Bittnet Group convoacă acţionarii să aprobe distribuirea acţiunilor gratuite

S.B.
Piaţa de Capital / 23 martie 2021

Bittnet Group convoacă acţionarii să aprobe distribuirea acţiunilor gratuite

Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane lei în 2020 şi un profit operaţional de 4,3 milioane lei, o creştere de 400% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă investitorii despre intenţia de a majora capitalul social în valoare totală de aproximativ 17 milioane lei şi de a distribui acţiuni gratuite acţionarilor. Decizia este supusă aprobării acţionarilor la viitoarea Adunare Generală, programată să aibă loc în data de 27 aprilie 202, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Dacă este aprobată, acţionarii Bittnet vor primi 6 acţiuni BNET gratuite pentru fiecare 10 acţiuni deţinute.

"Suntem bucuroşi să continuăm tradiţia noastră de recompensare a acţionarilor Bittnet cu acţiuni gratuite. De la listarea în 2015, capitalizarea anuală a profiturilor noastre ne-a susţinut dezvoltarea. Fiind o companie în creştere, vrem să ne reinvestim capitalul atât pe pieţele locale, cât şi pe cele internaţionale. Pentru 2021, în contextul preluării unei participaţii în compania cehă Servodata, aşteptăm cu nerăbdare să ne punem amprenta pe piaţa Europei Centrale şi de Est. Ne aşteptăm ca această primă tranzacţie transfrontalieră să fie baza de la care pornim să le demonstrăm acţionarilor noştri că ne ţinem de promisiune - aceea de a atinge o cifră de afaceri de 100 milioane euro în următorii 4 ani," a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

În afară de aprobarea distribuţiei a 6 acţiuni gratuite pentru fiecare 10 acţiuni deţinute, acţionarii vor avea opţiunea de a opta pentru un dividend în numerar suplimentar. Fiecare acţionar care votează în adunarea acţionarilor va avea şansa de a indica dacă preferă un dividend în numerar de 0,1 lei sau o acţiune suplimentară pentru fiecare 10 acţiuni deţinute. Conducerea încurajează acţionarii să opteze pentru dividendul în numerar, deoarece va permite Bittnet Group să implementeze planul de incentivare cu acţiuni (stock option plan) prin care compania va recompensa angajaţii cu performanţe superioare.

"Pentru recompensarea acţionarilor cu acţiuni gratuite avem în vedere o distribuţie de 60% si, după modelul anului 2020, propunem şi recompensarea suplimentară, cu dividend cash în proporţie de 1%, a acţionarilor care aleg să susţină compania în îndeplinirea obligaţiilor şi continuarea modelului de dezvoltare. Considerăm că propunerea noastră este una atractivă pentru acţionari, oferind atât acţiuni, cât şi dividende în numerar. Încurajăm acţionarii să se alăture adunării noastre, ce va avea loc în format electronic în data de 27 aprilie," a adăugat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.

Adunarea generală a acţionarilor din 27 aprilie 2021 va avea loc în format complet electronic. Bittnet pune astfel la dispoziţia investitorului aplicaţia online eVote care permite acţionarilor să se conecteze de oriunde din lume. Aceasta va fi a treia adunare generală a acţionarilor organizată de Bittnet complet electronic - un precedent pe piaţa de capital din România.

Totodată, compania supune votului acţionarilor, ratificarea acordului de investiţii pentru achiziţionarea a 35% din acţiunile integratorului IT&C din Cehia, Servodata a.s. Valoarea tranzacţiei este de 1,4 milioane de euro. Alte puncte de pe ordinea de zi includ un nou plan de incentivare cu acţiuni, un program de răscumpărare de acţiuni şi o operaţiune de majorare a capitalului care este aşteptată să aducă o rentabilitate de 15% pentru investitori.

Acţionarii sunt, de asemenea, convocaţi să aprobe bugetul pentru 2021. Bittnet îşi propune o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei şi un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de şase companii din grup. Începând cu 2021, Divizia de Educaţie a Grupului Bittnet este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, Compania eLearning. Divizia de tehnologie este formată din Dendrio Solutions, Elian Solutions şi Softbinator Technologies.

Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane lei în 2020 şi un profit operaţional de 4,3 milioane lei, o creştere de 400% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2020, Bittnet Group a realizat noi investiţii în valoare de peste 10 milioane de lei în Equatorial Gaming, Compania eLearning şi Softbinator.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. ROG a-clarifica aceasta , itrucat initial am cumparat 210.000 bnetr08 cu multumiri

    in 2020 a investit si in Safetech

    are cineva o idee cam cu ce valoare va scadea actiunea dupa 27 aprilie ???

    1. Va scadea cu cat decide piata. Sper ca ti-am fost de mare ajutor si-ti doresc mult succes in munca pentru dezvoltarea portofoliului tau :)

      Dupa toata probabilitatile, dupa 27.04.2021 pretul actiunii BNET va scadea cu 82 de bani.

      :)) ajung ca petrolul pe minus?

      Dupa toata probabilitatile, dupa 27.04.2021 pretul actiunii BNET va scadea cu 82 de bani.

      cam asa am facut si eu calculele dar am asteptat o confirmare

      Omul era interesat sa afle la cat coboara actiunile, ca sa cumpere cat mai multe dupa ex-date si ex-dividend, asa ca i-am ajutat putintel procesul intelectual. Oare am exagerat ... ?!

      daca ai venit de la birou din casa de brokeraj unde lucrezi si ai vrut sa te destinzi putintel sa stii ca ai reusit, esti funny cum zicea dem boys din colentina ----> :)

      daca ai fi fost un tip ok ce mai ajuta con-taranii de pe BVB ai fi scris ceva interesant, dar se pare ca nu esti

      noapte buna  

      Asa este, insist sa nu fiu OK cu "investitorul de retail" care se afla si el in treaba si insista sa piarda banii umbland dupa caini cu covrigi in coada. Vina mea, am un caracter marunt ...

      Somn usor! 

      La cât este acum prețul (0,7) , se calculează asa: la 1000 primești 700, 700:1700=0,41

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb