BNR va putea vinde pe piaţa interbancară obligaţiuni listate la Bursă de băncile străine

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 septembrie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat ca Banca Naţională a României (BNR) să vândă pe piaţa interbancară obligaţiuni emise de băncile străine, pe care le are în portofoliu, dacă bondurile respective sunt listate la Bursă şi înregistrate la Depozitarul Central.

Potrivit avizului CNVM, publicat vineri, "prevederile se aplică în situaţia în care reglementările BNR incidente stabilesc utilizarea obligaţiunilor ca active eligibile pentru operaţiunile de politică monetară şi pentru facilităţile de creditare ale băncii centrale".

Totodată, actul aprobat de CNVM prevede ca entităţile, care cumpără de la BNR respectivele obligaţiuni, să fie înregistrate ca intermediari în registrul CNVM şi să aibă înclusă în obiectul de activitate executarea ordinelor în numele clienţilor şi/sau să poată tranzacţiona pe cont propriu.

De asemenea, intermediarii menţionaţi trebuie să întocmească şi să trimită, cel târziu a doua zi, către CNVM, rapoarte privind tranzacţiile de cumpărare încheiate pe piaţa interbancară, care să conţină şi confirmarea că BNR este contrapartea tranzacţiilor.

"În cazul în care obligaţiunile emise de instituţiile financiare internaţionale, subiect al raportării CNVM, se tranzacţionează şi în cadrul altei pieţe relevante în termeni de lichiditate pentru respectivele obligaţiuni, intermediarii menţionaţi au obligaţia de a transmite informaţiile respective şi autorităţii competente care supraveghează respectiva piaţă, în conformitate cu legislaţia comunitară aplicabilă", se mai arată în avizul arbitrului pieţei de capital.

În prezent, la Bursa de Valori Bucureşti sunt listate emisiunile de obligaţiuni a trei bănci străine, printre care se numără Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (EBRD19), Banca Europeană de Investiţii (EIB14) şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (IBRD09).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb