BNR a validat normele "Băncii Transilvania", cu grad de îndatorare maxim de 70%

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iulie 2007

Banca Naţională a României (BNR) a validat ieri normele interne de creditare ale Băncii Transilvania, care prevăd un grad de îndatorare cuprins între 45% şi cel mult 70% din veniturile nete. În afară de veniturile clientului, banca va lua în considerare, la stabilirea gradului de îndatorare, şi gradul de risc de nerambursare a creditului pe care îl prezintă acesta.

O persoană cu un venit pe familie mai mic de 500 euro se va putea îndatora în limita a cel mult 55%, în vreme ce pentru persoanele cu venituri familiale mai mari de 2.000 euro banca va accepta un grad de îndatorare de până la 70%. În ce priveşte creditele cu ipotecă, banca a scăzut avansul minim de la 25% la 15% din valoarea imobilului ipotecat. Banca Transilvania pregăteşte şi produse în varianta fără avans.

Noile produse ar putea intra pe piaţa românească în cel mult trei săptămâni, timp în care banca va putea să finalizeze ultimele detalii legate de ofertă şi de instruirea personalului.

La stabilirea aşa numitului "venit minim eligibil", banca scade din veniturile nete ale clienţilor un "coş minim de subzistenţă" de 245 lei de persoană la o familie cu trei membri, iar pentru fiecare persoană suplimentară se adaugă câte 150 lei.

Dintre normele validate de BNR până în prezent, doar cele ale BRD şi Băncii Transilvania prevăd un grad de îndatorare maxim de 70%, celelate bănci stabilind un nivel de cel mult 65% şi chiar 60%, în cazul ATEbank România.

Banca Transilvania era a cincea bancă de pe piaţa româ­nească după active la finalul anului trecut, cu o cotă de piaţă de 4,69%, potrivit datelor publicate de banca centrală.

Banca cu sediul în Cluj-Napoca este listată la prima categorie a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul TLV. Preţul de închidere al unei acţiuni a fost marţi de 0,945 lei, care corespunde unei capitalizări bursiere de 3,71 miliarde lei (1,19 miliarde euro), a cincea ca mărime de pe BVB. n

TOP 1.000 WORLD BANKS- 2007

"Banca Transilvania" se află pe locul 847

Banca Transilvania se numără printre cele mai importante 1.000 de bănci din lume, conform clasamentului realizat de către publicaţia The Banker, "Top 1.000 world banks - 2007", care a fost publicat în luna iulie a.c. Banca se află pe locul 847 şi este nou intrată în acest clasament. Evaluarea băncilor incluse în acest clasament a fost realizată în funcţie de următorii indicatori: puncte forte - capitalul de rang întâi; marime - rangul activelor; sănătate financiară - raport capital active; creşterea profitului înainte de impozitare, creşterea profitului real; randamentul la media capitalului; ROA; raportul cheltuieli / venit; adecvarea capitalului după principiile BIS (Basel II); ponderea creditelor neperformante în totalul creditelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb