Boc: Nu am discutat despre remanieri guvernamentale

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 4 septembrie 2009

Boc: Nu am discutat despre remanieri guvernamentale

Surse din PD-L susţin, însă, că primul-ministru avea pregătit documentul de remaniere a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Premierul Emil Boc a susţinut, ieri, că nu a discutat despre remanieri guvernamentale, în contextul în care, conform unor surse din PD-L citate de agenţia NewsIn, ar fi avut pregătit, încă de miercuri, actul de remaniere a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu în situaţia în care aceasta s-ar fi opus Legii educaţiei în forma dorită de domnia sa.

Emil Boc a declarat: "Eu nu am discutat despre remanieri guvernamentale, am discutat însă public, din primul moment, că acest proiect de lege care vizează educaţia naţională trebuie să răspundă la ceea ce scrie în programul de guvernare, pe care noi ni l-am asumat în faţa Parlamentului. Iar programul de guvernare spune explicit, la capitolul V, că reforma educaţiei se bazează pe Pactul naţional pentru educaţie şi Strategia , formulată de comisia Miclea".

Surse democrat-liberale susţin, însă, că "premierul Emil Boc avea hârtia de remaniere pregătită în cazul în care Ecaterina Andronescu nu ar fi susţinut proiectul".

Conform aceloraşi surse, această informaţie o avea şi ministrul Educaţiei care, în cadrul şedinţei Executivului de miercuri, nu ar fi avut decât obiecţii minore.

De altfel, sursele susţin că miniştrii PSD ar fi avut o atitudine conciliantă pe parcursul şedinţei, astfel încât premierul nu a fost obligat să recurgă la măsuri radicale.

Dispută pe variante

Proiectul Legii educaţiei, pentru care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea, a fost obiect de dispută între PD-L şi PSD. Democrat-liberalii susţineau o formă a legii care să cuprindă principiile enunţate în documentul elaborat de comisia prezidenţială condusă de fostul ministrul PD al învăţământului, Mircea Miclea, în timp ce social-democraţii, prin actualul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, propuseseră o altă formă.

Premierul Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, că Legea educaţiei, pentru care îşi va asuma răspunderea, are ca punct de plecare Pactul naţional pentru educaţie şi Strategia elaborată de Comisia Miclea

CONPIROM şi UGIR 1903: Educaţia rămâne subfinanţată

Confederaţiile patronale Conpirom şi Ugir 1903 consideră că, prin proiectul actual al legii salarizării unice în sistemul bugetar, învăţământului nu i se acordă instrumentele de stimulare salarială pe care le presupune reforma educaţiei. Cele două organizaţii patronale consideră că. prin lipsa stimulării salariale a cadrelor din învăţământ, "există riscul de a compromite şansele României pentru dezvoltare durabilă prin educaţie şi formare profesională continuă". (C.D.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb