Poleială şi mult zahăr, cam aşa pot fi descrise pe scurt dulciurile din pomul de Crăciun, după ce InfoCons a realizat un studiu despre bomboane cu ciocolată , de tip praline. Au fost analizate 26 produse diferite şi s-a descoperit că jumătate din cantitatea unei bomboane poate fi alcatuită din zahăr.
Au fost analizate: Bomboane tiramisu cu aromă de tiramisu şi glazură de cacao; Bomboane de Crăciun cu nucă de cocos; Bomboane de Crăciun cu aromă de mere şi scorţişoară; Bomboane de Crăciun cu aromă de rom şi cacao; Bomboane de Crăciun - jeleu cu aromă de ananas şi glazură de ciocolată; Bomboane de Crăciun - jeleu cu aromă de ananas şi glazură de ciocolată; Bomboane de Craciun - jeleu cu aromă de mango şi glazură de ciocolată; Bomboane cu bucăţi de vişine confiate în ciocolată; Bomboane cu căpşuni; Bomboane cu aromă de mentă;
Bomboane cu lapte; Bomboane cu 85% interior cu arome de ciocolată, portocală, mere coapte şi glazură de cacao; Bomboane cu 85% interior cu arome de cocos, portocale şi ştrudel de mere şi glazură de cacao; Bomboane de pom cu cacao, învelite în glazură de cacao; Bomboane de pom - jeleuri cu gust de lămâie, portocale şi zmeură învelite în ciocolată;
Bomboane de pom - praline din ciocolată şi ciocolată cu lapte umplute cu crema de vanilie şi rom - cacao; Bomboane de pom cu gust de căpşuni, învelite în glazură de cacao; Bomboane de pom - jeleu cu gust de lămâie, portocale şi zmeură, învelite în glazură de cacao; Bomboane de pom cu gust de nucă de cocos învelite în glazură de ciocolată; Bomboane de pom cu gust de caramel învelite în glazură de cacao.
Rezultatele acestui studiu din punct de vedere al aditivilor alimentari, valorile găsite au fost între 1 şi 3 aditivi alimentari, 50% dintre produse au avut în conţinutul lor 1 singur aditiv alimentar, 42.3% dintre produse au avut în conţinutul lor 2 tipuri de aditivi alimentari, 7.7% dintre produse au avut în conţinutul lor 3 tipuri de aditivi alimentari. Au fost găsite 9 tipuri diferite de aditivi alimentari. Din punctul de vedere al zaharurilor din glucide, produsele au înregistrat cantităţi variind între 47.1g şi 70.3g per 100g. Valoarea energetică de kcal/100g variază între 359kcal şi 590 kcal. Conform InfoCons, este foarte important să ştim ce cumpărăm şi ce anume conţine. Toate produsele studiate au în compoziţia lor alergeni precum: urme de arahide, nuci, gluten, lecitină şi făină de soia, lapte praf degresat, gluten, zer, grâu, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, fistic şi seminţe de susan.