Bitcoin şi ethereum scad după o săptămână în care au revenit la maximele anterioare

SIMON PETERS, ANALIST ETORO
Piaţa de Capital / 20 septembrie 2021

Bitcoin şi ethereum scad după o săptămână în care au revenit la maximele anterioare

Atât Bitcoin, cât şi ethereum au suferit o scădere în weekend, după o săptămână în care au revenit la maximele anterioare.

BTC a început săptămâna sub 45.000 de dolari, după prăbuşirea fulgerătoare din săptămâna precedentă. După ce a crescut pe parcursul săptămânii până aproape de nivelul de 49.000 de dolari, preţul s-a prăbuşit din nou duminică, scăzând şi tranzacţionându-se acum în jurul valorii de 45.500 de dolari.

De asemenea, ETH a început săptămâna tranzacţionându-se în jurul valorii de 3.200 de dolari, înainte de a creşte joi până la un maxim de 3.652 de dolari. Totuşi, ethereum a început să scadă începând de joi, tranzacţionându-se acum sub 3.200 de dolari - o scădere de 13%.

Jumătate dintre investitorii instituţionali deţin bitcoin

Mai mult de jumătate dintre investitorii instituţionali (52%) deţin în prezent bitcoin sau alte criptoactive, conform unui studiu important realizat de Fidelity Digital Assets.

Administratorul de active a publicat studiul său anual privind activele digitale ale investitorilor instituţionali, care a constatat că evenimentele din ultimul an au fost un motor important în adoptarea cripto în rândul investitorilor instituţionali.

Rezultatele demonstrează apetitul investitorilor pentru introducerea criptomonedelor în portofolii, aproximativ 80% dintre investitorii asiatici şi 75% dintre investitorii europeni declarând că au planuri de a cumpăra criptomonede. 70% dintre investitorii asiatici deţin deja o anumită formă de criptoactive.

Un procent impresionant de 84% dintre investitorii europeni şi americani şi-au exprimat interesul de a achiziţiona produse de investiţii instituţionale care să conţină criptoactive.

1 miliard de dolari de ETH a fost deja ars

Peste 300.000 de tokens ETH au fost arse de când reţeaua Ethereum Network a finalizat actualizarea de la Londra, pe 5 august.

În cadrul aşa-numitei propuneri de îmbunătăţire a Ethereum -1559 (EIP-1559), de la implementarea actualizării, au fost arse sume de ETH în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari.

ETH sunt arse ca parte a EIP-1559, pentru a crea un mediu deflaţionist pentru criptomonedă. Cu fiecare tranzacţie în reţea, o cantitate de ETH este acum arsă în loc să se dea acest comision minerilor.

Odată cu ardererile de ETH, va creşte raritatea token-ului şi, teoretic, vor creşte preţurile pentru criptoactiv.

Fondul de investiţii Brevan Howard lansează o divizie pentru criptoactive

Fondul Brevan Howard a lansat o divizie cripto care se concentrează pe acest sector.

Fondul european de hedging este unul dintre cele mai mari din lume, dar nu este un nume foarte cunoscut. Noua unitate, denumită BH Digital, va cerceta şi va gestiona activele digitale şi alte criptoactive.

Anunţul este cel mai recent dintr-un lung şir de mari instituţii de investiţii globale care anunţă o participaţie în sectorul criptoactivelor, Goldman Sachs, JPMorgan, BNY Mellon şi alţii analizând investiţii în această clasă de active.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb