Blackstone negociază preluarea portofoliului de logistică al Immofinanz, inclusiv în România

Ziarul BURSA #Companii / 14 septembrie 2015

Blackstone negociază preluarea portofoliului de logistică al Immofinanz, inclusiv în România

Logicor Europe, subsidiara grupului american de investiţii Blackstone, negociază preluarea portofoliului de spaţii de logistică al companiei austriece Immofinanz, inclusiv din România, în valoare totală de 550 de milioane de euro, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.

Immofinanz vrea să vândă activele din domeniul logisticii pentru a se concentra pe activele de retail şi spaţiile de birouri.

Portofoliul de logistică este concentrat în proporţie de 70% în Germania, restul activelor fiind în Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Rusia.

Grupul Blackstone a cumpărat agresiv active pentru consolidarea portofoliului în sectorul logisticii, pe care l-ar putea vinde sau lista la bursă în 2016.

Immofinanz a anunţat în luna august că negociază cu mai mulţi potenţiali investitori vânzarea portofoliului de spaţii logistice, proprietăţi cu o suprafaţă închiriabilă de circa 1 milion de metri pătraţi şi proiecte în dezvoltare, mai multe dintre acestea fiind localizate în România.

Compania austriacă deţine în România spaţii logistice în Ploieşti, Pantelimon (lângă Bucureşti) şi Timişoara, dar şi proiecte în dezvoltare în Bucureşti, Sibiu şi Braşov.

Fondurile obţinute vor fi investite în achiziţii şi dezvoltarea proiectelor companiei pe segmentele de birouri şi retail, Immofinanz urmând să se concentreze pe pieţele cheie din Austria, Germania şi Polonia.

Immofinanz a raportat o pierdere de 361,4 milioane de euro pentru anul fiscal încheiat la 30 aprilie, rezultatul negativ fiind determinat în principal de situaţia economică din Rusia, care a condus la reevaluarea în scădere a unor proprietăţi.

Immofinanz are în România operaţiuni şi pe segmentele de spaţii de birouri şi retail. Pe lângă Iride, cel mai mare park de afaceri din România, Immofinanz mai deţine în Bucureşti clădirile de birouri Victoria Park şi Bucharest Corporate Centre. Pe segmentul de retail, Immofinanz deţine Euromall Piteşti, Polus Center Cluj, Gold Plaza şi Maritimo Shopping Center.

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de investiţii imobiliare din Europa, activitatea de bază a grupului constând în achiziţia şi managementul investiţiilor în proprietăţi, dezvoltarea de proiecte imobiliare şi vânzarea acestora. Immofinanz este activă pe segmentele de retail, birouri, logistică şi rezidenţial în opt pieţe regionale principale, respectiv Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb