Bogdan Hossu, lui Liviu Pop: "Discreditaţi mişcarea sindicală"

V.B.
Politică / 10 octombrie 2014

Actualizare 15:54 Liviu Pop: "Succes şi multă sănătate!"

La solicitarea scrisă a ziarului BURSA pentru o replică la scrisoarea deschisă a liderului sindical Bogdan Hossu, fostul ministru delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a răspuns laconic: "Succes şi multă sănătate!".

---

Preşedintele CNS "Cartel ALFA", Bogdan Hossu, îi transmite senatorului PSD Liviu Pop că face "un enorm deserviciu" mişcării sindicale, pe care o discreditează, rugându-l să nu se mai recomande drept "sindicalist" sau "fost sindicalist", potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

"Mă adresez dumneavoastră cu rugămintea să nu vă mai autonumiţi < sindicalist >, nici măcar cu particula < fost > plasată înainte. Oameni ca dumneavoastră fac un enorm deserviciu mişcării sindicale, pe care o discreditează, după ce s-au folosit de ea şi de încrederea oamenilor, doar pentru a-şi avansa propriile interese", se plânge Hossu.

Liderul sindical citează o declaraţie a lui Pop din 7 octombrie, la un post de televiziune: "Sunt anumite termene care poate au intârziat în punerea în aplicare a unor măsuri de îndreptare a legii dialogului social. Noi am făcut paşi importanţi în restabilirea dialogului social, dar nu s-au finalizat aceşti paşi".

"Acestea, domnule Pop, sunt vorbe de politician, unul fără scrupule, care cu doar doi ani în urmă îşi punea demisia la bătaie pentru modificarea legii < în maxim trei săptămâni >. Şi tot în < maxim trei săptămâni >, din funcţia de ministru, promiteaţi atunci să deblocaţi Consiliul Economic şi Social, prin numirea unei noi componenţe şi retragerea celor doi membri guvernamentali care nu mai aveau ce căuta acolo. Ştiţi că nu s-a shimbat nimic, CES-ul nu funcţionează, iar eu personal nu mai sunt nici măcar membru al acestei instituţii de aproape un an. Cum puteţi, în aceste condiţii, să debitaţi, pe un post public, enormitatea că ambiţia mea este să devin preşedintele CES şi pentru acest lucru, aproape cinci mii de oameni, pe ploaie, îşi strigă nemulţumirile în faţa guvernului? Vă asigur că dacă sindicatele nu erau atât de lovite de legea pe care de doi ani vă faceţi că o modificaţi, iar lucrătorii atât de sărăciţi şi hărţuiţi de actualele salarii şi condiţii de muncă, nu mii, zeci de mii ar fi fost în Piaţa Victoriei. Precizaţi că ţineţi contactul cu mişcarea sindicală, aici este adevărat, dar nu pentru a da o mână de ajutor, ci strict pentru a îndeplini servicii şi sarcini de partid. Aţi aflat de curând, contactând lideri de sindicat din toată ţara, în încercarea de a mobiliza membri ai confederaţiei Cartel ALFA pentru a face figuraţie la acţiunile electorale ale candidatului PSD, că oamenii sunt profund nemulţumiţi de acţiunile guvernului PSD. Acea acţiune este o acţiune politică, nu strigătul de disperare a unor sclavi moderni la un miting democratic, menţinuti în sclavie şi de dumneavoastră. Nu o să vă debarasaţi niciodată de mişcarea sindicală, ziceţi. Sper că o veţi face totuşi, pentru că, în orice caz, o mare parte din mişcarea sindicală s-a debarasat de dumneavoastră", mai scrie Bogdan Hossu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb