Bitcoin devine monedă oficială în El Salvador, alături de dolarul american

J.P.
Internaţional / 7 septembrie 2021

Bitcoin devine monedă oficială în El Salvador, alături de dolarul american

De marţi, bitcoin va fi folosit ca mijloc legal de plată în El Salvador alături de dolarul SUA, a anunţat luni, preşedintele Nayib Bukele, conform CNN. Preşedintele a scris pe Twitter că guvernul său a achiziţionat încă 200 de bitcoini înainte de adoptarea formală a monedei de către El Salvador. El Salvador deţine acum 400 de bitcoin, care valorează aproape 21 de milioane de dolari la nivelurile actuale de tranzacţionare. Preţul pe bitcoin a fost de aproximativ 52.486 USD, în creştere cu 1,5% în ultimele 24 de ore, potrivit Coinbase, informează G4media.

Legea care desemnează Bitcoin ca mijloc legal de plată, intrată marţi în vigoare, spune că toţi "agenţii economici" vor accepta criptomoneda ca formă de plată. De asemenea, se spune că plăţile de impozite pot fi efectuate în bitcoin.

Rezidenţii de aici vor putea, de asemenea, să descarce "Chivo Wallet", o aplicaţie creată de guvern care va livra bitcoin în valoare de 30 de dolari oamenilor, pentru a-i promova utilizarea.

Bukele, un populist de dreapta care a ajuns la putere în 2019, a anunţat planul de a începe să utilizeze bitcoin în luna iunie. El a spus atunci că El Salvador a colaborat cu compania financiară digitală Strike pentru a stabili logistica deciziei. CEO-ul Strike, Jack Mallers, a declarat la acea vreme că peste 70% din "populaţia activă" din El Salvador nu avea un cont bancar. "Mi-au cerut să vă ajut să scriu un plan şi că priveau bitcoinul ca o monedă de clasă mondială şi că trebuie să punem împreună un plan bitcoin pentru a ajuta aceşti oameni", a adăugat el.

Criptomonedele sunt deţinute în portofele digitale, mai degrabă decât printr-un cont bancar tradiţional - ceea ce înseamnă că persoanele din comunităţile mai sărace, cu acces mai mic la bănci, ar putea folosi bitcoin ca modalitate de a obţine un acces sporit la finanţele lor. Cu toate acestea, organizaţiile sociale au cerut guvernului salvadorian să abroge legea, în mare parte pentru că se tem de volatilitatea criptomonedei.

Guvernul din El Salvador pariază că prin utilizarea bitcoinului ca mijloc legal de plată, vor fi atrase noi investiţii. Autorităţile speră, de asemenea, să reducă comisioanele plătite pentru transferul banilor din străinătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb