Binance securizează fonduri furate de părţi externe în valoare de peste 73 de milioane de dolari

R.S.
Piaţa de Capital / 9 august

Binance securizează fonduri furate de părţi externe în valoare de peste 73 de milioane de dolari

Binance, ecosistemul blockchain ce susţine cel mai mare exchange de criptomonede din lume ca volum de tranzacţionare, anunţă că echipa sa de securitate a recuperat sau a blocat peste 73 de milioane de dolari din fondurile utilizatorilor afectaţi de atacuri externe până la 31 iulie anul acesta. Suma depăşeşte cele 55 de milioane de dolari recuperate sau blocate pe parcursul întregului an 2023, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, prin eforturile proactive pentru a sprijini şi colabora cu alţi jucători din industrie şi utilizatori, Binance a reuşit să ajute utilizatorii să recupereze fonduri digitale pierdute sau greşit plasate, precum şi să îngheţe şi să recupereze fonduri obţinute ilegal, în cazul în care acestea ajung pe platforma Binance. Binance colaborează îndeaproape şi cu sectorul public, pentru a se asigura că utilizatorii afectaţi primesc ajutorul necesar. Marea majoritate a acestor recuperări şi blocări - aproximativ 80% - sunt legate de atacuri, exploatări şi furturi externe. Restul de 20% sunt asociate cu fraude care au loc în afara platformei Binance.

Jimmy Su, Directorul de Securitate al Binance, a declarat: "Binance a cultivat o cultură centrată pe utilizatorul de criptomonede care defineşte fiecare aspect al operaţiunilor noastre. Această realizare subliniază dedicarea noastră pentru a proteja nu doar utilizatorii noştri, ci şi a îmbunătăţi securitatea generală a ecosistemului de criptomonede. Creşterea şi volatilitatea pieţei, aşa cum s-a observat în ultimele luni, aduc adesea un aflux de investitori noi care pot fi mai susceptibili la fraude şi atacuri, iar preţurile ridicate din aceste perioade pot duce la pierderi financiare mai mari".

"La Binance, adoptăm o abordare proactivă şi practică pentru a face ecosistemul mai sigur. Extinzând colaborarea noastră pentru a include mai multe servicii terţe, am obţinut o acoperire mai mare în urmărirea şi recuperarea fondurilor furate. Eforturile noastre şi rezultatele dovedite sunt o dovadă a angajamentului nostru de a proteja utilizatorii noştri şi de a promova un mediu de criptomonede mai sigur. Le mulţumim echipelor şi partenerilor noştri pentru munca asiduă şi eforturile depuse în acest sens", continuă Jimmy Su.

Creşterea fondurilor recuperate şi îngheţate în acest an nu indică o creştere a activităţii fraudulente în industrie, ci mai degrabă rezultatul măsurilor proactive de securitate ale Binance. Natura intrinsecă a blockchain-ului, în care toate tranzacţiile sunt publice şi trasabile, facilitează urmărirea şi recuperarea fondurilor. Acest registru public permite identificarea şi monitorizarea mai uşoară a activităţilor potenţial suspecte, se menţionează în comunicat.

"Tehnologia blockchain ne oferă un instrument puternic în colectarea de dovezi esenţiale şi în acţiunea împotriva infractorilor, deschizând calea către un mediu de investiţii mai sigur şi mai protejat. Deşi este important să rămâneţi precauţi şi să faceţi întotdeauna cercetări temeinice, puteţi fi siguri că proprietăţile unice ale tehnologiei blockchain ne avantajează în această luptă împotriva fraudei", a declarat Jimmy Su.

Conform Chainalysis Crypto Crime Report 2024, anul 2023 a înregistrat o scădere semnificativă a valorii primite de adresele de criptomonede ilicite, totalizând 24,2 miliarde de dolari, faţă de 39,6 miliarde de dolari în 2022. Ponderea întregului volum de tranzacţii de criptomonede asociat cu activităţi ilicite a scăzut, de asemenea, la 0,34%, faţă de 0,42% în 2022. Această reducere evidenţiază eficacitatea măsurilor proactive de securitate din industrie, iar Binance este în fruntea acestor eforturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb