Hidroelectrica priveşte cu mare interes ce se întâmplă cu legislaţia offshore, care e o zonă de mare interes pentru companie, şi, odată cu aşezarea cadrului legislativ, intenţionează să investească în energie eoliană în Marea Neagră, a declarat, vineri, directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, într-o conferinţă de specialitate, transmite Agerpres.
"Pentru mulţi care ne acuzau că facem profit prea mare, am spus că profitul Hidroelectrica este mare dacă ne gândim la lucruri mici. Dacă ne comparăm cu companiile mari din sectorul energetic, dacă vrem să facem lucruri mari cu această companie, atunci nu mai e un profit atât de mare. Şi primul pas l-am făcut odată cu preluarea parcului eolian Crucea, care înseamnă o capacitate suplimentară de 108 MW într-o tehnologie nouă pentru Hidroelectrica. Practic, asigurăm o tranziţie de la surse de producere energie exclusiv bazate pe surse hidro către alte surse regenerabile şi vom rămâne o companie verde. Nu intenţionăm să ne oprim aici. Intenţionăm să mergem cu procesul de dezvoltare în paralel cu proiecte noi, cu proiecte pe alte tehnologii, cum ar fi tehnologia solară. Şi privim cu mare interes ceea ce întâmplă cu legislaţia offshore, pentru că şi aceasta este o zonă de mare interes pentru Hidroelectrica şi, odată ce se va finaliza aşezarea cadrului legislativ, cu siguranţă vom fi parte din ceea ce va însemna procesul investiţional în energie eoliană offshore în România, pentru că Marea Neagră are un potenţial extraordinar. Hidroelectrica este pregătită să investească în această zonă", a spus Badea, la conferinţa organizată de DC News Media Group.
Acesta a reiterat că listarea Hidroelectrica la bursă nu este un obiectiv nou, a reprezentat o prioritate şi compania s-a pregătit intens în acest sens, pe de o parte asigurând pregătirea internă în cadrul companiei, pe de altă parte pentru selectarea consultanţilor specializaţi care să ofere cele mai bune soluţii în cadrul procesului de listare.
"Din punctul meu de vedere este cea mai transparentă modalitate prin care se poate trece de la o companiei închisă, aşa cum este Hidroelectrica, către o companie publică, în care fiecare cetăţean poate să cumpere acţiuni şi să-şi plaseze economiile. Dar asta vine la pachet şi cu exigenţe în ceea ce priveşte performanţa companiei şi noi suntem pregătiţi să facem acest pas. În acelaşi timp, reprezintă o metodă suplimentară de capitalizare şi implementare a planului de dezvoltare a companiei", a explicat Bogdan Badea.
Pe de altă parte, el a subliniat că Hidroelectrica este o companie bancabilă, cu un potenţial de a investiţii enorm, dar are nevoie de predictibilitate, de o piaţă liberă, unde se poate creiona un business plan pe termen mai lung şi se poate face o prognoză de venituri care să facă sustenabile aceste investiţii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 27.02.2021, 08:41)
da, legislatia offshore trebuie votata si lansata. REPEDE (si bine :D ) !
acolo in Marea Neagra e unul dintre "cele 3 motoare de racheta" pentru economia Romaniei.
Cei din Parlament ar face bine sa nu mai frece puiul picant de 3 lei de la bufetul Parlamentului si sa puna mana sa voteze legislatia offshore.
Fiecare luna pierduta acum inseamna cam 4-6 luni de evolutie economica mai accelerata in viitor.
1.1. Care sunt celelalte doua motoare? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Axxa în data de 27.02.2021, 10:19)
De acord, Vali. Speram sa vada si actuala coalitie de guvernare acest potential. Numai ca ei se urnesc mai greu, trebuie multa rabdare.
Incerc sa te provoc. Ce sanse crezi ca are Romania anilor 2021 sa devina un fel de Polonie a anilor 2008-2010? Faptul ca avem o guvernare asa-zis liberala, teoretic cel putin mai orientata catre economie, cu o piata proaspat intrata in randul celor emergente, ne-ar putea ajuta sa depasim mai usor o eventuala criza economica, sa avem o revenire mai rapida a bursei comparativ cu alte burse din zona? Daaca imi amintesc bine, Polonia a trecut mult mai usor si mai repede peste criza din 2008, nu numai in raport cu Romania, ci si cu multe alte tari cu economie dezvoltata.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Axxa în data de 27.02.2021, 10:20)
Sper ca n-o sa-mi spui ca nu raspunzi la provocari!
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 27.02.2021, 12:44)
Salut.
"Ce sanse crezi ca are Romania anilor 2021 sa devina un fel de Polonie a anilor 2008-2010? "
Sanse mici in 2021, sanse mari pana in 2024.
Suntem in buza unei corectii mai de amploare pe burse care se poate declansa anul asta sau in 2022.
Liberalii sunt ok pentru BVB (ca si crestere a claritatii in companiile de stat, ca si guvernanta corporativa, achizitii, etc) dar trebuie sa iti reamintesc istoric ca BVB a crescut cel mai solid in perioadele cand PSD era la putere (eu sunt un om de dreapta).
Dincolo de politica, trebuie in analiza sa urmarim banii si fluxurile de capital cum se misca.
Si sa fim sinceri cu noi insine ca sa nu fim arsi pe bursa.
Romania stiu ca are o poveste frumoasa inainte, in viitorul proxim. Dar trebuie liberalii sa puna umarul la treaba si sa aduca ce pot ei mai bine sa aduca - sa desteleneasca lipitorile de la stat, sa aduca un plus de civilizatie si guvernanta corporativa in companiile de stat prin listari ale unor pachete minoritare in noi companii de listat, in legislatia care sa transforme Romania intr-o racheta in plina decolare.
Ei o pot face si trebuie s-o faca (daca nu dau ei in mintea copiilor si se apuca de manevre gen Dragnea-PSD).
Romania va fi peste Polonia.
Alte doua motoare ? :)
Imi permiti sa imi tin gura? :)
Am si eu de format pana in 2022/2023 un portofoliu pe bursa si daca vorbesc prea mult nu e bine :)
Dar e simplu de intuit, analizeaza datele (dpdv fundamental) si vei vedea.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de Axxa în data de 27.02.2021, 13:56)
Salut Vali. Multuesc pentru detalii.
Limitele tu le stabilesti. Sunt cam de aceasi parere referitor la sansele de a imita comportamentul polonez. Era mai mult o dorinta de-a mea, dar si o posibilitate, cel putin teoretica. E greu cu guvernanta corporativa, se lupta Fp de atatia ani si nu reuseste mare lucru. Parte din cei din coalitia de guvernare au beneficiat si beneficiaza de avantajele enorme oferite de prezenta in consilii de administratie.