BITSoftware estimează creşteri de 20% pe an în următorii 3 ani

A.F.
Miscellanea / 3 mai 2023

Remus Cazacu, Director General şi fondator al BITSoftware

Remus Cazacu, Director General şi fondator al BITSoftware

BITSoftware, companie a domeniului IT&C din România, cu o experienţă de 30 de ani în dezvoltarea de soluţii software de business, ca şi companie consolidată a încheiat anul precedent cu un exerciţiu financiar de 4.1 de milioane de Eur, estimând creşteri anuale de cel puţin 20% pentru următorii ani şi vizând o serie de obiective strategice, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, noul grup format prin fuziune în România, păstrează marca BITSoftware şi urmăreşte dobândirea unui avantaj competitiv pe pieţe din ce în ce mai concurenţiale, o cât mai bună exploatare a noilor oportunităţi, în contextul accelerării ritmului de digitalizare a afacerilor. BITSoftware a a devenit în 2022 parte a grupului Entersoft Grecia, iar la începutul acestui an a fuzionat, prin absorbţie, cu companiile Sinoptix şi Entersoft România, subsidiara locală a Entersoft Grecia. Compania furnizează soluţii principalelor industrii, de la FMCG, retail, distribuţie, producţie, la construcţii, servicii profesionale şi farma. Pentru companiile din domeniul de producţie BITSoftware a dezvoltat funcţionalităţi avansate.

"Prin această fuziune, am adăugat alături de BITSoftware un investitor strategic care va contribui la lărgirea portofoliului de clienţi în regiune pentru produsele BIT, prin accesul la o piaţă mai mare, precum şi extinderea portofoliului de produse, care va avea ca rezultat acoperirea unor verticale (industrii) unde avem soluţii complete. Fuziunea este parte din strategia noastră pe termen lung, vizând atât o prezenţă semnificativă în piaţa românească, cât şi optimizarea utilizării resurselor umane (consultanţi şi dezvoltatori), pe lângă sinergiile la nivel de produse. Suntem un partener viabil, susţinut de o structură solidă de acţionariat, iar acum dispunem de o masă critică de clienţi şi utilizatori, stabilitate care ne permite dezvoltarea şi investiţiile în produse de generaţie viitoare. Viziunea companiei se modifică şi ne propunem să ajungem în topul primilor trei furnizori de soluţii de business din piaţa românească până in 2025.", spune Remus Cazacu, Director General şi fondator al BITSoftware.

În prezent, compania implementează o strategie pe temen mediu de creştere prin extinderea birourilor din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară, alături de diversificarea reţelei de parteneri şi procesul de extindere a echipei. "Pe termen scurt, avem provocări generate de numărul mare de proiecte de digitalizare (PNRR), precum şi de fluxul constant de dezvoltări/extinderi care vin din partea multinaţionalelor. Avem produse şi soluţii pentru toate categoriile de companii şi în prezent suntem preocupaţi de accelerarea rapidă a competenţelor noastre, pentru a asigura servicii de cea mai bună calitate, atât direct, cât si indirect, prin partenerii noştri", spune Remus Cazacu.

Până în 2025, BITSoftware urmează să-şi asigure dezvoltarea atât prin creşteri organice, cât şi prin alte achiziţii, compatibile atât cu viziunea pe termen lung a companiei, cât şi cu tipurile de produse specifice fiecăreia dintre entităţile vizate. Totodată, strategia de dezvoltare pe termen lung vizează şi extinderea funcţionalităţilor şi a portofoliului de produse, care să-i permită noului grup să deservească şi alte segmente de piaţă. Înfiinţată în 1994, BITSoftware se bazează în principal pe acoperirea regională, dar compania şi-a asigurat prezenţa şi la nivel gobal, cu soluţii furnizate în peste 70 ţări, şi nu exclude o strategie de dezvoltare la nivel internaţional.

Creşterea înregistrată a confirmat atât poziţionarea companiei ca principal furnizor de soluţii de afaceri, cât şi a portofoliului de instrumente software pe care le pune la dispoziţia clienţilor săi. Acest portofoliu susţine creşterea consistentă a cifrei de afaceri a companiei, care a înregistrat în fiecare dintre ultimii doi ani o evoluţie anuală pozitivă de 20% faţă de precedentul interval, precizează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb