Binance Research: Piaţa Cripto în august 2024, creştere cu 6,1% a capitalizării

R.S.
Piaţa de Capital / 22 august

Binance Research: Piaţa Cripto în august 2024, creştere cu 6,1% a capitalizării

În iulie, piaţa cripto a înregistrat o creştere cu 6,1% a capitalizării totale. Temerile pieţei s-au atenuat, pe măsură ce Germania a finalizat descărcarea a 50.000 BTC către bursele centralizate, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, evoluţiile pozitive au inclus aprobarea de către SEC din SUA a nouă ETF-uri spot Ethereum, care au început să se tranzacţioneze pe 23 iulie, şi anunţul lui Donald Trump la Conferinţa Bitcoin 2024 despre potenţiala stabilire a unei rezerve strategice de Bitcoin, dacă va fi ales. Cu toate acestea, rămân îngrijorări cu privire la rambursările de peste 9 miliarde USD de către Mt. Gox către victimele infracţiunilor din 2014 şi transferul de 29.800 BTC de către guvernul SUA.

Prima săptămână pentru noile ETF-uri Ether spot a implicat ieşiri nete de ~484 milioane USD, afectate de Ethereum Trust ("ETHE") de la Grayscale şi de performanţa slabă a pieţei de acţiuni. Volumele au fost puternice, de peste 5,8 miliarde USD. Ieşirile ETHE ale Grayscale (1,9 miliarde USD) au fost în mare măsură aşteptate, deoarece mulţi investitori au fost blocaţi de mulţi ani. Taxele de 2,5% pentru ETHE au fost, de asemenea, mult mai mari decât restul grupului, care în mare parte au comisioane de 0% pentru debut. Excluzând ETHE, ETF-urile Ether au primit intrări nete de aproape 1,5 miliarde USD de la lansare. Ca referinţă, capitalizarea pieţei Ethereum este de ~28% din capitalizarea pieţei Bitcoin, iar ETF-urile Bitcoin spot din SUA au primit intrări nete de peste 17 miliarde USD.

În acest an, atât ratele spot, cât şi cele futures DEX/CEX au avut o tendinţă ascendentă, atingând maxime de 13,9% şi, respectiv, 5% în iulie. Aceste câştiguri, parţial datorate scăderii volumelor CEX, evidenţiază creşterea puternică şi menţinerea volumului în rândul DEX-urilor. Îmbunătăţirile experienţei de utilizare şi ale lichidităţii, împreună cu popularitatea în creştere a tranzacţionării cu monede meme, au alimentat această tendinţă. Presiunile competitive din partea noilor intraţi au împins introducerea de funcţionalităţi inovatoare, făcând peisajul tranzacţionării on-chain mai atractiv.

Polymarket a înregistrat o nouă lună record în iulie, depăşind 387 milioane USD în volume de tranzacţionare şi atrăgând peste 44,5 mii de comercianţi activi. Creşterea platformei a fost accelerată semnificativ de evoluţiile cheie din ciclul electoral din acest an, care au continuat să stimuleze atât speculaţii, cât şi interesul general. Aceste maxime record vin cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, care domină activităţile curente ale platformei, se menţionează în comunicat.

Oferta totală de monede stabile a urcat în mod constant către cel mai mare record din 2022, de 165 de miliarde de dolari. În prezent, se află la 155 miliarde USD, dintre care Ethereum şi Tron deţin 47,9% şi, respectiv, 37,8% din totalul ofertei. Între timp, ecosistemul stablecoin al Solana continuă să atragă atenţia, oferta sa în PYUSD apropiindu-se de cea actuală pe Ethereum în doar câteva luni de la lansare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb