Bolt Market a evitat irosirea a 2,8 tone de produse alimentare în România, în 2023

T.B.
Companii / 6 martie

Bolt Market a evitat irosirea a 2,8 tone de produse alimentare în România, în 2023

Bolt Market a reuşit să evite irosirea a 2,8 tone de produse alimentare în România, în 2023, cu ajutorul categoriei Save Me!, disponibilă în aplicaţie, se arată într-un comunicat al Bolt, remis redacţiei. Aceasta are ca scop reducerea risipei alimentare în magazinele Bolt Market, iar la nivel global, în 2023, au fost "salvate" 80 de tone de mâncare prin intermediul ei, conform sursei.

Categoria Save Me! a fost lansată în anul 2022, cu scopul de a reduce risipa de alimente în magazinele Bolt Market şi include discount-uri de până la 40% pentru produsele aflate în apropierea datei de expirare sau a perioadei optime de consum, transmite compania.

Cristiana Găvănescu, Country Manager Bolt Market România, a declarat, potrivit comunicatului: "Risipa de alimente reprezintă o problemă în multe dintre comunităţile locale în care Bolt Market îşi desfăşoară activitatea. Între 8% şi 10% din emisiile globale de gaze cu efect de seră sunt asociate risipei de alimente, în timp ce - la nivel global - aproximativ 931 de milioane de tone de alimente ajung la gunoi în fiecare an. Cu ajutorul categoriei Save Me!, ne propunem să sprijinim comunitatea locală prin reducerea la minimum a acestei tendinţe, împiedicând irosirea produselor înainte de a ieşi din magazin. Cele 80 de tone de deşeuri alimentare valorificate la nivel global cu ajutorul categoriei Save Me! în 2023 reprezintă un pas în direcţia bună şi suntem nerăbdători să colaborăm şi mai strâns cu comunităţile locale, pentru a lupta împotriva risipei alimentare în 2024."

În prezent, mai puţin de 1,5% din totalul vânzărilor reprezintă produse nevandabile, iar Bolt depune eforturi constante pentru a reduce şi mai mult acest număr, informează sursa citată.

Bolt Market, serviciul rapid de livrare a produselor alimentare şi non-alimentare, s-a lansat în România în 2021 şi este prezent în Bucureşti şi Cluj-Napoca. Serviciile Bolt de livrare de produse alimentare sunt complementare serviciilor de mobilitate Bolt şi au rolul de a reda oraşele oamenilor, nu maşinilor, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb