BOGDAN OLTEANU: Calitatea falsurilor de monedă este extrem de proastă

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 martie 2012

Bogdan Olteanu consideră că reputaţia sistemului bancar reprezintă o valoare esenţială, care poate să contribuie la reconstruirea încrederii între bănci şi clienţi.

Bogdan Olteanu consideră că reputaţia sistemului bancar reprezintă o valoare esenţială, care poate să contribuie la reconstruirea încrederii între bănci şi clienţi.

Bogdan Olteanu, Vice- Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, ieri, că decizia Băncii Centrale de a introduce suport polimer pentru bancnote a fost una "curajoasă" şi "înţeleaptă", deoarece a făcut ca numărul falsurilor monetare care se realizează în ţara noastră să fie de douăzeci de ori mai mic decât media la nivelul Uniunii Europene (UE). "Calitatea falsurilor de monedă care se fac în România este extrem de proastă", a precizat domnia sa, cu prilejul conferinţei "România încotro? Criminalitatea financiară&informatică în secolul 21. Cerinţe legale provocări reale".

Oficialul BNR consideră că reputaţia sistemului bancar reprezintă o valoare esenţială, care poate să contribuie la reconstruirea încrederii între bănci şi clienţi. Bogdan Olteanu a adăugat: "Este nevoie de certitudinea evitării oricărei activităţi infracţionale pe canalele financiare. Pentru protejarea reputaţiei fiecărei insituţii bancare este nevoie de efort comun din partea acestora pentru a ţine cât mai departe activitatea infracţională". Pentru aceasta este esenţial să existe un grad ridicat de transparenţă, este de părere domnia sa.

În opinia vice-guvernatorului BNR, sistemul bancar global, mai ales după performanţele negative în perioada care a dus la criza economică, nu a dat impresia unei zone curate din punct de vedere infracţional în special pe segmentul conflictului de interese, ceea ce a contribuit la agravarea crizei. Domnia sa a precizat că, în ţara noas-tră, conflictul de interese este reglementat şi incriminat, atât în Codul Penal, cât şi în noul Cod Civil. Aceste probleme, specifice pieţelor mai sofisticate, trebuie să ne facă să fim vigilenţi, având în vedere că tindem spre acest nivel de sofisticare, consideră Bogdan Olteanu.

Oficialul Băncii Centrale consideră că ţara noastră a realizat un progres evident în cei douăzeci de ani de construcţie a sistemului bancar, nivelul de cunoaştere şi de putinţă în prevenirea şi combaterea infracţiunilor financiare fiind foarte ridicat în prezent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb