Birocraţii ucigaşi de la Crevedia; victimele s-au împotrivit

George Marinescu
Ziarul BURSA #Miscellanea / 29 august 2023

Sursa foto: facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Sursa foto: facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

English Version

Cei doi morţi de la Crevedia au fost, de fapt, asasinaţi: Ionel B., care a pierit din cauza unui stop cardiac, încercând zadarnic să-şi salveze soţia din incendiu, ceruse autorităţilor de mai multe ori în ultimii doi ani să intervină la staţia GPL din localitate, care funcţiona ilegal, conform surselor de presă. Prin urmare, autorităţile au ştiut de la început că acea staţie activa fără autorizaţie. Până în acest moment, nu se ştie căror instituţii au fost adresate reclamaţiile respective şi dacă printre acestea se numărau şi autorităţile locale.

Am încercat să aflăm acest lucru de la Florin Petre, primarul localităţii Crevedia, dar edilul nu a răspuns la apelurile noastre telefonice repetate. O fi fost obosit după ce procurorii Parchetului General au percheziţionat, cu o zi înainte de apelurile noastre, sediul Primăriei Crevedia.

Tragedia petrecută la Crevedia arată că Ionel B. era conştient de pericolul în care se afla el şi familia lui. A încercat să se apere, semnalând situaţia, dar autorităţile nu au luat nicio măsură. Cu excepţia celor de la ISU Dâmboviţa care, în anul 2020, au anulat autorizaţia de securitate la incendiu pentru staţia de încărcare GPL de la Crevedia. De asemenea, pe parcursul anului 2020, angajaţii ISU au aplicat firmei Flagas Srl, care deţine punctul de lucru de la Crevedia, mai multe amenzi. Drept urmare, la finalul anului 2020, firma care deţine staţia GPL a anunţat oficial că punctul ei de lucru de la Crevedia şi-a încetat activitatea. Totuşi, după anul 2020, acelaşi punct de lucru a funţionat drept parcare pentru autocisternele care transportă GPL. Se pare că, sub pretextul că este o parcare, autocisternele opreau la Crevedia şi transferau GPL de la o autocisternă la alta. Este exact ceea ce Lică B. şi soţia sa Florica au semnalat în ultimii doi ani autorităţilor, deoarece locuiau în apropiere de staţia respectivă şi se confruntau cu mirosurile puternice ce apăreau de fiecare dată când gazul era transferat dintr-o cisternă în alta. În ziua când au avut loc cele două explozii de la staţia GPL din Crevedia, femeia a simţit mirosul de gaz şi, îngrijorată, şi-a alertat fiul prin telefon. În timp ce povestea situaţia la telefon, a deschis uşa, reuşind doar să menţioneze că simte un miros ciudat şi că vede ceva ca nişte aburi. Convorbirea a luat sfârşit brusc, iar Florica a fost înghiţită de flăcări chiar în faţa soţului său.

Referitor la acest dezastru, primarul Florin Petre a declarat că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU. "Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo", arată primarul Petre într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Crevedia, ceea ce întăreşte afirmaţia că autorităţile locale ştiau ce se întâmplă în depozitul respectiv, dar nu au luat nicio măsură.

Cazul este similar cu cel al Alexandrei Măceşanu, care apelând la serviciul de urgenţă 112, explicând că a fost răpită şi violată, a fost repezită cu brutalitate de un poliţist, care i-a spus: "Nu pot să stau în telefon, domnişoară, că avem şi alte apeluri, rămâneţi acolo că vine echipajul de poliţie, negreşit va veni".

Echipajul respectiv nu a venit sau a ajuns prea târziu, exact cum a fost şi intervenţia autorităţilor la Crevedia. Instituţiile publice plătite să ia măsuri pentru protecţia cetăţenilor împotriva ameninţării evidente a unor pericole sunt pasive şi se derobează de responsabilitatea care incumbă prin funcţiile pe care le ocupă. Cu alte cuvinte, sunt plătite degeaba. Când se petrece câte un caz precum cel de la Crevedia, sunt declanşate controale în toată ţara, după care se constată că situaţia este aceeaşi la nivelul tuturor oraşelor. Acum, premierul Marcel Ciolacu a dispus verificarea tututor Crevediilor din ţară, în condiţiile în care la nivel naţional - potrivit gazonline.ro - avem peste 2200 de staţii GPL.

Înainte de dezastrul de la Crevedia, autorităţile au verificat, în ultimii cinci ani, doar 60 de staţii, dintre care numai una a fost închisă, potrivit informaţiilor din mass-media. Colegul nostru Cătălin Bălan prezintă, clar şi concis, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cum se petrec lucrurile la noi: "Cei care vor controla staţiile GPL din «toată ţara» se vor întâlni pe drum cu cei care controlează deja căminele de bătrâni, iar aceştia îi vor întâlni pe cei care controlează secţiile de poliţie care n-au drogteste.

Aceştia din urmă au mai controlat clădirile care nu prezentau siguranţă la incendiu dupa Colectiv şi au mai fost nişte echipe care au controlat dezinfectanţii Hexipharma.

Desigur că au fost echipe de control şi după ce au luat foc câteva spitale în perioada Covid. S-a mai controlat şi modul de preluare a apelurilor la 112 după tragediile din Caracal şi cea în care un nebun din Oneşti a omorat doi oameni cu poliţiştii şi negociatorii la uşă. Din păcate, exemplele sunt multe...

Controalele par a fi singura măsură pe care o pot lua guvernele României dupa tragediile din ultimii ani.

Se fac controale până când oamenii uită subiectul şi apare o nouă tragedie pentru care autorităţile anunţă alte controale. Fundamental nu se schimba nimic.

Este ca şi cum toţi călătorii ar merge fără bilet, dar jumătate dintre ei ar fi controlori...".

Cazul Crevedia putea fi evitat, dar autorităţile nu au vrut; aici a avut loc un asasinat deliberat. Astfel, dezastrul de la Crevedia, de la finalul săptămânii trecute, ne-a oferit o nouă imagine completă a ceea ce înseamnă un stat eşuat. La numai o săptămână după ce angajaţii Poliţiei Rutiere au închis ochii în faţa unui tânăr drogat, care apoi spulbera pe şosea, în localitatea 2 Mai, un grup de opt tineri, provocând două decese, au avut loc exploziile de la Crevedia, din incinta unei staţii GPL dezafectate doar pe hârtie.

Doi morţi şi 56 de răniţi, din care 12 în stare gravă, iar din aceştia doar şase pacienţi intubaţi, în urma dezastrului din judeţul Dâmboviţa. Unii dintre pacienţii în stare gravă au fost trimişi, după stabilizarea situaţiei medicale, cu avioane militare în spitale din Belgia, Austria, Germania şi Norvegia.

Majoritatea răniţilor în urma exploziilor au fost din rândurile pompierilor, poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi la Crevedia pentru stingerea incendiului. Este vorba despre 43 de persoane din rândul salvatorilor. Oameni care au fost trimişi să intervină, fără să se facă o evaluare a situaţiei, a riscului ridicat de noi explozii, şi care s-au aflat în situaţia victimelor de la Mihăileşti, din 24 mai 2004, când un tir plin cu 20 tone de azotat de amoniu a explodat pe DN2 (E85). Atunci au fost victime şi dintre jurnaliştii prezenţi la faţa locului, membrii unei echipe a trustului TV Antena 1 pierzându-şi viaţa. La Crevedia, unii dintre jurnaliştii prezenţi la faţa locului s-au ales cu răni uşoare, din cauza fluxului puternic generat de a doua explozie.

Haosul intervenţiei de la Crevedia a avut un singur punct pozitiv: evacuarea a 3000 de cetăţeni ai localităţii, pentru a evita o adevărată tragedie în cazul în care situaţia ar fi scăpat total de sub controlul pompierilor.

De ce vorbim despre un stat eşuat? Pentru că una dintre cele două persoane decedate - soţ şi soţie - a înaintat, în ultimii doi ani, mai multe reclamaţii către instituţiile statului cu privire la funcţionarea ilegală a staţiei GPL din Crevedia deţinută de fiul primarului din Caracal. Toate reclamaţiile au rămas, însă, fără răspuns.

Cum fără răspuns rapid au rămas şi apelurile la 112 ale Alexandrei Măceşanu în iulie 2019, fapt care a dus la uciderea ei - conform sentinţei definitive din 30 mai 2023 dată de Curtea de Apel Craiova, care l-a condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare pentru violarea şi uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu.

Neimplicarea unor instituţii ale statului a dus, de-a lungul ultimilor opt ani, la tragediile de la Colectiv, Caracal, 2 Mai, Crevedia. La care se pot adăuga incendiile din pandemie de la secţiile ATI de la următoarele unităţi medicale: Spitalul Clinic de Urgenţă din Piatra Neamţ, Spitalul Matei Balş din Bucureşti şi Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Sau ceea ce s-a întâmplat înainte de Colectiv, în 16 august 2010, când secţia de prematuri de la Maternitatea Giuleşti a fost cuprinsă de un incendiu. Iar peste acestea mai adăugăm şi scandalul recent din Voluntari, unde şi-au pierdut viaţa mai mulţi oameni în azilele groazei.

Indiferent că vorbim despre guvernări de dreapta sau de stânga, despre aleşi locali aparţinând unui partid politic sau altul, avem aceeaşi ineficacitate a instituţiilor statului. Funcţionarii cu atribuţii de control de la inspectoratele pentru situaţii de urganţă din teritoriu, de la direcţiile judeţene de sănătate publică, de la primării, de la poliţia locală, de la Poliţia naţională nu şi-au făcut treaba... sau poate că în unele cazuri nu au fost lăsaţi să îşi exercite atribuţiile de către persoane interesate din conducerea localităţii sau chiar din cadrul clasei politice.

În acest timp, guvernanţii şi parlamentarii ne vorbesc despre contractul social, în care cetăţenii contribuie lunar cu impozite şi taxe pentru ca statul să ne apere de astfel de situaţii. De fapt pentru ca angajaţii instituţiilor statului să îşi exercite atribuţiile pentru care sunt plătiţi din banii strânşi din impozitele şi taxele plătite de cetăţeni şi de companii.

Din situaţia de mai sus reţinem că statul nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută în contractul social. În aceste condiţii, au cetăţenii dreptul, ca în orice contract comun reglementat de Codul Civil, să rezilieze acest contract şi să nu mai plătească impozite şi taxe către bugetul de stat?

Guvernanţii, clasa politică, experţii din aparatul de stat şi chiar unii specialişti din mediul privat şi societatea civilă spun că nu, pentru că am lăsa, astfel, statul fără finanţele necesare, fără gura de oxigen de care are nevoie.

Statul, în lipsa taxelor şi impozitelor colectate de la cetăţeni şi companii, ar rămâne fără aer, aşa cum a rămas Alexandra Ivanov, în spitalul din Botoşani şi niciun medic nu a luat în considerare strigătul ei: "Nu am aer!".

Numai că, spre deosebire de neputinţa Alexandrei, statul are la dispoziţie pârghiile necesare pentru a-i sancţiona pe toţi cei care ar dori rezilierea contractului social şi ar refuza să mai plătească impozite şi taxe: i-ar executa silit.

Pe statul român cine îl execută silit pentru neîndeplinirea nu doar a obligaţiilor din contractul social, ci şi pentru neîndeplinirea obligaţiilor constituţionale care, din 1991, stabilesc obligaţia Guvernului de a asigura cetăţenilor un nivel de trai decent?

Demiterea unor şefi ai Poliţiei - vezi cazul 2 Mai - sau tragerea la răspundere penală a autorităţilor din Crevedia şi a familiei Doldurea din Caracal, condamnarea lui Gheorghe Dincă, condamnarea patronilor clubului Colectiv nu sunt suficiente, pentru că toate au loc post-factum. Obligaţia pe care statul trebuie să o îndeplinească este ante-factum, adică are rol de prevenţie pentru a nu se mai ajunge la tragedii.

Din păcate, statul român şi clasa politică nu sunt în stare să îşi îndeplinească obligaţiile asumate, cum nu au fost îndeplinite nici promisiunile din campaniile electorale. Iar dacă vorbim despre campania electorală, anul viitor avem programate patru tipuri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Cetăţenilor li se va promite un alt tip de contract social şi li se va oferi Luna de pe cer. Cine dintre ei va mai crede că politicienii şi viitorul guvern vor respecta obligaţiile asumate în 2024?

Două dosare penale pe rolul DNA privind tragedia de la Crevedia

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat deschiderea a două dosare penale privind evenimentul tragic de la Crevedia, potrivit unui comunicat de presă emis ieri de instituţia publică.

"Pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost înregistrate două dosare penale, formate în urma sesizărilor din oficiu, având ca obiect săvârşirea de către funcţionari publici a unor presupuse infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea staţiei GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unde în cursul zilei de 26 august 2023 au avut loc două explozii. Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă ("in rem"), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat", se spune în documentul citat.

Procurorii anticorupţie, precizează că cercetarea in rem nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidenţă penală.

Zece instituţii de control participă la verificarea staţiilor GPL

Inspectorii din zece instituţii de control vor face parte din echipele mixte care în aceste zile verifică la nivel naţional activitatea din toate staţiile GPL. Premierul Marcel Ciolacu a dispus ca angajaţii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat(ISCIR) şi cei ai Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune să verifice autorizaţiile instalaţiilor din locaţiile respective. Inspectorii ISU vor controla siguranţa în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operaţiuni cu carburanţi, în timp ce funcţionarii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă vor verifica respectarea obligaţiilor privind contractele de muncă. Angajaţii Agenţie Naţionale de Mediu se vor afla şi ei în echipele mixte pentru a vedea cum respectă comercianţii de GPL obligaţiile privind protecţia mediului, în timp ce poliţiştiivor verifica respectarea legislaţiei privind ordinea şi siguranţa publică. Funcţionarii Autorităţii Rutiere Române şi cei ai Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) vor verifica documentele de autoriza şi vor controla cisternele cu care se transportă GPL, iar inspectorii de la ANAF şi de la Autoritatea Vamală vor urmări dacă au fost respectate sau nu obligaţiile de natură fiscală de către operatorii economici care se ocupă de vânzarea şi transportul GPL.

Opinia Cititorului ( 47 )

  1. Bun articolul si mesajul: "jos cu statul esuat, renuntam la contract"

    Mai puteau fi mentionate pagubele materiale. Din imaginile din drona, se vad cateva imobile distruse ca la Hiroshima si cateva avariate, multe masini calcinate. 

    1. Sunt 5 oameni ca si morti, domnule. 2 au murit si 3 au arsuri pe 80% din corp, care nu se stie dc vor putea fi salvati. plus ranitii, plus distrugerile materiale. si patronul firmei, ceva semibaron local e liber ca pasarea cerului. desi nu mai avea autorizatie psi!!

      Aveti idee un administrator de firma obisnuit, fara pile la partid, de cate ori in cariera, de cate ori pe an este amenintat de functionarii statului cu DOSAR PENAL? Si dc angajatul e lovit de masina in drum spre serviciu, dosar penal. Dc un angajat ajunge la spital cu o taietura la mana desi i s-a facut instructaj de protectia muncii, l-a semnat, tot administratorul, dosar penal, si multe altele unde te poti trezi si la puscarie, pt ca raspunzi de oameni. Si acest administrator, baron local de PSD omoara oameni fratilor si stai sa cercetam sa vedem, intelegeti?? 

      Vouă, tembelilor nepermis de fuduli, chiar nu va e rușine sa îmi arătați și după aceasta noua tragedie, cit sinteti pe prostii și de obraznici?

      Dacă ați fi posedat un pic de minte și oarece bun simt, nu ati fi ieșit iar, a cita oara, ca păduchii în frunte fără sa pricepeți nimic! 

    Ati uitat de azilele groazei unde la fel vecinii au facut reclamatii la politie, rclamatii la primarie , chiar dupa un timp au dat in judecata primaria lui mpandele si...nimic, pana nu a facut presa nistre reportaje.

    1. Ai uitat sa citesti in articol fraza "Iar peste acestea mai adăugăm şi scandalul recent din Voluntari, unde şi-au pierdut viaţa mai mulţi oameni în azilele groazei."

      Nenorocirile astea au loc din cauza imoralitatii, dar si din cauza analfabetismului functional. 

      dA Ok. f bine. oricum sa stiti ca acestea sunt cazurile mediatizate, problema-i generalizata. bugetarimea pe care o platim din taxe, isi bate joc de romani

      subiectul este reclamatia depusa fara rezultat , nu azilul groazei , deci ai citit si nu ai inteles , rezulta ca tu esti analfabetul functional .

      Votati PSD-PNL si UDMR. Nu va mai saturati de tepe.

      Nu avem ce vota. Nici USRi + gAURa nu-s mai buni. Sistemul politic e acaparat de interesele micului și marelui capital în detrimentul muncitorului exploatat de burghezia autohtonă și cea supranațională.

      Caracatita mafioata care si-a intins tentaculele atat la nivel local cat si central, a dus la esuarea statului.

      Cum s-ar putea explica faptul ca dupa tot ce s-a intamplat la Caracal, familia primarului a ajuns in situatia descrisa?

      Ajungem sa regretam statul socialist? 

    Mai degrabă vorbim de corupție instituțională și transpartinica.

    Asta se intampla cand toti conducatorii sunt prosti. Prostia e mai periculoasa decat coruptia, iar la noi sefii sunt si prosti si corupti. Oamenii inteligenti nu sunt promovati in nici un domeniu de activitate, e politica de stat dupa 89.

    1. si inainte de 89 cum crezi ca a fost? erau pe merit?

      Erau si unii pe pile, dar multi au fost pe merit ca altfel nu puteau sa faca atat de milte in toate domeniile

      Ei as, nu cred ca sunt prosti. O singura concluzie avem in 33 de ani: prosti suntem noi.

    O sa spun pe scurt :

    Cazul 2 Mai: - cati din oamenii din tara asta au auzit de la revolutie incoace de persoane care au sute de proprietati pe numele lor, sute.....oamenii astia daca fiul lor nu avea accident nu am fi auzit de ei niciodata...credeti ca vreun post de presa sau ziar au curaj sa faca investigatii asupra lor ??nu o sa vedeti....caracatita este mare 

    Cazul Crevedia :-nu aveau autorizatie tot cu stiinta lor,o gaselnita din interiorul institutiei...noi va retragem autorizatia,voi va faceti ca aveti inchis,tehnic noi suntem acoperiti.... 

    Cazul Botosani : - daca ai ghinionul sa ajungi noaptea la un spital de stat si nu privat ...sa ai norocul sa dai peste un doctor care sa nu fie deranjat ca l-ai deranjat atunci,altfel....patesti la fel ca acesta tanara.... 

    Nu cred ca la ce modificari doreste sa aduca Dl Predoiu sa si ramana in functie...numai daca angajatii din diverse structuri isi dau seama ca asa nu se mai poate si ca sunt depasiti de mafie ,ca efectiv le canta instruna cand vor ei si ei stau la mana lor de frica lor...este decizia lor ....stai sluga la mafie sau iei masuri.

    1. Fudulule, afla de la mine ca în aceasta tara locuita și temeinic distrusa de prost, nu exista, de drept, nici stat și nici institutii, pentru ca nu are oameni ci doar urechii, care își dau cu presupusul mereu numai aiurea, pentru ca asa e mai simplu!

      Tu, înainte de a scrie aici timpeni, ai încercat măcar sa citești actul prin care ar fi trebuit sa fie infiintate, de drept instituția numita stat roman și instituțiile pomenite de tine sau măcar Codul Civil, pentru a nu-ti da total aiurea pe aceasta tema?

      Dacă m-ai fi întrebat pe mine, ti-as fi spus ca voi, prostimea nepermis de fuduli sinteti vinovați, pentru ca aceasta blestemata tara în loc de locuitori are doar niște umbre tembele, obraznice și fuduli, care habarnau care este crunta realitate românească, motiv pentru care va meritati soarta! 

      Ești cetățean suveran bro?

      Ce sa afle, ca suntem toti la fel. Doar comentam ca este usor. Hm ce te ezcluzi din prostime cand esti la fel ca prostimea. Incerci sa simulezi ceva, dar noi ne-am prins. Ai inceput sa semnalizezi.

      Taci din gura ca nu sti sa te exprimezi!.

    Bine ca ati reamintit cazul Alexandra din Caracal in care eu am niste nedumeriri. In acest caz de ce nu au fost cerute rapoartele SRI si DGIA care aveau/au in zona agenti? Si mai am o curiozitate: la ce folosea in Caracal un hotel de 5*? La traficul de minore? Poate e cazul sa curatam toata mizeria.

    1. Poporul de doua lulele. Nu a iesit nimeni in strada pentru cele doua fete din Caracal. Pun pariu ca procurorul care a stat la poarta a fost promovat pe o functie ma mare si mai grasa. Pentru ca acest popor tace.

      Românul lumenproletar se simte confortabil în lanțurile ce i-au fost puse de exploatatori. Libertatea îi creează anxietate, iar revoluția îi repungnă.

    Arafat e la fel de ucigas ca birocratii.

    1. Ai dreptate,

      Arafat in schimb stie sa foloseasca coruptia romaneasca,

      si ramane in functie, indiferent de partidul de la guvernare 

    Mafia există și e posibilă să fincționeze doar cu ajutorul oferit de structurile statului.Nimic nu se va schimba,ptr că dorința de a face bani repede și oricum va prima.Cei care au murit și vor muri sunt ghinioniștii,dar mafia calcă peste cadavre vii și peste moarte.

    Statul este complicele perfect. 

    Asta e rezultatul unui stat care NU exista! Functionarii pilosi numiti politic ocupa scaune in care doar acopera furtisagurile sau ilegalitatile celor care iau numit si/sau asezat in scaun! O cardasie generalizata! Mafia PSD PNL UDMR fac profituri pe viata si sanatatea cetatenilor! Bun condei!

    1. Rezultatul e că nimic nu se va schimba.Guvernele străine adoră o țară ușor de cumpărat.

      Ai rezumat perfect,

      BRAVO 

      Te felicit ca ai reușit sa înțelegi adevarul, care arata citorva ca în aceasta blestemata tara, romanii nu s-au dovedit a fi în stare sa înființeze, de drept, statul roman, institutie fundamentala, dar inexistenta încă, care e mult prea des în gurile unor natingi, care habar nu au care este, de fapt și de drept, cumplita realitate romaneasca, asa cum este și autorul acestui articol, care invoca total greșit o institutie ne înființată încă, ce ste nula, de drept, prin ne înființare!

      Din acest motiv am convingerea ca ai greșit tocmai la final, pentru ca autorul ne-a dovedit ca ii e necunoscuta cumplita și crunta realitate românească! 

      Ești din ăia cu legea amiralului ????

      Inseamna ca ai citit degeaba articolul; n-ai inteles nimic!.

      De ce folosesti numele lui Nica Leon? 

    Noi, "popurul" daca am avea o optiune valabila din 4 in ani.

    Tot noi "poporul" daca nu am fi indiferenti pana la momentul in care nu o patim personal. Si atunci furia ni se estompeaza pe masura ce problemele se rezolv sau se asterne uitarea. 

    Tot noi "poporul" daca am avea curaj sa ne rezolvam -legal- problemele. 

    Pensii: Solutiile "cretiniozitilor" din cazurile de mai sus(citat din CTP) care sunt la conducere vremelnica e pensionarea anticipata cu pensii MAI MARI decat salariile avute. Cunosc cazuri. 

    Cum ar fi ca daca ai cea mai mica pata la dosar sa iti pierzi acest privilegiu?? Ca ne uitam cu totii la filme mai mult sau mai putin idi..e in care au aceasta minima frica.  

    Si se poate face , chiar simplu. 

    Aaaa, sunt filme straine, ma scuzati...

    1. Fudulule, de ce nu ne arăți tu aici, cum ar putea fi executata o institutie ne înființată încă, de drept, asa cum e cazul și instituției numita aiurea stat roman?

      Poate ne indici și cine ar putea sa o execute, eu știind bine ca, nu au fost încă infiintate, de drepr, din vina și nepăsarea tembelilor ce s-au numit poporul, nici una dintre instituțiile fundamentale! 

      ...

      Tu nu știi nimic. Ai citit niște proști pe internet și ți s-a părut că ai dat peste niște genii.

      Cu placere daca limbajul dvs ar fi adecvat. Trec totusi peste desi redactia nu ar fi trebuit sa o faca.

      - Din 4 in 4 ani putem sa rearanjam locurile in Parlament. Eu cred ca e un fel de executare silita daca mi se permite sensul figurat. Apoi: 

      - Daca nemultumirea noastra ar fi ceva de durata si s-atr transforma in actiuni care sa duca la o schimbare macar la nivel micro. Ex: Cum ar fi daca fiecare dintre noi/ majoritatea macar, am reclama din spirit cetatenesc orice "bizon" care ne da flash-uri pe autostrada sau pe cei care in orase trec nonsalant cu bolizii peste orice semafor pe rosu. Si la final: 

      - Avem posibilitatea propunerilor legislative daca adunam suficiente semnaturi din nu stiu cate judete. De ce nu folosim aceast parghie minora si da, greeeu de utilizat? Eu as semna, ba chiar as fi sustinator al procesului. 

      Ptr ca asa suntem noi, preferam sa jignim sau sa luam la misto orice idee, ca forma asta de adresare iti place mai mult, Mitic de Capitala ce esti. 

      Vrei sa îmi arăți ca ești nostalgic comunist, care urăște libertatea și drepturile omului?

      Ce înseamnă pentru tine adecvat? Te supăra adevarul?  

      Ai habar ca eu mi-am cistigat dreptul și libertatea de a spune ce gindesc, înfruntând bestialul sistem criminal, comunist, pe care l-am răsturnat de la putere, în mai puțin de 24 de ore, fapt unic în lume, nu pentru ca apoi romanii sa îmi dovedească cit sint de prosti și de fuduli! 

      Susti cenzura, pentru a cărei abolire eu am înfruntat moartea? 

      De art.30 alin. 2 din pingarita Constitutie a României ai auzit? 

      Ce zici ca ai în căpățînă, de dai cu mucii în fasole, cind fără sa ai habar de adevarurile cumplitei și cruntei realitati românesti, de pomenești aici de prostia pe care o revărsate o data la patru ani, după care va vaicariti duios cind nu va dați, apoi, cu cărămidă în cap sau in coaie? 

      Ce sa aranjați și unde? În parlament, institutie inexistenta, de drept a cărui act de înființare nu ai cautat încă sa îl cauți, spre a îl citi! 

      Tu crezi ca eu l-am răsturnat de la putere pe odios, pierzând timpul la parlament, inexistent, de drept și atunci! 

      Dacă prostii ar fi oameni, poate ca ar afla ce înseamnă să fie nemultumiti!

      Dacă ai fi fost om, ar fi trebuit sa cauți sa înțelegi binele imens pe care ți l-am făcut, bine pe care îmi arăți și acum ca nu l-ai meritat, fudulule! 

      la care se poate opri acest limbaj trivial?

      Intrebare pentru redactie cat si ptr dvs. redactia.  

      Instigarea asta la anarhie ar trebui cenzurata intr-adevar.

      sau macar limitata  

      cam tarziu v-ati dat seama ca omul e nebun , dar nu-i de la Balaceanca , e de prin ardeal , a mai dat si caldura si o ia razna . aici se abtine ca stie ca-l cenzureaza .

      De departea cea mai buna idee: pentru orice fapta penala sa iti pierzi dreptul la pensie speciala. Daca se face asta se schimba Romania in 2 saptamani.

      Problema Romaniei este falimentul moral. Pot sa fie mii si mii de legi, care mai de care mai aspre. Dar cine sa le aplice daca toata lumea ia spaga? 

      o stie toata lumea asta , dar nu se vrea . in sua orice politist sau judecator isi pierde pensia daca este corupt , de asta nu pune nimeni botu la ei la bani .

      Actele de corupție din România sunt mici găinării, infinitezimarle, față de cele din SUA.

      Domnule Leon, daca esti intradevar personajul de la "revolutie" te descalifici prin cele afirmate/sustinute in aceste postari.

      Ar fi mai bine sa te bucuri, sa multumesti Celui de sus, ca ai avut norocul sa te nimeresti, sa te inghesui in fata ecranelor in decembrie.

      Daca taceai, filozof ramaneai. 

    La ISCIR este directoare fiica fostului sef sri Radu Timofte.

    A avut loc o ancheta cu banii , terenurile si apartamentele adunate de aceasta din matrapazlacurile de la locurile de munca. Rezultatul este zero. Individa are anual un salariu de 12000 euro.

    Ce sa controleze ISCIRUL daca sefa are alte procupari? 

    1. Rectific: individa are lunar un salariu de 12000 euro.

      Deci pe an 120000 euro. 

    Bursa, va rugam afisati poza domnului George Marinescu; la un asa articol, la o asa infierare a statului ineficient, autorul articolului merita toata stima si afisarea pozei pentru a fi cunoscut/recunoscut.

    Multumir i si tineti-o tot asa!. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb