoarsa si ptr China în problema Taiwan.Si în situatia asta cu 2 puteri(Rusia și China) în șah,posibil să se ajungă la război nuclear.

      E singurul lucru pe care SUA nu și l dorește.Aici la nuclear e singurul punct slab pe care posibil să l aibă SUA.Dar la război convențional,cu aliați de calibru NATO,Japonia...China singură greu se va descurca,imposibil.E clar că SUA nu și dorește o alianță China-SUA...cred că cu diplomație vor ține China departe de implicare în războiul Rusiei în UKR.Următorul pas diplomatic e ca ZELE să l sensibilizeze pe chinez ptr neimplicare.China posibil să accepte......Ca la pronosticuri....Rusia are șanse mici să căștige in război convențional,ptr că nu e Rusia vs UKR,e Rusia vs SUA și zeci de aliați relativ puternici:Germania,Franța,Ang lia etc...Dacă UKR nu avea aliați,normal Rusia căștiga.Atăta timp cat UKR continuă să lupte și sa reziste,SUA is the winner.

      Rusia căștiga doar dacă folosește arma nucleară și Doamne ferește la ce se poate ajunge.....la Armageddon....e important ca Putin să nu fie adus la acel sentiment de îngenunchere...... un animal încolțit e foarte imprevizibil și dornic să sfășie chiar și cu prețul suprem,cel al vieții lui. 

      Contributia Chinei la un conflict nuclear este irelevanta...aresanalul lor consta sub 400 de rachete ICBM in timp ce SUA si mujicia au fiecare 7-8000. Deci 400 in plus sau minus nu fac diferenta. Asta e si motivul pentru care Chinezii deocamdata stau in banca lor.Au vazut ca armamentul lor conventional cumparat de la mujici e junk iar d.p.d.v nuclear nu exista

    Kamala Harris mai degraba ar candida ea la presedintia SUA si nu s-ar mai ascunde in spatele lui Biden fiindca este si el bolnav si are dreptul sa-si traiasca batranetile in liniste.Observ ca tot il baga la inaintare,ea cu clica de satanisti aflati in spatele ei.Sa-si arate fetele lasii sa vedem si noi ce si cum.Tot il pune pe Biden sa se duca in Ucraina,sa respinga una,sa respinga alta,profita de boala si de suferinta omului.Indiferent din ce unghi ai privi problema,el este un om marcat,este un parinte caruia i-a murit fiul iar astia profita de pe urma sa.Si sa nu zica careva ca tin cu rusii ca ma apuca toti nervii!Slava Romaniei,cu Romania tin eu si doresc pacea in lume.

    Pacea refuzat categoric,

    numai razboiul aduce profit urias industriei de armament american

    si sectorului energetic pe spinarea europenilor 

    Cuvantul pace il infricoseaza pe acest mos senil.

    1. DINCOLO DE INJURII-PE CARE BURSA NU LE SANCTIONEAZA, DOAMNE FERI, ASA E!

    Problema este mai simpla decat se pare,

    USA ca stat este in mare dificultate financiara din cauza datoriilor, 

    in schimb imperiul economic privat american duce binisor si  

    vrea profit in continuare cu orice pret, 

    deci ptr. statul american razboiul e foarte bine venit ; 

    - vinovat de serviciu ptr. orice rusii 

    - nivel de trai in scadere ptr. populatie - rusii de vina 

    - gaz si petrol vandut la pret mare in Europa 

    - armament vandut en gros = profit si ptr. statul american

    - democratia si libertatile se pot restrange sub pretexul razboiului 

    1. ...

      E bine calculată investiția asta de SUA.....dacă UKR cășigă războiul,normal firmele americane vor fi cèi mai mari beneficiari ai reconstrucției(care va dura poate și 10ani) ce va necesita trilioane de $.....un alt căștig de pe urma războiului e ruperea Rusiei,dezintegrarea ei...iar asta e bonus și priceless ptr SUA.....Dacă RUSIA pierde războiul,va avea zile grele,de fapt și Putin afirma că e în joc soarta Rusiei.Rusia nu miza pe faptul că Europa va fi atăt de unită.De fapt EU nici nu este unită(da,există U.E.,dar...),dar SUA s a impus asupra Europei.Dacă SUA nu punea piciorul în prag,poate încă acum Germania sau Franța ezitau să sprijine UKR.SUA a rupt pisica în această problemă.....cert e că una alta sunt mulți care mor și asta e dureros.Politica e murdară,dar războiul ăsta e acum la un moment de cotitură ptr Noua Ordine Mondială.Balanta înclină spre SUA și astfel după victorie se pot ocupa de Taiwan....rămăne să vedem cum se va descurca China împotriva tuturor.....dacă Rusia pierde.....Cert e că s a pornit tăvălugul peste Rusia și China....Iran,Siria,Coreea sunt ușoare,la fel cum a fost Iraq...shock and awe

      Cert e că bursa va trece prin momente grele,iar inflația din SUA nu vad cum.poate fi stăvilită,chiar dacă dobănda va urca la 7%...atăta timp căt guvernul va cheltui imens ptr război,nu văd cum ar putea potoli inflația,chiar dacă va urma val de șomaj,posibilă recesiune și scăderea cererii de produse....dar,dacă cresc dobănzile,cum vor putea companiile care se împrumută scump să văndă mai ieftin?Dar,dacă războiul se va termina,bursa va reveni la normalitate și la creștere.Personal,chiar î mi doresc să se termine războiul. 

      Dacă UKR pierde,pierderea financiară suferită de SUA va fi una mare...dar,cea mai mare pierdere e cea a imaginii...dacă Rusia ar căștiga,cum ar mai avea aceeași putere SUA asupra Germaniei sau Franțèi????Acum Germania si Franța sunt pioni pe eșichier....dar dacă SUA indirect pierde confruntarea,va fi o problemă mare de imagine ptr ea....SUA va sprijini UKR nelimitat,au și declarat asta.Cred că Rusia va ieși șifonată din confruntare,ptr că vorbind de armament convențional NATO va subjuga/sufoca Rusia.Posibil să se ajungă la scenariul propus de Macron....Rusia să fie doar învinsă,dar nu batjicorită......Posibil să se meargă pe.propunerea lui Macron.Cert e ca planul chinez ptr pace a fost respins.

      Dacă Rusia se va dezintegra,sfărăma,atunci va veni răndul Chinei...dacă Rusia î și salvează integritatea,atunci China căștigă timp.Căt timp????nu mult....cănd ești pe val,vrei mai mult și cred că SUA vor avea mușchi proaspeți încordați și de a rezolva problema Taiwan. 

      Cred ca SUA se vor dezintegra din interior.Nu poti sa faci atata rau de-a lungul timpului si sa nu suporti consecintele!Uitati-va la Ucraina si Rusia,erau mari puteri,isi aratau muschii celorlalte popoare iar acum au ajuns sa se omoare intre ei.De ce?Fiindca totul se plateste.Abordarea SUA impotriva Rusiei si impotriva Europei (care este sacrificata ca un miel de Paste desi spun ca suntem aliati) este una daunatoare si va da castig de cauza chinezilor.Daca nu se potolesc cu Taiwanul,in China SUA isi va pierde dintii.China nu e Rusia,veti vedea!Nu tin eu cu China dar nici razboi nu-mi doresc.Sa caute americanii alte cai prin care sa-i impiedice sa mai fure tehnologie si ce mai fac rau chinezii!Au SUA serviciile alea secrete care fac toate scenariile in toate tarile(mai degraba isi schimbau meseria),sa schimbe scenariul ca nu le va reusi!Si sa se mai gandeasca la planul de pace propus pentru Ucraina,este favorabil pentru toata lumea,pana la urma tot acolo se va ajunge dar cu pretul mult mai multor vieti si cheltuieli materiale imense.Sa stea stramb si sa gandeasca drept,nu-si pot castiga americanii existenta decat prin industria armamentului?Chiar atat de rau au ajuns?

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb