Bogdan Aurescu: "Decizia de stabilire a Centrului Cyber la Bucureşti, un succes al diplomaţiei române"

S.B.
Ziarul BURSA #Politică / 9 mai 2023

Bogdan Aurescu: "Decizia de stabilire a Centrului Cyber la Bucureşti, un succes al diplomaţiei române"

Stabilirea sediului Centrului Cyber la Bucureşti reprezintă o reconfirmare a contribuţiei pe care România o aduce la dezvoltarea proiectului european, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, informează Agerpres.

El a menţionat, în cadrul ceremoniei de lansare a activităţii Centrului Cyber, că decizia de stabilire a sediului la Bucureşti a reprezentat un succes major al diplomaţiei române.

"Decizia de stabilire a Centrului Cyber la Bucureşti a reprezentat un succes major al diplomaţiei române în plan european, fiind rezultatul unui proces intens de promovare susţinut prin demersuri intense politico-diplomatice pe lângă celelalte state membre şi la nivelul instituţiilor europene, bazat pe argumente puternice vizând expertiza şi rolul activ al României în domeniul digital şi în consolidarea ecosistemului de securitate cibernetică la nivel european, cât şi pe argumente vizând profilul pro-european consolidat pe care România l-a construit consecvent în calitate de stat membru UE", a declarat Bogdan Aurescu, conform unui comunicat MAE.

Potrivit aceleiaşi surse, organizarea ceremoniei de lansare a activităţii Centrului Cyber cu ocazia Zilei Europei are o "semnificaţie simbolică", acest centru fiind prima structură a Uniunii Europene pe care România o găzduieşte în calitate de stat membru.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută lansarea astăzi, 9 mai 2023, la Bucureşti, a activităţii Centrului european de competenţe în domeniul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică. (...). Obţinerea, în 2020, a găzduirii în România a Centrului Cyber a fost, pe lângă eforturile ministerului de resort (la acel moment, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor), rezultatul unei campanii politico-diplomatice complexe şi foarte dificile, în competiţia pentru găzduirea Centrului fiind înscrise, pe lângă România, Belgia, Germania, Lituania, Luxemburg, Polonia şi Spania. Această campanie a fost finalizată printr-un vot favorabil României în noaptea de 9/10 decembrie 2020", se arată în comunicat.

La ceremonia oficială de lansare a activităţii Centrului au fost prezenţi premierul Nicolae Ciucă, directorul general DG Connect din cadrul Comisiei Europene, Roberto Viola, ministrului Cercetării, Sebastian Burduja.

Conform MAE, Centrul european de competenţe în domeniul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică a fost creat prin Regulamentul 887/2021 al Parlamentului European şi al Consiliului. ECCC, împreună cu Reţeaua Centrelor Naţionale de Coordonare (NCC), este noul cadru la nivel european de sprijinire a inovării şi dezvoltării politicii industriale în domeniul securităţii cibernetice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb