BNR: Evazioniştii beneficiază într-o manieră mai mare de serviciile publice decât cei corecţi

F. A.
Bănci-Asigurări / 15 decembrie 2010

"Evazioniştii fiscali beneficiază într-o manieră mai mare de serviciile publice. Evazionistul are bani mulţi şi îşi ia maşini şi vile şi circulă mai mult pe şosele decât un laborant de pildă, căruia i s-a tăiat salariul dar care e la zi cu dările şi care, fiindcă e corect, nu mai are bani decât de tenişi. Ori, ăla în tenişi nu prea strică infrastructura. Cel cu jeepul însă o strică şi repet, nu contribuie la repararea ei", a declarat prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, la o conferinţă la sediul Politehnicii Bucureşti. "Evazionistul îşi trimite copiii la facultăţi străine. Alalăltul, laborantul, nu are nici bani de meditaţii şi o să rămână 17 generaţii tot laborant", a mai spus oficialul BNR.

În opinia lui, evazionistul subminează şi stabilitatea financiară şi dacă finanţele nu sunt solide, inflaţia e subminată, echilibrul extern e subminat, pe lângă implicaţiile morale de care vorbeam. E un microb foarte periculos. "Evaziune fiscală înseamnă şi unul care îşi măsluieşte bilanţul contabil, subevaluează veniturile, îşi creşte artificial cheltuielile, îşi transferă veniturile în străinătate. Unul de pildă care face un proiect de o pagină sau două şi cică plăteşte pentru asta 8 milioane de euro prin Cipru sau alte paradisuri fiscale. Ori, în gestiunea lui, proiectul ăla nu se reflectă nici cu doi lei", a mai explicat Georgescu.

Potrivit prim-viceguvernatorului, evaziunea în ţara noastră trece de 30% şi se apropie de 40%. "În alte ţări e aproape de 100%, aşa cum sunt ţări cu evaziune mult mai mică. Asta arată seriozitatea actului de legiferare, performanţa lui şi calitatea funcţionării instituţiilor dintr-o ţară. Aşa cum nu e ţară fără gripă şi hepatita A, nu există nici ţară fără evaziune", a conchis Georgescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb